clock
tour
admin

Fejlesztések a mórahalmi központi orvosi ügyeleten – Új fűtéssel, új eszközökkel, korszerű informatikával

2018.06.11. 07:57

 2017 végén kezdődött és 2018 májusában zárult a Kölcsey u. 2/A. szám alatti épület földszintjén található mórahalmi központi orvosi ügyelet felújítása, korszerűsítése és az ellátáshoz szükséges új orvostechnikai eszközök beszerzése. Portálunknak Gera Zsolt, ügyeletvezető nyilatkozott a fejlesztésekről.

 Az ügyelet épületének földszintjén új raktárhelyiségeket alakítottak ki, melyekkel együtt új burkolatot kapott a lépcsőház is. Korszerűsítették a teljes fűtésrendszert is: az új gázkazán beszerelésével és a meglévő rendszer bővítésével várhatóan az épület gázszámlája jelentősen csökkenni fog. További spórolást eredményez, hogy az összes helyiségbe energiatakarékos, ledes lámpatestek kerültek. A felújítás egy tisztasági festéssel zárult.

Jelentősen bővült az orvostechnikai eszközkészlet is, mivel sikerült beszerezni 1 db új, teljesen felszerelt sürgősségi táskát, 1 db ultrahangos gyógyszerporlasztót, 1 db elektromos, akkumulátoros váladékszívót, 1 db fülvizsgálati eszközt, 1 db fonendoszkópot, 1 db gyomormosó készletet, 1 db falra szerelhető kézfertőtlenítő adagolót. A most beszerzett orvostechnikai eszközöknek köszönhetően még magasabb színvonalon tudják ellátni mind a felnőtt, mind a gyermek betegeket.Fejlesztésre került az informatikai eszközpark is, mivel 2018 őszétől a központi orvosi ügyeleteknek is csatlakozniuk kell az újonnan bevezetésre kerülő betegadat-kezelési rendszerhez (ESZT), amely komoly technikai hátteret igényel. Az ambulanciára ennek köszönhetően az előirányzott paramétereknek megfelelő számítógép, monitor, billentyűzet, egér és nyomtató is érkezett.

„Külön öröm, hogy sikerült dolgozóinknak munkaruhát is gyártatnunk” – nyilatkozta Gera Zsolt. Az ügyeletes orvosoknak és gépkocsivezetőknek két-két db kabátot, minden itt dolgozónak fejenként két-két db pólót, vagyis összesen 4 db kabátot és 36 db pólót oszthattak ki.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››