clock
tour
admin

Fúvószenétől hangos Nagyszéksóstó környéke

2019.07.18. 08:00

 Július 15-én a mórahalmi Utánpótlás Fúvószenekar kiköltözött a Nagyszéksósi Kulcsosház területére, ugyanis idén is itt rendezték meg hagyományos nyári táborukat. A tábor a Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület szervezésében és a helyi önkormányzat jóvoltából valósult meg. A négynapos gyakorlat során a résztvevőket a zeneiskola pedagógusai: Szalai Krisztián, Ördög Mihály, valamint Czifra Dániel oktatja.

 A nyári szünet miatt ugyan nem teljes a létszám, azonban mintegy tizenöt 9 és 14 év közötti fiatal próbál nap, mint nap a kellemes nyári környezetben. A tábor július 15-én kezdődött, az ifjú zenészek programja pedig igen sűrű, ami a napi beosztást illeti: 7-kor szól az ébresztő, s 9-től már kezdődnek a próbák, melyek egészen 12:30-ig tartanak. Az ebédet követően a délután is hasonlóan zajlik: a próbák egészen az estébe nyúlnak. Zenekari produkció lévén több különböző próbára oszlanak a gyakorlatok. A négy nap alatt összesen 3 darabot sajátítanak el a fúvósok, melyeket majd a július 18-ai zárókoncerten elő is adnak a közönségnek. A koncert szintén Nagyszéksóstón lesz 10 órai kezdettel. A sűrű beosztás és a sok próba ellenére a fiatalok kitartóan gyakorolnak és figyelmesen követik az instrukciókat. A záró produkció után pedig majd egy jól megérdemelt csobbanással ünneplik meg heti munkájukat a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Pécsváradi Big Band koncert

Pécsváradi Big Band koncert

(2019.08.23. 12:54)

 A zenekar műsorát a „Ludas Matyi” c. előadása előtt tekinthetik meg a
mórahalmi Patkó Lovas Színházban.
Bővebben... ››
Áramszünet lesz a gyógyfürdőben

Áramszünet lesz a gyógyfürdőben

(2019.08.23. 12:53)

 Tájékoztatás hálózati munkálatok miatti korlátozott szolgáltatásról a fürdőben.
Bővebben... ››
30 éves születésnapját ünnepli Mórahalom városa

30 éves születésnapját ünnepli Mórahalom városa

(2019.08.23. 08:12)

 Mórahalom 30 éves várossá nyilvánítása alkalmából augusztus utolsó hétvégéjén háromnapos programsorozattal ünnepel a település. Augusztus 30-án, pénteken 17 órakor a Városháza aulájában megnyílik a Tóth Menyhért emlékkiállítás, 18 órakor pedig az Aranyszöm Rendezvényházban ünnepi ülést tart az Értéktár Bizottság, valamint megnyitják az Értéktár fotókiállítást. 19 órakor a Csík zenekar koncertjét hallgathatják meg a rendezvénysátorban az Aranyszöm udvarán.
Bővebben... ››

További hírek ››