clock
tour
admin

30 éves születésnapját ünnepli Mórahalom városa

2019.08.30. 12:19

 Mórahalom 30 éves várossá nyilvánítása alkalmából augusztus utolsó hétvégéjén háromnapos programsorozattal ünnepel a település. Augusztus 30-án, pénteken 17 órakor a Városháza aulájában megnyílik a Tóth Menyhért emlékkiállítás, 18 órakor pedig az Aranyszöm Rendezvényházban ünnepi ülést tart az Értéktár Bizottság, valamint megnyitják az Értéktár fotókiállítást. 19 órakor a Csík zenekar koncertjét hallgathatják meg a rendezvénysátorban az Aranyszöm udvarán.

 Augusztus 31-én 8:45-kor 30 km-es kerékpártúra indul a Szent László parkból a Móra-Tourist szervezésében. A távra még jelentkezhetnek Hegedűs Anikónál a 30/2457541-es telefonszámon.

A 30 éves város második napján, családi programok, gyermekfoglalkozások, police-caffe, vagyis bűnmegelőzési tanácsadás és örömzene is várja a látogatókat a rendezvénysátorban.

Szeptember 1-jén, vasárnap reggel 9 órától regionális díjugrató versennyel folytatódik a műsor a Futó-Dobó Lovasközpontban, majd 10 órakor szabadtéri szentmise lesz a Barmos György téren, ahol egyben felszentelik és átadják a Szent László Katolikus Általános Iskola új épületszárnyát. A programsorozat ünnepi gálaműsorral zárul 19 órakor a rendezvénysátorban. A műsoron közreműködik Benkő Péter, Kovács Nóri, Kautzky Armand, Mohai Gábor, Pintér Tibor, Sasvári Sándor, az Akropolisz Táncház, a Szegedi Táncegyüttes és még sokan mások.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

(2019.09.13. 13:13)

 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rókákkal kapcsolatos vakcinázást végez Mórahalom közigazgatási területén kézi erővel történő kiszórással.
Bővebben... ››
Családi nap a Koloban

Családi nap a Koloban

(2019.09.13. 09:28)

 A rendezvényen meghívott művészeink színvonalas kézműves foglalkozásokat fognak tartani mind felnőttek, mind gyerekek számára. A résztvevők elmerülhetnek majd az akrilfestészet örömeiben Bán Bea képzőművésszel, míg Tisza Sándor a fafaragás csínjaiba avatja be az érdeklődőket. Lehetőség lesz nemezelésre Ducza Andrea népművésszel, de a faégetés- és díszítés, textilbaba-és macikészítés manufaktúrája sem marad el a repertoárból a Szerbiából, Zentáról érkező Rozetta Kézműves Társasággal. Az érdekes workshopok mellett a látogatóknak lehetősége lesz megcsodálni az alkotók műveit egy kiállítóvásár keretén belül.
Bővebben... ››
Majdnem hatvan éve önkéntes tűzoltó

Majdnem hatvan éve önkéntes tűzoltó

(2019.09.12. 07:45)

 1962. március 15-e óta önkéntes tűzoltó a Mórahalom Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél a 74 esztendős Lázár Pál, aki MiG-21-es vadászgépeket is szerelt.
Bővebben... ››

További hírek ››