clock
tour
admin

Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját

2019.03.25. 11:40

 1992 óta tanít Mórahalmon Enginé Ábrahám Katalin, nevéhez fűződik a helyi egyházi iskola megalapítása is, jelenleg itt dolgozik. Azt mondja, tanítónak lenni hivatás, ami csak akkor jó, ha szeretettel csinálják.

 Csongrád Megye Sportjáért és Ifjúságáért Díjjal ismerték el március 14-én a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola alapítójának és pedagógusának munkáját. Enginé Ábrahám Katalin a megyei közgyűlés elnökétől, Kakas Bélától vehette át az elismerést, azt mondja, még sosem kapott kitüntetést, és nem is számított rá, hogy most kap.

– A kolléganőim szóltak, amikor először megjelent a Délmagyarban a díjazottak listája, hogy nézzem gyorsan, mert köztük vagyok én is.Enginé Ábrahám Katalin jelenleg a másodikosok osztályfőnöke. Ottjártunkkor épp a környezetvédelemről oktatott. Fotó: Frank Yvette

– Nagyon meglepődtem, hiszen nem volt tudomásom róla, hogy a vezetőség jelölt rá. Úgy vélem, ez óriási elismerése a munkámnak, de hogy pontosan miért kaptam, még most sem tudom igazán. Talán mert mindig élen jártam az új pedagógiai módszerek kipróbálásban, a pályázatokban, és abban, hogy környezettudatosságra neveltem a diákokat, amikor csak lehet, a szabadba megyünk, a negyedikeseket minden évben Visegrádra viszem ötnapos erdei iskolai látogatásra, de egyik osztályommal már egy országos természetismereti versenyt is megnyertünk. Épp úgy teszek, mint a többi pedagógus, persze a jelölésben fontos tényező volt az is, hogy az egyházi iskola megalapítása az én nevemhez fűződik Mórahalmon, valamint a helyi erdei iskola programjának kidolgozásában vállalt szerepem – részletezi a tanító.

Enginé Ábrahám Katalin már 27 éve a pályán van, azt mondja, ha elölről kezdené, akkor is ezt a pályát választaná. – Ez gyerekkori álmom volt. Először óvónőnek tanultam, de rájöttem, hogy én a 6 és 10 év közötti korosztállyal szeretnék inkább foglalkozni. Szeretem ezt csinálni, ez nem munka, hanem hivatás. Szeretettel dolgozunk, cserébe pedig sok hálát kapunk a diákoktól, ők adnak erőt a mindennapokhoz.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kánikula strandparty

Kánikula strandparty

(2019.07.16. 06:14)

 Július 21-én, vasárnap a Rádió88 és a Szegedi Napozó Válogatott közreműködésével egy fergeteges Kánikula Strandpartyval folytatjuk a nyári rendezvénysorozatot az Év Fürdőjében!
Bővebben... ››
Ingyenes WIFI Mórahalmon

Ingyenes WIFI Mórahalmon

(2019.07.12. 11:35)

 Mutatjuk pontosan hol!
Bővebben... ››
Álláshirdetés - projektmenedzser

Álláshirdetés - projektmenedzser

(2019.07.12. 11:28)

 Mórahalom Városi Önkormányzat állást hirdet projektmenedzser munkakör betöltésére.
Bővebben... ››

További hírek ››