clock
tour
admin

Egy tonna papírt gyűjtöttek a mórahalmi nyolcadikosok

2019.11.28. 11:50

 Papírgyűjtést rendeztek november 27-én a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában, ahol csak a 8.b osztály egy tonna papírhulladékot gyűjtött össze. Reggel hét és nyolc óra között volt a legnagyobb a nyüzsgés az iskola udvarán, ahol egy hatalmas – nyolc tonna papírhulladék befogadására alkalmas – sárga konténerbe gyűjtötték az egyre szaporodó papírhulladékot.

 Az iskolában sokéves hagyomány a papírgyűjtési akció. Farkas Zsuzsa, diákönkormányzat-segítő pedagógus elmondta, a gyerekek a klasszikus módszerrel dolgoznak évek óta. A hét elején 200 figyelemfelkeltő szórólapot osztottak ki a városban, majd talicskával, kis kocsival indultak el a hétvégén összegyűjteni a papírt.

– Az egyik szülő garázsában, aki ennek természetesen mindig nagyon örül, felhalmozzák a papírt, majd a lelkes szülők, autóval, kisárusszállítóval fordulnak néhányat, de volt utánfutónyi papírral érkező szülő is – mondta a pedagógus. A nyolc tonna befogadóképességű konténer negyed kilencre majdnem megtelt, a fiúk egymással versenyezve próbálták a kötegelt újságpapír-csomagokat minél magasabban behajítani a már bezárt konténerbe.

Az akcióban a legtöbb gyerek és szüleik lelkesen vesznek részt. Volt olyan szülő, aki külterületről, tanyáról nyolc kilométert biciklin tolva hozta be a papírt, hogy ő is segítsen az osztálynak. Az osztályközösségek ugyanis profitálnak az eredményből. A 8.b osztályos Volford Dávid elmondta, osztálybulira és osztálykirándulásra költik majd a bevételt.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Településfejlesztési koncepció

Településfejlesztési koncepció

(2019.12.13. 08:30)

 Mórahalom Város új településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek módosítási eljárása - felkérés véleményezésre
Bővebben... ››
Ünnepi munkarend a Városházán

Ünnepi munkarend a Városházán

(2019.12.13. 08:26)

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal az alábbi időpontokban ügyeleti rend szerint tart ügyfélfogadást:
Bővebben... ››
25 éves a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Mórahalmi vállalkozást is megörökített az ünnep alkalmából létrehozott ki

25 éves a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara – Mórahalmi vállalkozást is megörökített az ünnep alkalmából létrehozott ki

(2019.12.13. 07:52)

 November 4-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK). Ez alkalomból tartott ünnepi rendezvényen nyitotta meg a gazdasági önkormányzat azt – a Délmagyarország napilappal közös – 20 képből álló kültéri fotókiállítást is, amely a szegedi, vásárhelyi és makói állomás után Mórahalmon is bemutattak. A kiállítást december 12-én nyílt meg a Szentháromság téren.
Bővebben... ››

További hírek ››