clock
tour
admin

A helyi értéktárat örökítették meg fotókon - Előzsűrizték a nyomtatva érkezett pályaműveket Mórahalmon

2019.02.08. 11:30

 Az ,,ÉrtékTárulj!" fotópályázatra nyomtatva érkezett pályaműveket előzsűrizték kedden Mórahalmon, a Móra-Tourist Nonprofit Kft. irodájában.

 – Van már gyakorlatunk benne, gyorsan le lehet zsűrizni a képeket, de most nem lesz egyszerű dolgunk. Sokáig képszerkesztőként is dolgoztam, ha ránézek egy képre, remélem, nem lesz nehéz dönteni – mondta Németh György fotóművész, a Magyar Távirati Iroda egykori Csongrád megyei fotóriportere, aki két társával együtt előzsűrizte kedden az „ÉrtékTárulj!" fotópályázatra nyomtatva érkezett pályaműveket.

A fotópályázatot a SZÉPKÖR Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület hirdette meg, amelyen a Települési Értéktárban szereplő dolgokat – többek között a helyi bivalyrezervátumot, a gyógyfürdőt, a Rózsa-rétest, a Homokháti Sokadalmat, a kézzel készített száraztésztát – kellett fotózni szeptember közepe és január vége között.
A Települési Értéktárban szereplő dolgokat kellett fotózni. Kovács Ildikó szervezővel a négytagú zsűri három tagja - Duka Félix, Németh György és Török János - előzsűrizte a nyomtatva érkezett pályamű

Kovács Ildikó szervező elmondta, összesen tizenhárman pályáztak 63 képpel, három kategóriában: junior (16 év alatt), ifjúsági (17 és 25 év között), illetve felnőtt (25 év fölött). Mindhárom kategóriába egyenlő arányban érkeztek felvételek.

A jó hangulatú előzsűrizésen kollégánk, Török János, akit a 37. Magyar Sajtófotó Pályázaton a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporternek választottak, illetve Duka Félix, a Móra-Net TV főszerkesztője vett részt.

A felhívásra főképp természetfotók érkeztek, digitálisan küldtek be képet a fürdőről, és rétest evő kislányról is. A zsűri negyedik tagjával, Talmácsi Istvánnal, Mórahalom főépítészével közösen március végéig döntenek a zsűritagok, akik a fődíj mellett minden kategóriában három-három pályázót díjaznak. A fődíj egy 30 ezer forint értékű rendezvényhelyszín-bérlés vagy szálláslehetőség a bivalyrezervátum melletti Tündérrózsa Szálláshelyen. Az ünnepélyes díj- átadót március 15-én, pénteken a Mini Hungary Parkban tartják, ahol kiállítás nyílik a legjobb képekből.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Munkatársat keres a Bivaly Bowling Club & Bar

Munkatársat keres a Bivaly Bowling Club & Bar

(2019.04.24. 13:01)

 A Bivaly Bowling Club & Bar csapatába keresünk teljes és részmunkaidős foglalkoztatásra önállóan és csapatban egyaránt dolgozni tudó PINCÉRT és SZAKÁCSOT
Bővebben... ››
Világi és egyházi ünnep, Mórahalmon!

Világi és egyházi ünnep, Mórahalmon!

(2019.04.24. 10:12)

 A Szerb Ortodox Egyház
"ÉLETADÓ FORRÁS" kápolna szentelése.
2019. április 30. (kedd) 18 óra
Jöjjön el Ön is, erre a nem mindennapi eseményre!
Bővebben... ››
Tovább száguld a Mórahalom

Tovább száguld a Mórahalom

(2019.04.24. 08:19)

 Tavaszi 8. meccsét is megnyerte a Mórahalom, így egyre közelebb kerül a bajnokság megnyeréséhez.
Bővebben... ››

További hírek ››