clock
tour
admin

2-0-ra is vezetett a Mórahalom, de be kellett érnie 1 ponttal

2017.11.13. 09:54

Remek mérkőzésen ikszelt egymással a labdarúgó NB III Közép csoportjának 14. fordulójában a Mórahalom és a SZEOL SC úgy, hogy a mórahalmiak 2-0-ra vezettek, a hajrában viszont a vendégek kiegyenlítettek.

Ha megyei futballrangadó, akkor háromesélyes meccs. Teljesen mindegy, mit mutat a tabella, ilyenkor nincs tuti eredmény.

A fenti tételt tökéletesen igazolta a labdarúgó NB III Közép csoportjában lejátszott Mórahalom–SZEOL SC mérkőzés. A hazaiak a kiesés ellen, a vendégek a dobogóért küzdenek, ám minden előzetes terv, taktika borult a hetedik percben, amikor Busa Bence vezetést szerzett a Mórahalomnak.A tabellán elfoglalt helyezés eltűnt a pályán, az előzetesen esélyesebbnek vélt SZEOL SC szenvedett a zárt védekezést bemutató hazaiak ellen. A Mórahalom jól játszotta az egyszerű játékát, azaz a középpályát szinte kihagyva mentek fel a labdák a két, a védők közé rendre jól bemozgó támadók felé, akik átvették, megtartották, visszapasszolták azt.

A szegediek kombinatív futballja kétszer is komoly veszélyt okozott: előbb Grünvald Attila pörgetett jobbal közelről mellé, majd Krnács Richárd tolta ki a labdát a léc alól Makszimovics Nikola jobb felsőbe tartó 22 méteres szabadrúgás után.

Egy kiállítás az első félidő végén (érdekes szitu volt: előbb Lászik Milán kapta meg a sárgát, ám a szegediek heves reklamálása és az asszisztens segítsége után Zsoldos Ákosnak mutatta fel a második figyelmeztetést, így a pirosat a bíró), egy a második elején – a meccs majdnem felében tíz a tíz ellen ment a játék.

Azt lehetett hinni, hogy a Mórahalom kapusa, Krnács ezen a meccsen nem kap gólt, sőt a 75. percben Busa 11-esből kettőre növelte a hazai előnyt. A SZEOL viszont nem adta fel, és előbb Rabatin Szabolcs fejjel szépített, majd Grünvald egy nagy bedobás után a röviden átpattanó labdát ollózta az ötösről a hálóba – iksz lett a vége.
A semleges szurkoló jól szórakozott, a két edző biztos nem.

A Mórahalomnak dicséret jár a 2–0-ért, a SZEOL-nak az egyenlítésért, a két csapatnak együtt pedig a remek meccsért.

Vojnics-Zelics Szása: – Nem engedtük az ellenfelet építkezni, és ez sokáig jól működött, mert a két támadó jól futott be az üres területekbe. A piros lap után váltottunk, de nem tetszett az ekkori játékunk. Érdekes, amikor szervezettnek tűntünk, akkor kaptuk a két gólt. Küzdöttünk, nem csináltunk hatalmas hibákat. A SZEOL SC ellen az iksz jó, de a 2–0 tudatában nem vagyok teljesen elégedett. Hiányozhat még ez a két pont.

Siha Zsolt: – Sajnálom a hazai csapatot, mert egy megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből. Változatos, ezen a szinten jó iramú meccs volt, és összességében nem érdemtelen a pontszerzésünk. Egy-két játékosom a tudása alatt teljesít, mégis ezen a meccsen annyi helyzetet alakítottunk ki, ami nem jellemző ránk.

Mórahalom–SZEOL SC 2–2 (1–0)
Labdarúgó NB III, Közép csoport, 14. forduló. Mórahalom, 500 néző. Vezette: Antal Péter – közepesen (Szvetnyik, Molnár A.).
Mórahalom: Krnács 7 – Podonyi 6, Lászik 6, Magyar Gy. 6, Fodor Á. 5,5 – Zámbó 6, Puskás Cs. 6 (Pócs D. –, 64.), Zsoldos 6–2=4, Pócs T. 6,5 – Hrabovszki 5,5 (Juhász J. 6, a szünetben), Busa 8 (Várda –, 92.). Edzők: Vojnics-Zelics Szása, Magyar György.
SZEOL SC: Prokop 6,5 – Rácz L. 5,5–2=3,5, Gajág 5,5, Grünvald 6,5 – Kéri 6, Ondrejó 5,5, Forró 5,5 (Buzási –, 69.), Lévai 5,5 – Makszimovics 5 (Rabatin –, 75.), Beretka 5, Mihály D. 5,5 (Skribek –, 75.). Edző: Siha Zsolt.
Gólszerzők: Busa (7., 73. – utóbbit 11-esből), ill. Rabatin (88.), Grünvald (94).
Sárga lap: Lászik (94.), ill. Kéri (28.), Gajág (30.).
Kiállítva: Zsoldos (45+2.), ill. Rácz L. (51.).


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Álláshirdetés - takarítónő

Álláshirdetés - takarítónő

(2018.09.25. 10:25)

 Mórahalom Városi Önkormányzat pályázatot hirdet 2 fő részére takarító munkakör betöltésére
Bővebben... ››
“Elmúlt a nyár, itt az ősz, / Szőlőt őriz már a csősz.” – Mustkészítés a Móra-Touristtal

“Elmúlt a nyár, itt az ősz, / Szőlőt őriz már a csősz.” – Mustkészítés a Móra-Touristtal

(2018.09.25. 10:04)

 Must túrára csalogatnak Mórahalmon. Szeptember 29-én 9 órakor induló program során a mórahalmi Kralleri Borházban a Homokhátságon termő szőlőből préselhetnek az érdeklődők mézédes mustot, és megismerhetik a használati eszközöket.
Bővebben... ››
Letették a mórahalmi egyházi iskola új épületének alapkövét

Letették a mórahalmi egyházi iskola új épületének alapkövét

(2018.09.25. 10:03)

 Szeptember 24-én, Szent Gellért, a Szeged-Csanádi Egyházmegye első püspökének ünnepén helyezték el a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola új épületének alapkövét.
Bővebben... ››

További hírek ››