clock
tour
admin

Fejlesztések a mórahalmi központi orvosi ügyeleten – Új fűtéssel, új eszközökkel, korszerű informatikával

2018.06.11. 07:57

 2017 végén kezdődött és 2018 májusában zárult a Kölcsey u. 2/A. szám alatti épület földszintjén található mórahalmi központi orvosi ügyelet felújítása, korszerűsítése és az ellátáshoz szükséges új orvostechnikai eszközök beszerzése. Portálunknak Gera Zsolt, ügyeletvezető nyilatkozott a fejlesztésekről.

 Az ügyelet épületének földszintjén új raktárhelyiségeket alakítottak ki, melyekkel együtt új burkolatot kapott a lépcsőház is. Korszerűsítették a teljes fűtésrendszert is: az új gázkazán beszerelésével és a meglévő rendszer bővítésével várhatóan az épület gázszámlája jelentősen csökkenni fog. További spórolást eredményez, hogy az összes helyiségbe energiatakarékos, ledes lámpatestek kerültek. A felújítás egy tisztasági festéssel zárult.

Jelentősen bővült az orvostechnikai eszközkészlet is, mivel sikerült beszerezni 1 db új, teljesen felszerelt sürgősségi táskát, 1 db ultrahangos gyógyszerporlasztót, 1 db elektromos, akkumulátoros váladékszívót, 1 db fülvizsgálati eszközt, 1 db fonendoszkópot, 1 db gyomormosó készletet, 1 db falra szerelhető kézfertőtlenítő adagolót. A most beszerzett orvostechnikai eszközöknek köszönhetően még magasabb színvonalon tudják ellátni mind a felnőtt, mind a gyermek betegeket.Fejlesztésre került az informatikai eszközpark is, mivel 2018 őszétől a központi orvosi ügyeleteknek is csatlakozniuk kell az újonnan bevezetésre kerülő betegadat-kezelési rendszerhez (ESZT), amely komoly technikai hátteret igényel. Az ambulanciára ennek köszönhetően az előirányzott paramétereknek megfelelő számítógép, monitor, billentyűzet, egér és nyomtató is érkezett.

„Külön öröm, hogy sikerült dolgozóinknak munkaruhát is gyártatnunk” – nyilatkozta Gera Zsolt. Az ügyeletes orvosoknak és gépkocsivezetőknek két-két db kabátot, minden itt dolgozónak fejenként két-két db pólót, vagyis összesen 4 db kabátot és 36 db pólót oszthattak ki.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Interreg V-A Románia Magyarország Határon Átnyúló Program

Interreg V-A Románia Magyarország Határon Átnyúló Program

(2019.01.21. 21:05)

 Nyert a “Traditions over the time and across the border”( Határon átnyúló régmúlt hagyományai) ROHU156 számú pályázat.
Bővebben... ››
IV. Molnár Franciska judo emlékverseny

IV. Molnár Franciska judo emlékverseny

(2019.01.21. 12:50)

Helyszín: Móradomb körúti sportcsarnook
Időpont: 2019. január 26., 11.00
Belépés díjtalan!
Bővebben... ››
2019 I. féléves hulladékszállítás rend

2019 I. féléves hulladékszállítás rend

(2019.01.21. 07:33)

 Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019- I. félévi hulladékgyűjtési rend az alábbiak szerint alakul:
Bővebben... ››

További hírek ››