clock
tour
admin

Taroltak a magyar kötelesek Münchenben

2018.12.05. 16:18

 2018 nyarán, nem tervezett, váratlan események szerencsétlen egybeesése miatt – az államtitkári támogatás ellenére – nem tudtunk kiutazni a Worl Jump Világbajnokságra. A kihagyott VB helyett november 10-11-én, Münchenben vettünk részt egy World Jump rendszerű nemzetközi versenyen, melyen 5 ország kötélugrói mérték össze tudásukat.

 A német, cseh, osztrák, francia és magyar (több magyar klub is képviseltette magát), közel 500 versenyző között volt 18 mórahalmi is. Az államtitkári támogatásnak köszönhetően 4 (a már több nemzetközi versenyen eredményesen szereplő csapataink mellett, két újabb, fiatalabb, a nemzetközi vizeken újonc) csapatunk tudott kiutazni erre a versenyre, ahol 13 versenyszámban lehetett indulni.

Mi mind a 13-ban érdekeltek voltunk, minden versenyszámban voltak indulóink (kisköteles és DD gyorsaságik, egyéni, páros és csapat versenyszámok kis és DD kötéllel). A felkészülés épp ezért óriási munka, hiszen 13 versenyszámban kell csúcsra futtatni a teljesítményt, így ezeknek a versenyzőknek a nyári szünetben is folyamatosan voltak edzéseik. Az első nap 8, a másodikon 5 versenyszámban mérettettünk meg. A két nap alatt összesen 81-szer álltunk a versenytérre, s igen eredményesen, hiszen minden versenyzőnk szerzett nem is egy érmet!

Kiváló teljesítményt nyújtottak versenyzőink, gyakorlatainkat óriási taps követte mindig. Ha mórahalmi gyakorlat következett, kamerák tucatjai villogtak a pálya szélén.

A 2 nap alatt 54-szer álltunk a dobogón! 54 érem, 27 arany, 16 ezüst és 11 bronzérem. Akik e kiváló eredményt elérték: Ábrahám Sára, Hödör Szabina, Kertész Kata Ábrahám Csenge, Balogh Anna, Tóth Ádám, Tóth Bence Fődi Jázmin, Márki Noémi, Nógrádi Viktória, Szabó Szandra, Tóth Adél, Varga Viktória Balogh Nóra, Farkas Csamangó Petra, Kiss Blanka, Papdi Dóra, Takarics Tímea és felkészítőik: Farkas Csamangó Dalma és Martyin Lászlóné

Ez a verseny nem csak az újoncaink számára marad felejthetetlen, hiszen még soha nem készültünk, utaztunk ilyen nyugodtan az anyagiakat tekintve. Ez volt 11 év alatt az első olyan nemzetközi versenyünk, ahol minden költségre megvolt a fedezet, kényelmes szállodában pihenhettünk a hosszú út és fárasztó versenynapok után, s költségkímélés miatt nem kellett éjszaka utaznunk, állomáson, vagy reptéren aludni.

Ez úton is köszönet Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak! Az igen fárasztó 4 nap után hazaérve nem állt meg a munka, hiszen 2 hét múlva a Magyar Bajnokságon kellett helyt állni nem teljesen ilyen felállásban, nem pont ilyen versenyszámokban.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Hivatalosan is átadták a Homokhátság új szakképző iskoláját Mórahalmon

Hivatalosan is átadták a Homokhátság új szakképző iskoláját Mórahalmon

(2018.12.14. 14:49)

 Egy éve tették le a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája alapkövét, és az azóta eltelt hónapok alatt felépült és elindult a Homokhátság új szakképző iskolája. Idén, december 14-én, egy évvel az alapkő letétele után hivatalosan is átadják az épületet. Az esemény fontos és szimbolikus értékű egyaránt, hiszen új állami iskola alapítása hosszú idő óta nem történt.
Bővebben... ››
Az ünnepek alatt is nyitva a fürdő

Az ünnepek alatt is nyitva a fürdő

(2018.12.14. 12:03)

 Az Év Fürdője az ünnepek alatt is várja látogatóit! A szenteste az év egyetlen napja, amikor a fürdő zárva tart, de a két ünnep között, sőt az újévben is hosszabbított nyitva tartással igyekszünk kedveskedni vendégeinknek.
Bővebben... ››
Igazgatási szünet a Városházán

Igazgatási szünet a Városházán

(2018.12.13. 09:59)

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal az 2018. december 15-én (szombaton) igazgatási szünetet tart!


Bővebben... ››

További hírek ››