clock
tour
admin

Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó

2018.05.14. 10:43

 Akkora az érdeklődés a mórahalmi óvoda iránt, hogy szeptembertől három, nagy létszámú csoportot is indítanak, és bővítik az intézményt.

 – Túl vagyunk a beiratkozáson, de ennek nálunk nincs annyira szigorú határideje, mint az iskolákban, ezért még nyáron is szoktak jelentkezni hozzánk gyerekek, és májusban is várjuk a szülőket – mondta Kosztyu Gyuláné. A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vezetőjétől megtudtuk, idén 63 nagycsoportos megy iskolába, és eddig 76 új kisgyereket írattak be szüleik. Jelenleg 226 gyerek jár az intézménybe.

– Egyelőre három, nagy létszámú csoport indítására készülünk, de lesz új középső csoport is, mert vannak, akik most költöznek ide a nyáron. Vannak olyan intézmények, ahol gondot okoz az óvoda feltöltése, nálunk szerencsére ennek a fordítottja történik. Sok fiatal pár költözött a városba, és úgy tűnik, a gyermekvállalási kedv is felélénkült Mórahalmon – magyarázta az óvodavezető.Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó. Fotó: Kuklis István

A hirtelen létszámnövekedés miatt, mint Kosztyu Gyuláné fogalmazott, kezdik kinőni az intézményt, ezért augusztusban, amikor három hétre bezár az óvoda, több, eddig irodaként működő szobát egybenyitnak, és új helyiségeket alakítanak ki a gyerekek számára. Az új csoportszobák kialakítására pályázaton nyertek, és a szomszédos telken egy sportterem épül.

– Komoly szülői igény mutatkozik a nyári ellátásra is, ezt eddig több mint száz szülő jelezte. A felújítás alatti három hétre a tavalyi évhez hasonlóan az általános iskolában oldjuk meg a kisgyerekek elhelyezését – tette hozzá az óvodavezető.

Forrása: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Interreg V-A Románia Magyarország Határon Átnyúló Program

Interreg V-A Románia Magyarország Határon Átnyúló Program

(2019.01.21. 21:05)

 Nyert a “Traditions over the time and across the border”( Határon átnyúló régmúlt hagyományai) ROHU156 számú pályázat.
Bővebben... ››
IV. Molnár Franciska judo emlékverseny

IV. Molnár Franciska judo emlékverseny

(2019.01.21. 12:50)

Helyszín: Móradomb körúti sportcsarnook
Időpont: 2019. január 26., 11.00
Belépés díjtalan!
Bővebben... ››
2019 I. féléves hulladékszállítás rend

2019 I. féléves hulladékszállítás rend

(2019.01.21. 07:33)

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019- I. félévi hulladékgyűjtési rend az alábbiak szerint alakul:
Bővebben... ››

További hírek ››