clock
tour
admin

Egy kólás doboz életútja – Környezetvédelmi délelőtt a mórahalmi egyházi iskolában

2018.04.13. 07:57

 A mórahalmi Szent László Katolikus Iskola diákjai április 10-én délelőtt az Aranyszöm Rendezvényházban egy érdekes előadást hallgattak meg a Föld és a környezetvédelem fontosságáról. Az „Egy kólás doboz életútja” című előadást Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Nemzeti Park oktatási referense tartotta.

 Ábrahám Krisztián az előadásában rávilágított arra, hogy nem elég szelektíven gyűjteni a szemetet. Az igazi probléma az, hogy sokan ésszerűtlenül vásárolnak, sokat fogyasztanak, ezzel a környezetszennyezést támogatják. A Föld tartalékai végesek, ha az ember nem figyel oda arra, hogy ne zsigerelje ki a természetet, akkor az emberi civilizáció nagy bajba kerül. A tartósítószerek és adalékanyagok az emberi egészségre is káros hatással vannak, ezeket is ajánlott elkerülni, és inkább a természetesen anyagokat jobb előnyben részesíteni.Az előadó hozott egy kisfilmet a Földanyáról, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a Földhöz és a környezetvédelemhez. Az előadása végén gyakorlati tippeket, ötleteket adott, hogyan valósítható meg a környezettudatos életmód. Fontos, hogy élhetőbb legyen a bolygó, és a gyerekek megkapják a Föld megóvásához szükséges tudást, ezzel a szüleiknek is tudnak segíteni.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››