clock
tour
admin

Díszpolgár mondott mesét a Süni csoportnak Mórahalmon

2019.01.11. 07:44

 Mórahalom új díszpolgárának, Pintér Mátyásné Piroska nyugalmazott óvodapedagógusnak már óvodáskorában az volt az álma, hogy óvónő legyen.

 – Álmomban sem gondoltam ilyenre – mutatta a közelmúltban átvett díszpolgári elismerést a mórahalmi Pintér Mátyásné Piroska, akit mindenki csak Csirikének szólít a városban. A nyugalmazott óvodapedagógus Mórahalmon született, parasztcsaládban. Az általános iskolát és a gimnáziumi tanulmányait is itt végezte. 1969 és 2006 között dolgozott a mórahalmi óvodában, ahol közel 400 gyermek került ki a kezei alól.

– Óvodáskori álmom volt, hogy óvónő legyek – mondta nevetve. A másik ötlet a védőnő volt, de igazából mindig nagyon szerettem a gyerekeket – tette hozzá. Az idén 70 éves Piroskát az egész város Csirikének szólítja. – Tanyán laktunk, ahol egy kedves néni segített nekünk, ő nevezett el Csirinek, és rajtam maradt. Amikor óvónő lettem, a vezető óvónőm nagyon haragudott ezért, azt mondta, a gyerekek nem szólíthatnak úgy, hogy Csiri óvó néni, micsoda dolog ez – mesélte.

Mórahalom új díszpolgára, Pintér Mátyásné Csirike mondott mesét kedden a Süni csoportnak. Fotó: Török János

A díszpolgári kitüntetés átadásakor Nógrádi Zoltán polgármester azt mondta, a díjazott 37 éven keresztül volt az óvoda meghatározó egyénisége, aminek alapvető jellemzői: a hivatástudat, a gyermek- és szakmaszeretet, a következetesség, az igényesség, a pontosság, a közösségért érzett felelősség.

– Nagy büszkeségem, hogy lányom, Pintér Anikó is követett a pályán, és óvónő lett itt, Mórahalmon – tette hozzá Csirike, majd meglátogattuk a lányát és a Süni csoportot, ahol a gyerekeknek elmondott egy rövid mesét a város új díszpolgára. Gyorsan kiderült, a csoport két tagjának a szülei Pintér Mátyásné óvodásai voltak. – A vonásaik, az arcuk most is bennem vannak – mondta mosolyogva.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Bunkertúra a Kelebiai erdőben

Bunkertúra a Kelebiai erdőben

(2019.07.01. 10:38)

 2019.07.06. (szombat)

Kevesek által ismert, hogy a hidegháborús időkben milyen védvonal és milyen célból épült a déli határvidéken.
Bővebben... ››
Mínuszok a kánikulában!

Mínuszok a kánikulában!

(2019.06.26. 18:33)

 A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2019. június 30-án bemutatásra kerülő, Elvis, Oltár Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című vígjátékára 2.000,- Ft-tól vásárolhatnak kedvezményes belépőt.
Bővebben... ››
Virradt-e már rád az erdőben?

Virradt-e már rád az erdőben?

(2019.06.26. 10:37)

 2019.06.29. (szombat)
Együtt ébredni az erdővel? Elsőkként hallani az erdő koránkelőjét? Érezni a reggel illatát?
Bővebben... ››

További hírek ››