clock
tour
admin

Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó

2018.05.14. 10:43

 Akkora az érdeklődés a mórahalmi óvoda iránt, hogy szeptembertől három, nagy létszámú csoportot is indítanak, és bővítik az intézményt.

 – Túl vagyunk a beiratkozáson, de ennek nálunk nincs annyira szigorú határideje, mint az iskolákban, ezért még nyáron is szoktak jelentkezni hozzánk gyerekek, és májusban is várjuk a szülőket – mondta Kosztyu Gyuláné. A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vezetőjétől megtudtuk, idén 63 nagycsoportos megy iskolába, és eddig 76 új kisgyereket írattak be szüleik. Jelenleg 226 gyerek jár az intézménybe.

– Egyelőre három, nagy létszámú csoport indítására készülünk, de lesz új középső csoport is, mert vannak, akik most költöznek ide a nyáron. Vannak olyan intézmények, ahol gondot okoz az óvoda feltöltése, nálunk szerencsére ennek a fordítottja történik. Sok fiatal pár költözött a városba, és úgy tűnik, a gyermekvállalási kedv is felélénkült Mórahalmon – magyarázta az óvodavezető.Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó. Fotó: Kuklis István

A hirtelen létszámnövekedés miatt, mint Kosztyu Gyuláné fogalmazott, kezdik kinőni az intézményt, ezért augusztusban, amikor három hétre bezár az óvoda, több, eddig irodaként működő szobát egybenyitnak, és új helyiségeket alakítanak ki a gyerekek számára. Az új csoportszobák kialakítására pályázaton nyertek, és a szomszédos telken egy sportterem épül.

– Komoly szülői igény mutatkozik a nyári ellátásra is, ezt eddig több mint száz szülő jelezte. A felújítás alatti három hétre a tavalyi évhez hasonlóan az általános iskolában oldjuk meg a kisgyerekek elhelyezését – tette hozzá az óvodavezető.

Forrása: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

A szép búcsú maradt a Mórahalomnak

A szép búcsú maradt a Mórahalomnak

(2018.05.18. 09:12)

 A Dabas ellen kozmetikázhat a homokháti együttes.
Bővebben... ››
Adminisztratív álláslehetőség Mórahalmon!

Adminisztratív álláslehetőség Mórahalmon!

(2018.05.18. 09:10)

 Pozíció: felnőttképzési tanulásszervező
Munkarend: 8 órás bejelentett állás
Munkavégzés helye: Mórahalom, Röszkei út 1.
Bővebben... ››
Épül a

Épül a "Kóló"

(2018.05.17. 11:49)

 Látványosan halad az építkezés Mórahalmon, a Röszkei úton. A Szerb Kulturális Központ falai egyre magasabbra törnek, szinte már látjuk magunk előtt, ahogy érdeklődők százaival telik meg a rendezvényhelyszín. Minderre már nem sokat kell várni: a Kóló Központ jövő januárban megnyitja kapuit.
Bővebben... ››

További hírek ››