clock
tour
admin

Felhívás - ebösszeírás

2020.03.09. 08:18

 Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 Tájékoztatom az ebtartókat, hogy Mórahalom Városi Önkormányzat nem tervezi az eb adó bevezetését!

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2020. évi ebösszeírás céljából kérem a Mórahalom közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy a teljes körűen kitöltött „EBÖSSZEÍRÓ ADATLAPOT" legkésőbb 2020. április 30. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek:

• postai úton, a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. szám alatti címére vagy
• gyűjtőládába:

- a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.) főbejáratának előterében,
- a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda (6782 Mórahalom, Egyenlőség u. 19.) főbejáratának előterében,
- a Móra Ferenc Általános Iskola (6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.) főbejáratánál az aulában,
- a Szent László Katolikus Általános Iskola (6782 Mórahalom, Barmos György tér 2.) főbejáratánál az aulában,
- a Szent Margit Egészségház (6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 3-5.) főbejáratának előterében elhelyezett ládába vagy
elektronikusan az info@morahalom.hu címre megküldve (scannelt formában, aláírva).

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni.

Az ebösszeíró adatlap példányai beszerezhetők a fentiekben megjelölt helyen található gyűjtőládák mellől, valamint az adatlap a www.morahalom.hu weboldalról is letölthető.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2020. április 30.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000,-Ft.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a polgármesteri hivatal munkatársai ellenőrizni fogják.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás folyamatosan az aktuális információkat tartalmazza, az eb tulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (szaporulatot, elhullást stb…) írásban bejelenteni. Az eb tulajdonosa és tartója a bejelentését az alábbi módokon teheti meg:

• személyesen vagy postai úton a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. címre vagy
• elektronikusan az info@morahalom.hu címre scannelt formában, aláírt ebösszeíró adatlap megküldésével.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (microchip) megjelölve tartható, ezért kérem, amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, úgy szíveskedjék a transzponderrel nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Együttműködésüket köszönöm!

Dr. Bálint-Hankóczy Beatrix sk.
jegyző


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

(2020.07.03. 10:54)

 A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszabb nyitvatartással dolgozik a Röszke és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.
Bővebben... ››
Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

(2020.07.03. 08:31)

 Újabb jó hírünk van! A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a korábbi rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. évben lejárt jegyek, bérletek, kedvezményre jogosító kuponok felhasználási idejét 2020. július 15-ig meghosszabbította!
Bővebben... ››
Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

(2020.07.03. 07:58)

 Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is – időkorlát nélkül – megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg taj-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség – közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) pénteken az MTI-vel.
Bővebben... ››

További hírek ››