clock
tour
admin

Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó

2018.05.14. 10:43

 Akkora az érdeklődés a mórahalmi óvoda iránt, hogy szeptembertől három, nagy létszámú csoportot is indítanak, és bővítik az intézményt.

 – Túl vagyunk a beiratkozáson, de ennek nálunk nincs annyira szigorú határideje, mint az iskolákban, ezért még nyáron is szoktak jelentkezni hozzánk gyerekek, és májusban is várjuk a szülőket – mondta Kosztyu Gyuláné. A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vezetőjétől megtudtuk, idén 63 nagycsoportos megy iskolába, és eddig 76 új kisgyereket írattak be szüleik. Jelenleg 226 gyerek jár az intézménybe.

– Egyelőre három, nagy létszámú csoport indítására készülünk, de lesz új középső csoport is, mert vannak, akik most költöznek ide a nyáron. Vannak olyan intézmények, ahol gondot okoz az óvoda feltöltése, nálunk szerencsére ennek a fordítottja történik. Sok fiatal pár költözött a városba, és úgy tűnik, a gyermekvállalási kedv is felélénkült Mórahalmon – magyarázta az óvodavezető.Bővítik a mórahalmi óvodát, annyi a beiratkozó. Fotó: Kuklis István

A hirtelen létszámnövekedés miatt, mint Kosztyu Gyuláné fogalmazott, kezdik kinőni az intézményt, ezért augusztusban, amikor három hétre bezár az óvoda, több, eddig irodaként működő szobát egybenyitnak, és új helyiségeket alakítanak ki a gyerekek számára. Az új csoportszobák kialakítására pályázaton nyertek, és a szomszédos telken egy sportterem épül.

– Komoly szülői igény mutatkozik a nyári ellátásra is, ezt eddig több mint száz szülő jelezte. A felújítás alatti három hétre a tavalyi évhez hasonlóan az általános iskolában oldjuk meg a kisgyerekek elhelyezését – tette hozzá az óvodavezető.

Forrása: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››