clock
tour
admin

A helyi értéktárat örökítették meg fotókon - Előzsűrizték a nyomtatva érkezett pályaműveket Mórahalmon

2019.02.08. 11:30

 Az ,,ÉrtékTárulj!" fotópályázatra nyomtatva érkezett pályaműveket előzsűrizték kedden Mórahalmon, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. irodájában.

 – Van már gyakorlatunk benne, gyorsan le lehet zsűrizni a képeket, de most nem lesz egyszerű dolgunk. Sokáig képszerkesztőként is dolgoztam, ha ránézek egy képre, remélem, nem lesz nehéz dönteni – mondta Németh György fotóművész, a Magyar Távirati Iroda egykori Csongrád megyei fotóriportere, aki két társával együtt előzsűrizte kedden az „ÉrtékTárulj!" fotópályázatra nyomtatva érkezett pályaműveket.

A fotópályázatot a SZÉPKÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület hirdette meg, amelyen a Települési Értéktárban szereplő dolgokat – többek között a helyi bivalyrezervátumot, a gyógyfürdőt, a Rózsa-rétest, a Homokháti Sokadalmat, a kézzel készített száraztésztát – kellett fotózni szeptember közepe és január vége között.
A Települési Értéktárban szereplő dolgokat kellett fotózni. Kovács Ildikó szervezővel a négytagú zsűri három tagja - Duka Félix, Németh György és Török János - előzsűrizte a nyomtatva érkezett pályamű

Kovács Ildikó szervező elmondta, összesen tizenhárman pályáztak 63 képpel, három kategóriában: junior (16 év alatt), ifjúsági (17 és 25 év között), illetve felnőtt (25 év fölött). Mindhárom kategóriába egyenlő arányban érkeztek felvételek.

A jó hangulatú előzsűrizésen kollégánk, Török János, akit a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporternek választottak, illetve Duka Félix, a Móra-Net TV főszerkesztője vett részt.

A felhívásra főképp természetfotók érkeztek, digitálisan küldtek be képet a fürdőről, és rétest evő kislányról is. A zsűri negyedik tagjával, Talmácsi Istvánnal, Mórahalom főépítészével közösen március végéig döntenek a zsűritagok, akik a fődíj mellett minden kategóriában három-három pályázót díjaznak. A fődíj egy 30 ezer forint értékű rendezvényhelyszín-bérlés vagy szálláslehetőség a bivalyrezervátum melletti Tündérrózsa Szálláshelyen. Az ünnepélyes díj- átadót március 15-én, pénteken a Mini Hungary Parkban tartják, ahol kiállítás nyílik a legjobb képekből.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szökj ki az Év Fürdőjébe

Szökj ki az Év Fürdőjébe

(2019.02.18. 11:54)

Igaz, hogy idén nincs szökőév, de az Év Fürdőjében mégis szőkőárakkal kedveskedünk február utolsó napján.

Szökj ki az Év Fürdőjébe 2019. február 28-án, csütörtökön és mi 50% kedvezményt adunk a teljes áru napijegyek árából!

Bővebben... ››
Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

(2019.02.15. 12:35)

 A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is várják a vállalkozó kedvű házaspárok, szerelmespárok jelentkezését február 14-e és március 14-e között. Olyan feladatokat biztosítanak számukra, amelyek lehetőséget nyújtanak kapcsolatuk elmélyítésére és a közös kikapcsolódásra.
Bővebben... ››
Üzlethelyiség kiadó!

Üzlethelyiség kiadó!

(2019.02.14. 15:52)

 A Mórahalom, Szent László park 3. szám alatti Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyógyászati szárnyában lévő 10 m2 alapterületű üzlethelyiség kiadó.
Bővebben... ››

További hírek ››