clock
tour
admin

Taroltak a magyar kötelesek Münchenben

2018.12.05. 16:18

 2018 nyarán, nem tervezett, váratlan események szerencsétlen egybeesése miatt – az államtitkári támogatás ellenére – nem tudtunk kiutazni a Worl Jump Világbajnokságra. A kihagyott VB helyett november 10-11-én, Münchenben vettünk részt egy World Jump rendszerű nemzetközi versenyen, melyen 5 ország kötélugrói mérték össze tudásukat.

 A német, cseh, osztrák, francia és magyar (több magyar klub is képviseltette magát), közel 500 versenyző között volt 18 mórahalmi is. Az államtitkári támogatásnak köszönhetően 4 (a már több nemzetközi versenyen eredményesen szereplő csapataink mellett, két újabb, fiatalabb, a nemzetközi vizeken újonc) csapatunk tudott kiutazni erre a versenyre, ahol 13 versenyszámban lehetett indulni.

Mi mind a 13-ban érdekeltek voltunk, minden versenyszámban voltak indulóink (kisköteles és DD gyorsaságik, egyéni, páros és csapat versenyszámok kis és DD kötéllel). A felkészülés épp ezért óriási munka, hiszen 13 versenyszámban kell csúcsra futtatni a teljesítményt, így ezeknek a versenyzőknek a nyári szünetben is folyamatosan voltak edzéseik. Az első nap 8, a másodikon 5 versenyszámban mérettettünk meg. A két nap alatt összesen 81-szer álltunk a versenytérre, s igen eredményesen, hiszen minden versenyzőnk szerzett nem is egy érmet!

Kiváló teljesítményt nyújtottak versenyzőink, gyakorlatainkat óriási taps követte mindig. Ha mórahalmi gyakorlat következett, kamerák tucatjai villogtak a pálya szélén.

A 2 nap alatt 54-szer álltunk a dobogón! 54 érem, 27 arany, 16 ezüst és 11 bronzérem. Akik e kiváló eredményt elérték: Ábrahám Sára, Hödör Szabina, Kertész Kata Ábrahám Csenge, Balogh Anna, Tóth Ádám, Tóth Bence Fődi Jázmin, Márki Noémi, Nógrádi Viktória, Szabó Szandra, Tóth Adél, Varga Viktória Balogh Nóra, Farkas Csamangó Petra, Kiss Blanka, Papdi Dóra, Takarics Tímea és felkészítőik: Farkas Csamangó Dalma és Martyin Lászlóné

Ez a verseny nem csak az újoncaink számára marad felejthetetlen, hiszen még soha nem készültünk, utaztunk ilyen nyugodtan az anyagiakat tekintve. Ez volt 11 év alatt az első olyan nemzetközi versenyünk, ahol minden költségre megvolt a fedezet, kényelmes szállodában pihenhettünk a hosszú út és fárasztó versenynapok után, s költségkímélés miatt nem kellett éjszaka utaznunk, állomáson, vagy reptéren aludni.

Ez úton is köszönet Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak! Az igen fárasztó 4 nap után hazaérve nem állt meg a munka, hiszen 2 hét múlva a Magyar Bajnokságon kellett helyt állni nem teljesen ilyen felállásban, nem pont ilyen versenyszámokban.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szökj ki az Év Fürdőjébe

Szökj ki az Év Fürdőjébe

(2019.02.18. 11:54)

Igaz, hogy idén nincs szökőév, de az Év Fürdőjében mégis szőkőárakkal kedveskedünk február utolsó napján.

Szökj ki az Év Fürdőjébe 2019. február 28-án, csütörtökön és mi 50% kedvezményt adunk a teljes áru napijegyek árából!

Bővebben... ››
Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

(2019.02.15. 12:35)

 A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is várják a vállalkozó kedvű házaspárok, szerelmespárok jelentkezését február 14-e és március 14-e között. Olyan feladatokat biztosítanak számukra, amelyek lehetőséget nyújtanak kapcsolatuk elmélyítésére és a közös kikapcsolódásra.
Bővebben... ››
Üzlethelyiség kiadó!

Üzlethelyiség kiadó!

(2019.02.14. 15:52)

 A Mórahalom, Szent László park 3. szám alatti Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyógyászati szárnyában lévő 10 m2 alapterületű üzlethelyiség kiadó.
Bővebben... ››

További hírek ››