clock
tour
admin

Díszpolgár mondott mesét a Süni csoportnak Mórahalmon

2019.01.11. 07:44

 Mórahalom új díszpolgárának, Pintér Mátyásné Piroska nyugalmazott óvodapedagógusnak már óvodáskorában az volt az álma, hogy óvónő legyen.

 – Álmomban sem gondoltam ilyenre – mutatta a közelmúltban átvett díszpolgári elismerést a mórahalmi Pintér Mátyásné Piroska, akit mindenki csak Csirikének szólít a városban. A nyugalmazott óvodapedagógus Mórahalmon született, parasztcsaládban. Az általános iskolát és a gimnáziumi tanulmányait is itt végezte. 1969 és 2006 között dolgozott a mórahalmi óvodában, ahol közel 400 gyermek került ki a kezei alól.

– Óvodáskori álmom volt, hogy óvónő legyek – mondta nevetve. A másik ötlet a védőnő volt, de igazából mindig nagyon szerettem a gyerekeket – tette hozzá. Az idén 70 éves Piroskát az egész város Csirikének szólítja. – Tanyán laktunk, ahol egy kedves néni segített nekünk, ő nevezett el Csirinek, és rajtam maradt. Amikor óvónő lettem, a vezető óvónőm nagyon haragudott ezért, azt mondta, a gyerekek nem szólíthatnak úgy, hogy Csiri óvó néni, micsoda dolog ez – mesélte.

Mórahalom új díszpolgára, Pintér Mátyásné Csirike mondott mesét kedden a Süni csoportnak. Fotó: Török János

A díszpolgári kitüntetés átadásakor Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, a díjazott 37 éven keresztül volt az óvoda meghatározó egyénisége, aminek alapvető jellemzői: a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, az igényesség, a pontosság, a közösségért érzett felelősség.

– Nagy büszkeségem, hogy lányom, Pintér Anikó is követett a pályán, és óvónő lett itt, Mórahalmon – tette hozzá Csirike, majd meglátogattuk a lányát és a Süni csoportot, ahol a gyerekeknek elmondott egy rövid mesét a város új díszpolgára. Gyorsan kiderült, a csoport két tagjának a szülei Pintér Mátyásné óvodásai voltak. – A vonásaik, az arcuk most is bennem vannak – mondta mosolyogva.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Pál Feri Mórahalmon

Pál Feri Mórahalmon

(2019.01.23. 12:26)

 A Rotary Club Mórahalom Szervezésében előadást tart Pál Feri „Elégedetten az élettel” címmel. Időpont és helyszín: 2019. március 25.(hétfő) 18 óra, Mórahalom, Aranyszöm Rendezvényház. Jegyek már kaphatók az Aranyszöm Rendezvényházban és a Thermal Panzióban (+36 30 4567-600) 0-24-ig 2.500 ft/fő áron.
Bővebben... ››
Tájékoztató a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új ügyfélfogadási rendjéről

Tájékoztató a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új ügyfélfogadási rendjéről

(2019.01.23. 11:28)

 Mórahalmon 2019. február 4-től az alábbiak szerint módosul az ügyfélfogadási rend:
Bővebben... ››
Bemutatkozik egy „zöld szálloda”

Bemutatkozik egy „zöld szálloda”

(2019.01.22. 11:09)

 A Duna TV készített videót az Elixír Hotelről, melynek témája a környezettudatos üzemeltetése a szállodának
Bővebben... ››

További hírek ››