clock
tour
admin

Elkezdődött a strandszezon – Fotók Mórahalomról

2020.06.29. 08:39

 Végre minden adott a strandoláshoz: 30 fok, napsütés, a korlátozások feloldásával a strandok, fürdők is várják a vendégeket. Mórahalmon már június közepe óta minden medence újra használható.

 Bár a szokásos tömeg még nem nyüzsgött a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdőben, de a hirtelen jött kánikulának és a korlátozások feloldásának kö­szönhetően napról napra nő a látogatók száma.

Örül is, meg nem is
Farkas Gábor intézményvezető egyik szeme sír, a másik nevet. Örül, mert mint mondta, folyama­tosan erősödik a forgalom, a ha­­tár­átkelés könnyebbé vált, népszerűbb a belföldi turizmus, de azt is elismerte, nem érik el, meg sem közelítik a tavalyi volument.
– Ismét zavartalanul működnek a medencék, a szauna, a csúszdák, az élményszolgáltatások. Százszázalékos üzemmódra kapcsoltunk – fogalmazott.


Elkezdődött a strandszezon. Fotók: Frank Yvette

Visszatért az élet

Legutóbbi látogatásunk alkalmával, május végén, még csak a kültéri medencéket lehetett használni. Most egyértelmű, hogy kezd visszatérni a strandhangulat Mórahalomra. Dala Lajos tíz éve rendszeres vendége a fürdőnek, Szekszárd mellől jár a homokháti városba. Azt mond­­ta, itt már többen köszönnek neki, mint otthon. Szereti a rendet és a tisztaságot, ami Mó­­rahalmon fogadja, és bár a lakóhelyéhez közel két fürdő is található, ő mégis ezt választja.

Lángos a medencénél
Csiszár Imréné előbb szabadkozott, úgy fogalmazott, kissé lestrapált, majd kötélnek állt. Ő Szegedről jár ki úszni már 15 éve. Korábban versenyszerűen sportolt, most 80 évesen 2000 métert tempózik.
– Szívem szerint eltolnám ha­­za a medencét, és kibékülnék örökre az élettel – mondta mosolyogva, miközben egy lángost evett a medence mellett.

Kétórás tekerés a vízért
Nincs strand gyerekek és fiatalok nélkül. Az idősebb kamaszokat nem zavartuk, ők jobban el voltak foglalva a hajukkal és a lányokkal, mint a vízzel. Az öt­­tömösi Csóti Dávid, Zsombor és István reggel korán gondolt egyet, hétkor biciklire pattantak, és másfél-két órás tekerés után elégedetten csobbantak a nagymedencében. Az ötéves hódmezővásárhelyi Szabó Peti a csúszdához rohant. Édesapja elmondta, véradáson kapta a belépőt, és bár Vásárhelyen a stranddal szemben laknak, szívesebben járnak Mórahalomra.

Sajtos-tejfölös
Nincsen strand klasszikus strand­­­­­ételek nélkül. A tízéves ba­­jai Szabadi Lilla ketchuppal ette a sajtos-tejfölös lángost, öccse, Tamás pedig mogyorót szórt véletlenül az ételre, amit édesanyja egyenként szedegetett ki a reszelt sajt és tejföl keverékéből. Tamás hamar jóllakott, fagylaltért hisztizett. Édesanyjával abban állapodtak meg, még annyi falatot kell ennie, ahány éves. Sikerült.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kéményseprés Mórahalmon

Kéményseprés Mórahalmon

(2020.07.09. 15:59)

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő ipari szerve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a veszélyhelyzet előtt megkezdett tevékenységét.
Bővebben... ››
Regionális díjugrató verseny és Szabadidős Lovasverseny Mórahalmon

Regionális díjugrató verseny és Szabadidős Lovasverseny Mórahalmon

(2020.07.09. 08:21)

- Regionális díjugrató verseny - 2020.július 18. (szombat)
- Szabadidős Lovasverseny Berente Sándor kupasorozat és nyílt nap - 2020. július 19. (vasárnap).
Bővebben... ››
Téged is vár a mórahalmi nyár

Téged is vár a mórahalmi nyár

(2020.07.08. 07:45)

 Színes nyári programokkal vár a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő! Tarts velünk és csobbanjunk a nyárba!
Bővebben... ››

További hírek ››