clock
tour
admin

Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó

2018.05.14. 10:43

 Akkora az érdeklődés a mórahalmi óvoda iránt, hogy szeptembertől három, nagy létszámú csoportot is indítanak, és bővítik az intézményt.

 – Túl vagyunk a beiratkozáson, de ennek nálunk nincs annyira szigorú határideje, mint az iskolákban, ezért még nyáron is szoktak jelentkezni hozzánk gyerekek, és májusban is várjuk a szülőket – mondta Kosztyu Gyuláné. A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vezetőjétől megtudtuk, idén 63 nagycsoportos megy iskolába, és eddig 76 új kisgyereket írattak be szüleik. Jelenleg 226 gyerek jár az intézménybe.

– Egyelőre három, nagy létszámú csoport indítására készülünk, de lesz új középső csoport is, mert vannak, akik most költöznek ide a nyáron. Vannak olyan intézmények, ahol gondot okoz az óvoda feltöltése, nálunk szerencsére ennek a fordítottja történik. Sok fiatal pár költözött a városba, és úgy tűnik, a gyermekvállalási kedv is felélénkült Mórahalmon – magyarázta az óvodavezető.Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó. Fotó: Kuklis István

A hirtelen létszámnövekedés miatt, mint Kosztyu Gyuláné fogalmazott, kezdik kinőni az intézményt, ezért augusztusban, amikor három hétre bezár az óvoda, több, eddig irodaként működő szobát egybenyitnak, és új helyiségeket alakítanak ki a gyerekek számára. Az új csoportszobák kialakítására pályázaton nyertek, és a szomszédos telken egy sportterem épül.

– Komoly szülői igény mutatkozik a nyári ellátásra is, ezt eddig több mint száz szülő jelezte. A felújítás alatti három hétre a tavalyi évhez hasonlóan az általános iskolában oldjuk meg a kisgyerekek elhelyezését – tette hozzá az óvodavezető.

Forrása: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szeptembertől hosszabb ideig lesz nyitva a régi mórahalmi sportcsarnok

Szeptembertől hosszabb ideig lesz nyitva a régi mórahalmi sportcsarnok

(2018.08.19. 12:11)

 Mórahalmon, a Zákányszéki úton található sportcsarnok használata szeptember 1-jétől megváltozik. A csarnok meghosszabbított nyitva tartással várja a sportolni vágyókat.
Bővebben... ››
Hagyományos ízek és az 1000 éves Kárpát-medence – Augusztus 20-ai programok a Mini Hungary parkban

Hagyományos ízek és az 1000 éves Kárpát-medence – Augusztus 20-ai programok a Mini Hungary parkban

(2018.08.17. 12:10)

 Ünnep és hagyomány: augusztus 20-án a Magyar Kenyér Ünnepét tartjákmeg a mórahalmi Mini Hungary Parkban. Államalapításunk tiszteletére a Park hagyományos vendégfogadással köszönti a múzeumi látogatókat.
Bővebben... ››
Homokháti Búcsúval és lovas színházzal ünnepel Mórahalom

Homokháti Búcsúval és lovas színházzal ünnepel Mórahalom

(2018.08.17. 07:50)

 A Nemzeti Lovas Színház művészei az ősi magyar hitvilág különleges képeit idézik meg augusztus 20-án Mórahalmon, a fedett lovardában a Honfoglalás című rockoperában. Előtte, augusztus 19-én a helyi templomkertben tartják a Homokháti Búcsút, amelyen a Kormorán együttes ad koncertet.
Bővebben... ››

További hírek ››