clock
tour
admin

Aki tehette, víz mellett vészelte át a kánikulát - Idén nyáron először igazi strandidőt hozott a hőhullám

2018.08.10. 06:35

 Bár egész hétvégére meghosszabbították a hőségriasztást, és mindenkit arra figyelmeztettek, hogy a legmelegebb órákban kerüljék a tűző napot, sokan víz mellett keresték az enyhülést. Ez volt az év első strandolásra alkalmas kánikulai hétvégéje.

 Nemrég újították fel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bejáratát. Már nem okoz fennakadást, ha egy nagyobb csoport érkezik jegyet vásárolni. Szombat délelőtt tíz órakor szépen gyűlt a többnemzetiségű tömeg. Jenei Endre recepciós segítségével az egyik szerbül beszélő asszonytól megtudtuk, hogy temesvári barátait hozta el a homokháti fürdőbe. Azt mondta, ő már két alkalommal fürdőzött Mórahalmon, szereti a helyet. Román barátai most először járnak itt.

Kerüljük a napozást?


Még péntek délután érkezett a hír, hogy vasárnap éjfélig meghosszabbították az ország egész területére kiadott hőségriasztást. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága közleményében azt írta, az extrém meleg még az egészséges szervezetet is megviseli. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idős emberek és a kisgyerekek pedig különösen veszélyeztetett helyzetben vannak. Azt javasolta az államtitkárság, hogy a vízparton pihenők kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Ezenkívül felhívta a lakosság figyelmét: ebben az időszakban fokozottan ügyeljen mindenki a megfelelő folyadékpótlásra, a legmelegebb órákban – 11 és 15 óra között – kerüljék a tűző napot, bőrüket pedig folyamatosan védjék a leégéstől.

A mórahalmi fürdőben sokan rendkívül komoly figyelmet fordítottak a folyadékpótlásra: egymás után húzták le a hűsítő, hideg söröket. A szakértők figyelmeztetésére fittyet hányva 11 és 15 óra között a gyerekek felhevült testtel csobbantak a vízbe a csúszdáról, a szülők, nagyszülők pedig a víz partjáról figyelték őket.

Mohácsról Mórahalomra

– Amikor a legnagyobb unokám, Zsófika egyéves volt, akkor voltunk először a Thermál Panzióban, itt ünnepeltük a születésnapját. Most tizenegy éves, így ennek pont tíz éve – mutatta három unokáját, Csalódi Zsófit, Balázst és Viktóriát a nagymamájuk, a mohácsi Stang Ádámné. – A nagypapa áztatja magát a gyógyvízben, a gyerekek meg pihennek két csobbanás között – mondta a nagymama. Azt is elárulta, a család annyira megszerette Mórahalmot és a fürdőt, hogy már a januári szállásukat is lefoglalták a homokháti városban.

A gasztronómiai kínálatot tekintve a gyógyfürdőben a lángos a befutó: a simát 300, a sajtos-tejfölöst 520 forintért adják, a sor folyamatos. Tiana két barátnőjével Újvidékről érkezett, most először járnak a fürdőben, a sajtos lángossal mindannyian elégedettek.

Forrás, fotó: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szökj ki az Év Fürdőjébe

Szökj ki az Év Fürdőjébe

(2019.02.18. 11:54)

Igaz, hogy idén nincs szökőév, de az Év Fürdőjében mégis szőkőárakkal kedveskedünk február utolsó napján.

Szökj ki az Év Fürdőjébe 2019. február 28-án, csütörtökön és mi 50% kedvezményt adunk a teljes áru napijegyek árából!

Bővebben... ››
Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

(2019.02.15. 12:35)

 A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is várják a vállalkozó kedvű házaspárok, szerelmespárok jelentkezését február 14-e és március 14-e között. Olyan feladatokat biztosítanak számukra, amelyek lehetőséget nyújtanak kapcsolatuk elmélyítésére és a közös kikapcsolódásra.
Bővebben... ››
Üzlethelyiség kiadó!

Üzlethelyiség kiadó!

(2019.02.14. 15:52)

 A Mórahalom, Szent László park 3. szám alatti Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyógyászati szárnyában lévő 10 m2 alapterületű üzlethelyiség kiadó.
Bővebben... ››

További hírek ››