clock
tour
admin

Fúvószenétől hangos Nagyszéksóstó környéke

2019.07.18. 08:00

 Július 15-én a mórahalmi Utánpótlás Fúvószenekar kiköltözött a Nagyszéksósi Kulcsosház területére, ugyanis idén is itt rendezték meg hagyományos nyári táborukat. A tábor a Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület szervezésében és a helyi önkormányzat jóvoltából valósult meg. A négynapos gyakorlat során a résztvevőket a zeneiskola pedagógusai: Szalai Krisztián, Ördög Mihály, valamint Czifra Dániel oktatja.

 A nyári szünet miatt ugyan nem teljes a létszám, azonban mintegy tizenöt 9 és 14 év közötti fiatal próbál nap, mint nap a kellemes nyári környezetben. A tábor július 15-én kezdődött, az ifjú zenészek programja pedig igen sűrű, ami a napi beosztást illeti: 7-kor szól az ébresztő, s 9-től már kezdődnek a próbák, melyek egészen 12:30-ig tartanak. Az ebédet követően a délután is hasonlóan zajlik: a próbák egészen az estébe nyúlnak. Zenekari produkció lévén több különböző próbára oszlanak a gyakorlatok. A négy nap alatt összesen 3 darabot sajátítanak el a fúvósok, melyeket majd a július 18-ai zárókoncerten elő is adnak a közönségnek. A koncert szintén Nagyszéksóstón lesz 10 órai kezdettel. A sűrű beosztás és a sok próba ellenére a fiatalok kitartóan gyakorolnak és figyelmesen követik az instrukciókat. A záró produkció után pedig majd egy jól megérdemelt csobbanással ünneplik meg heti munkájukat a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kocsimúzeum nyílt Mórahalmon

Kocsimúzeum nyílt Mórahalmon

(2020.01.17. 13:47)

 Ünnepélyes keretek között, néptáncosokkal, citerazenével és mézeskalácsból készült lovakkal adták át tegnap Mórahalom legújabb turisztikai látványosságát, a kocsimúzeumot.
Bővebben... ››
V. Molnár Franciska judo emlékverseny

V. Molnár Franciska judo emlékverseny

(2020.01.17. 07:51)

 Minden érdeklődőt szeretettel vár a Mórahalmi Judo SE!
Bővebben... ››
Hóban, fagyban sem állhat meg a házszentelés Mórahalmon

Hóban, fagyban sem állhat meg a házszentelés Mórahalmon

(2020.01.17. 07:42)

 Házszentelésre kísértük el Joó Balázst, a Homokhátság esperesét, aki vízkereszttől tavasz végéig 2000 házat keres föl. Benkő Norbert és családja ünneplőbe öltözve várta az alkalmat, ami közös imával és könyörgéssel kezdődött.
Bővebben... ››

További hírek ››