clock
tour
admin

Aki tehette, víz mellett vészelte át a kánikulát - Idén nyáron először igazi strandidőt hozott a hőhullám

2018.08.10. 06:35

 Bár egész hétvégére meghosszabbították a hőségriasztást, és mindenkit arra figyelmeztettek, hogy a legmelegebb órákban kerüljék a tűző napot, sokan víz mellett keresték az enyhülést. Ez volt az év első strandolásra alkalmas kánikulai hétvégéje.

 Nemrég újították fel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bejáratát. Már nem okoz fennakadást, ha egy nagyobb csoport érkezik jegyet vásárolni. Szombat délelőtt tíz órakor szépen gyűlt a többnemzetiségű tömeg. Jenei Endre recepciós segítségével az egyik szerbül beszélő asszonytól megtudtuk, hogy temesvári barátait hozta el a homokháti fürdőbe. Azt mondta, ő már két alkalommal fürdőzött Mórahalmon, szereti a helyet. Román barátai most először járnak itt.

Kerüljük a napozást?


Még péntek délután érkezett a hír, hogy vasárnap éjfélig meghosszabbították az ország egész területére kiadott hőségriasztást. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága közleményében azt írta, az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idős emberek és a kisgyerekek pedig különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. Azt javasolta az államtitkárság, hogy a vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Ezenkívül felhívta a lakosság figyelmét: ebben az időszakban fokozottan ügyeljen mindenki a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban – 11 és 15 óra között – kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.

A mórahalmi fürdőben sokan rendkívül komoly figyelmet fordítottak a folyadékpótlásra: egymás után húzták le a hűsítő, hideg söröket. A szakértők figyelmeztetésére fittyet hányva 11 és 15 óra között a gyerekek felhevült testtel csobbantak a vízbe a csúszdáról, a szülők, nagyszülők pedig a víz partjáról figyelték őket.

Mohácsról Mórahalomra

– Amikor a legnagyobb unokám, Zsófika egyéves volt, akkor voltunk először a Thermál Panzióban, itt ünnepeltük a születésnapját. Most tizenegy éves, így ennek pont tíz éve – mutatta három unokáját, Csalódi Zsófit, Balázst és Viktóriát a nagymamájuk, a mohácsi Stang Ádámné. – A nagypapa áztatja magát a gyógyvízben, a gyerekek meg pihennek két csobbanás között – mondta a nagymama. Azt is elárulta, a család annyira megszerette Mórahalmot és a fürdőt, hogy már a januári szállásukat is lefoglalták a homokháti városban.

A gasztronómiai kínálatot tekintve a gyógyfürdőben a lángos a befutó: a simát 300, a sajtos-tejfölöst 520 forintért adják, a sor folyamatos. Tiana két barátnőjével Újvidékről érkezett, most először járnak a fürdőben, a sajtos lángossal mindannyian elégedettek.

Forrás, fotó: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››