clock
tour
admin

Aki tehette, víz mellett vészelte át a kánikulát - Idén nyáron először igazi strandidőt hozott a hőhullám

2018.08.10. 06:35

 Bár egész hétvégére meghosszabbították a hőségriasztást, és mindenkit arra figyelmeztettek, hogy a legmelegebb órákban kerüljék a tűző napot, sokan víz mellett keresték az enyhülést. Ez volt az év első strandolásra alkalmas kánikulai hétvégéje.

 Nemrég újították fel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bejáratát. Már nem okoz fennakadást, ha egy nagyobb csoport érkezik jegyet vásárolni. Szombat délelőtt tíz órakor szépen gyűlt a többnemzetiségű tömeg. Jenei Endre recepciós segítségével az egyik szerbül beszélő asszonytól megtudtuk, hogy temesvári barátait hozta el a homokháti fürdőbe. Azt mondta, ő már két alkalommal fürdőzött Mórahalmon, szereti a helyet. Román barátai most először járnak itt.

Kerüljük a napozást?


Még péntek délután érkezett a hír, hogy vasárnap éjfélig meghosszabbították az ország egész területére kiadott hőségriasztást. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága közleményében azt írta, az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idős emberek és a kisgyerekek pedig különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. Azt javasolta az államtitkárság, hogy a vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Ezenkívül felhívta a lakosság figyelmét: ebben az időszakban fokozottan ügyeljen mindenki a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban – 11 és 15 óra között – kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.

A mórahalmi fürdőben sokan rendkívül komoly figyelmet fordítottak a folyadékpótlásra: egymás után húzták le a hűsítő, hideg söröket. A szakértők figyelmeztetésére fittyet hányva 11 és 15 óra között a gyerekek felhevült testtel csobbantak a vízbe a csúszdáról, a szülők, nagyszülők pedig a víz partjáról figyelték őket.

Mohácsról Mórahalomra

– Amikor a legnagyobb unokám, Zsófika egyéves volt, akkor voltunk először a Thermál Panzióban, itt ünnepeltük a születésnapját. Most tizenegy éves, így ennek pont tíz éve – mutatta három unokáját, Csalódi Zsófit, Balázst és Viktóriát a nagymamájuk, a mohácsi Stang Ádámné. – A nagypapa áztatja magát a gyógyvízben, a gyerekek meg pihennek két csobbanás között – mondta a nagymama. Azt is elárulta, a család annyira megszerette Mórahalmot és a fürdőt, hogy már a januári szállásukat is lefoglalták a homokháti városban.

A gasztronómiai kínálatot tekintve a gyógyfürdőben a lángos a befutó: a simát 300, a sajtos-tejfölöst 520 forintért adják, a sor folyamatos. Tiana két barátnőjével Újvidékről érkezett, most először járnak a fürdőben, a sajtos lángossal mindannyian elégedettek.

Forrás, fotó: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

December 14-én adják át a mórahalmi szakképző új épületét

December 14-én adják át a mórahalmi szakképző új épületét

(2018.12.12. 14:07)

 Mórahalom városi önkormányzat a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve 2015-ben kezdeményezte egy, a Szakképzési Centrum szervezeti keretein belül működő, új mórahalmi szakképző intézmény létrehozását.
Bővebben... ››
Közterületi wifi hálózat épül Mórahalmon

Közterületi wifi hálózat épül Mórahalmon

(2018.12.12. 14:04)

 Mórahalom önkormányzata a napokban értesült róla, hogy újabb fejlesztésbe kezdhet 2019-ben.
Bővebben... ››
Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

(2018.12.12. 13:26)

 Megyénkben a katasztrófavédelem szakemberei mellett, több szolgáltató végzi a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát. Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:
Bővebben... ››

További hírek ››