clock
tour
admin
Önkormányzat

Mórahalom város elnyert díjai

 Kerékpárosbarát település:
 
 

Elnyerte a „Kerékpárosbarát település” - címet Mórahalom, a város 2009 óta minden évben nyújtott be pályázatot a megtisztelő díj elnyerésére. A pályázat eredményeként a település kategória győzteseként 1 évig viselheti Mórahalom kommunikációjában a címet, valamint a hozzá tartozó logó használatára is jogosulttá vált. Városunk az utóbbi 4 évben történt folyamatos kerékpárút építésekkel, kerékpártárolók átadásával, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi- és gyermekprogramok szervezésével érdemelte ki a díjat.Hild-díjas város:


Az országban negyvennyolcadikként, megyénkben pedig harmadikként kapott Hild-díjat Mórahalom.
Mórahalom nem csupán Csongrád megye, hanem a dél-alföldi régió egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa - hangzott el péntek este az Aranyszöm Rendezvényház színháztermében. A fiatal, ötvenesztendős település óriási kitüntetésben részesült, Hild-díjat kapott.
A Magyar Urbanisztikai Társaság a hatvanas évek végétől ezzel a díjjal jutalmazza azokat a városokat, amelyek látványosan fejlődnek. Csongrád megyében eddig a két nagyváros, Szeged és Hódmezővásárhely büszkélkedhet ezzel a díjjal. Az országban pedig negyvenhét város kapta meg eddig ezt az elismerést. Az idén a homokhát központja Tapolcával és Gödöllővel együtt lett Hild-díjas.
Mórahalom az elmúlt években látványos fejlődésnek indult. Megszépült a főtere, gyógyfürdőt avattak, felépült az Aranyszöm Rendezvényház, amely az egész térségnek lett a kulturális központja. A fürdő bővítése nem állt meg, jelenleg is tart.
A pénteki ünnepségen Nógrádi Zoltán polgármester vehette át a díjat. A város főépítésze, Talmácsi István pedig Mórahalomért Emlékplakettet kapott.

Egészségbarát település:

A Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulása vezetésével folyó Kistérségi Települési Egészségterv pályázat lezárult.
Az egészségtervek tapasztalatairól, a program hasznáról és szükségességéről az Országos Egészségfejlesztési Intézet 2004. november 24-én tartott módszervásárt Budapesten, a Griff Hotelben. A programban bemutatkozhattak a sikeres Egészségterv Programot lebonyolító települések, és egyetlen kistérségként a Homokháti Kistérség.
A program sikerességének elismeréseként a Társulás vezetésével megvalósult programban részt vevő települések így Mórahalom is - Egészségbarát Település oklevelet és táblát kaptak.

Befektetőbarát település:
„Befektetőbarát Településekért Program” keretében megrendezésre kerülő közös műhelymunkára kerül sor 2009. július 30-án 10 órától, az Aranyszöm Rendezvényházban Mórahalomon.
A „workshop” témája a települések befektetés ösztönzési stratégiájának elkészítése. A műhelymunka során azon önkormányzatok kapnak konkrét segítséget befektetés ösztönzési stratégiájuk kialakításához, amelyek korábban, mint „Teljes befektetés ösztönzési stratégiát tartalmazó csomagot” választó önkormányzatok jelentkeztek a programot szervező ITD Hungary Zrt.-nél, vállalva, hogy megfelelő kapacitásokat is biztosítanak a stratégia elkészítéséhez és egyeztetéséhez.
Azon önkormányzatok, amelyek most nem tudták vállalni a teljes, konkrétan a településükre szabott stratégia elkészítését, a többiek példáit megismerve tudhatnak meg többet a stratégiakészítés menetéről, az ezzel összefüggő tapasztalatokról, amit a későbbiekben felhasználhatnak befektetés ösztönzési tevékenységeik továbbfejlesztéséhez.

Idősbarát Önkormányzat:

 Idősbarát önkormányzat díjat kapott Mórahalom. Hatvannyolc önkormányzat pályázott, hatan kaptak díjat, ketten különdíjat.
Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere elmondta: minden évben önálló cselekvési tervet készítenek az idősek érdekében, amelyben figyelembe veszik az előző év tendenciáit. Ha például romlott az idősek egészségi állapota, akkor szűrőprogramokat, ha sok az egyedülálló, akkor kulturális rendezvényeket, ha csökkent a fizikai aktivitás, akkor sportprogramokat szerveznek. Az idősek kapnak lakásfenntartási támogatást, és mentesülnek egyes díjak befizetése alól. Az idősbarát díjjal egymillió forint jár, amit Mórahalom megdupláz, részben annak az örökségnek köszönhetően, amit egy, a kisvárosban meghalt asszony hagyott az önkormányzatra. A városvezetés egy olyan programot tervez a pénzből, amely az örökhagyó nevét fogja viselni.
Mórahalom nemcsak az időseknek viseli gondját, igyekszik megtartani a fiatalokat is.

Európai város:


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

ÁLLÁSLEHETŐSÉG - SOCIAL MEDIA MANAGER

ÁLLÁSLEHETŐSÉG - SOCIAL MEDIA MANAGER

(2019.12.10. 09:30)

 Mórahalom turisztikai marketing és reklám tevékenységit koordináló csapatába keresünk rátermett, nyitott és lelkes kollégát social media manager pozícióba.
Bővebben... ››
Adventi ajándékok az egész családnak!

Adventi ajándékok az egész családnak!

(2019.12.10. 09:14)

 Decemberben minden megvásárolt családi jegy mellé ajándékba adunk egy kölyökjegyet vagy egy 3 órás jegyet vagy egy úszójegyet! Dönts el Te, hogy melyiket használod fel! Az akció 2019. december 1-31. között érvényes!
Bővebben... ››
Blues Karácsony Kolo-ban

Blues Karácsony Kolo-ban

(2019.12.10. 09:14)

 2019. december 14-én, szombaton 16 órakor hatalmas karácsonyi készülődés veszi kezdetét a Kolo Szerb Kulturális Központban, amire sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját. "Blues Karácsony" rendezvényünkön kreatív workshopok keretén belül készíthetnek karácsonyi figurákat és karácsonyfadíszeket gyöngyből Dimény Ibolyával, csuhéból Ducza Andreával, fából Tisza Sándorral, de a papírból és anyagból készült angyalkák sem maradnak el Deák Andreával, nem beszélve a karácsonyi Manók megalkotásáról Bán Beával. Ám ez még korántsem a sor vége. 18 órás kezdettel meghallgathatják Carlos, a gitárvirtuóz, valamint Ács Zoli gitárkoncertjét. 19.30-kor pedig a szegedi Blues Brothers őrületes koncertje koronázza meg a napot.
Bővebben... ››

További hírek ››