clock
tour
admin

A Belügyminiszter gratulált Mórahalomnak

2014.02.20. 12:02

Mórahalom 2013 márciusában az országban elsőként hozta létre rendészeti csoportját. A 2013-as évben 30%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Ezt a sikert mi sem bizonyítja jobban, mint Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Mórahalom polgármesterének, Nógrádi Zoltánnak címzett levele, amelyben gratulált a sikeres munkához, és kívánt sok sikert a 2014-es évhez is.

Mórahalmon, a közbiztonsági struktúrát átgondolva 2013 márciusában a Városi Önkormányzat az országban elsőként hozta létre rendészeti csoportját. A rendszert Mórahalom és Zákányszék közösen működteti, így ebben a szervezetben két közterület-felügyelő, egy mórahalmi és egy zákányszéki mezőőr vesz részt, akiknek munkáját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kíséri figyelemmel.Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere eredményesnek tartja ezt a kezdeményezést, és arra bíztatja a környező településeket, hogy csatlakozzanak ehhez a rendészeti szervezethez, hogy együtt, közös erővel tudjanak biztonságot nyújtani a lakosságnak. Mivel Mórahalmon a polgárőrség és a rendészet szorosan együttműködik, ezért az egy személygépkocsi és a biciklik mellet egy, a vidékfejlesztési pályázaton nyert polgárőri autóval bővül azon járművek száma, amelyekkel a rendészek közlekedhetnek.

Kovácsné Vadászi Erika rendész elmondta, hogy a főbb feladataik közé tartoznak a különböző közterületi problémák megoldásai, valamint a városban tartózkodó külföldi munkások figyelemmel kísérése. Kiemelte, hogy nagyon jól tudnak együtt dolgozni a rendőrséggel, és kölcsönösen segítik egymás munkáját.Battancs Erika rendészeti csoportvezető beszámolt arról, hogy 2013-ban 30%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. Ezt a sikert mi sem bizonyítja jobban, mint Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Mórahalom polgármesterének, Nógrádi Zoltánnak címzett levele, amelyben gratulált a sikeres munkához, és kívánt sok sikert a 2014-es évhez is.

 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Homokháti Kerékpáros teljesítménytúra október 23-án

Homokháti Kerékpáros teljesítménytúra október 23-án

(2020.10.19. 08:29)

 Október 23-án a Rotary Club Mórahalom szervezésesben rendezik meg a Rotary Hajtás kerékpáros teljesítménytúrát.
Bővebben... ››
Családi nap október 23-án

Családi nap október 23-án

(2020.10.19. 07:49)

 Családi nap a Móradombi Sportcsarnokban 2020. október 23-án.
Bővebben... ››
Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2020.10.16. 08:42)

 2020. október 31. szombat
10 éves a Gyermekfürdő és Szaunavilág
20 cm-nél nagyobb saját készítésű töklámpással INGYENES belépés
boszorkányos szaunaszeánszok
Gyermek animáció, kézműves foglalkozások
Bővebben... ››

További hírek ››