clock
tour
admin

Egy kólás doboz életútja – Környezetvédelmi délelőtt a mórahalmi egyházi iskolában

2018.04.13. 07:57

 A mórahalmi Szent László Katolikus Iskola diákjai április 10-én délelőtt az Aranyszöm Rendezvényházban egy érdekes előadást hallgattak meg a Föld és a környezetvédelem fontosságáról. Az „Egy kólás doboz életútja” című előadást Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Nemzeti Park oktatási referense tartotta.

 Ábrahám Krisztián az előadásában rávilágított arra, hogy nem elég szelektíven gyűjteni a szemetet. Az igazi probléma az, hogy sokan ésszerűtlenül vásárolnak, sokat fogyasztanak, ezzel a környezetszennyezést támogatják. A Föld tartalékai végesek, ha az ember nem figyel oda arra, hogy ne zsigerelje ki a természetet, akkor az emberi civilizáció nagy bajba kerül. A tartósítószerek és adalékanyagok az emberi egészségre is káros hatással vannak, ezeket is ajánlott elkerülni, és inkább a természetesen anyagokat jobb előnyben részesíteni.Az előadó hozott egy kisfilmet a Földanyáról, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a Földhöz és a környezetvédelemhez. Az előadása végén gyakorlati tippeket, ötleteket adott, hogyan valósítható meg a környezettudatos életmód. Fontos, hogy élhetőbb legyen a bolygó, és a gyerekek megkapják a Föld megóvásához szükséges tudást, ezzel a szüleiknek is tudnak segíteni.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

A Fekete álarcos lovas vágtázik be pénteken a mórahalmi éjszakába

A Fekete álarcos lovas vágtázik be pénteken a mórahalmi éjszakába

(2018.07.20. 10:43)

 A 2018-as évadban eddig koncerteket, musicaleket, vígjátékokat láthatott a mórahalmi Patkó Lovas Színház közönsége. Július 20-án, pénteken viszont indul a valódi lovas színházi szezon, mégpedig a Nemzeti Lovas Színház egyik leggrandiózusabb, leglátványosabb, ugyanakkor igazi családbarát musicalével, a Fekete álarcos lovassal.
Bővebben... ››
Kis segítség, nagy lehetőség!  Esély Otthon lakáspályázat

Kis segítség, nagy lehetőség! Esély Otthon lakáspályázat

(2018.07.20. 10:40)

 Mórahalom Városi Önkormányzat támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Esély Otthon című pályázati felhívás keretében az EFOP-1.2.11-16-2017-00019 kódszámú, „Esély Otthon- otthonteremtés és életpályatervezés Mórahalom ifjúságának” elnevezésű projektjére.
Bővebben... ››
Fekete álarcos lovas - családi musical

Fekete álarcos lovas - családi musical

(2018.07.19. 10:54)

  Pintér Tibor gyerekeknek is ajánlott családi musicalje ismert slágerek segítségével kelti életre a feketébe öltözött, fekete lovon vágtató hőst, hogy mindenkit elvarázsoljon, és az egész családnak kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújtson.
Bővebben... ››

További hírek ››