clock
tour
admin

A Képviselő-testület kitüntetését vehette át Németh István a mórahalmi Újévi Hangversenyen

2019.01.09. 08:47

 Mórahalom városa hagyományosan az újévi hangversenyen, január első napjaiban adja át kitüntető címeit a településért hosszú évek óta kitartóan és eredményesen dolgozó személyeknek. A Képviselő-testület döntése alapján 2019-ben Németh István vállalkozó az egyik díjazott.

 Németh István Mórahalmon született, s neve összeforrt a helyi vendéglátással. 1979-től a Mórahalom és Vidéke ÁFÉSZ ásotthalmi Fényes Vendéglőjében üzletvezetőként dolgozott, majd 1990 novemberétől kezdődően egyéni vállalkozóként vezette a vendéglátóipari egységet. 2008 márciusától a mórahalmi Varga Csárda üzemeltetését kezdte el, emellett 2010-től vállalta a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben lévő Falánk Büfé üzemeltetését is. 2004-től a Mórahalomra utazó turisták számára szálláshely szolgáltatást nyújt. E területen is folyamatosan fejleszti immár családi vállalkozását: 2017-től még egyedibb és magasabb színvonalú szálláshelyet működtet.

Németh István közel 40 éves vendéglátásban töltött szolgálata példaértékű. Az elmúlt évtizedek alatt számára a Vendégnél fontosabb személy nem létezett. Hivatását teljes odaadással, alázattal, figyelmességgel, türelemmel és kitartással végezte az elmúlt évtizedek alatt.

Számos ízben adta tanújelét segítőkészségének azáltal, hogy a városban működő intézmények, civil szervezetek működését támogatta. Németh István városért tett jó szolgálatát a Képviselő-testület a „Mórahalom III. fokozatú” kitüntetéssel ismerte el, melyet január 4-én, az Újévi Hangversenyen adtak át a díjazottnak.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Haverok, Buli, Bon-Bon

Haverok, Buli, Bon-Bon

(2019.03.25. 15:19)

 Musical a legnagyobb Bon-Bon slágerekkel 2019. június 17-én a Patkó Lovas és Szabadtéri színházban!
Bővebben... ››
Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját

Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját

(2019.03.25. 11:40)

 1992 óta tanít Mórahalmon Enginé Ábrahám Katalin, nevéhez fűződik a helyi egyházi iskola megalapítása is, jelenleg itt dolgozik. Azt mondja, tanítónak lenni hivatás, ami csak akkor jó, ha szeretettel csinálják.
Bővebben... ››
Tízet lőtt a Mórahalom!

Tízet lőtt a Mórahalom!

(2019.03.25. 11:32)

 Újabb gólparádé Mórahalom: ezúttal a Tömökény csapatának gurított 10-et a mórahalmi csapat. A gólkirály jelölt Bokányi Richárd 6 gólig jutott a meccsen.
Bővebben... ››

További hírek ››