clock
tour
admin

Határon átnyúló turisztikai kerékpárhálózat jön létre Mórahalom érintésével

2020.07.29. 14:06

Új kerékpárút létesül az 5511 jelű Mórahalom – Ásotthalom összekötő út mentén, Csongrád-Csanád megyében. Az 1,2 kilométeres szakaszon, Mórahalom belterületén a meglévő kerékpárút burkolat felújítása történik meg, míg Mórahalom külterületén 4 kilométeren új nyomvonalon épül kerékpárút a Délút Kft. kivitelezésében.

A beruházó Mórahalom Város Önkormányzata, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül közel bruttó 500 millió forint támogatást nyert el a projekt megvalósítására.A jelenlegi szakasz egy fontos turisztikai hálózat része lesz


A beruházás szükségességét a statisztikai adatok is indokoltál, mely szerint Mórahalom környéki kerékpáros útvonalak közül a Kissori tanyák és Ásotthalom felé vezető irány a legforgalmasabb. A meglévő Kissori úti kerékpárút szakaszon található Veloclass mérőállomás adatai alapján a hivatásforgalom jelentős, sokan közlekednek kerékpárral a környező tanyákról a városba.

Emellett természetvédelmi területek megközelítését teszi lehetővé az új nyomvonal, illetve a most épülő Ásotthalom és Királyhalom (Backi Vinogradi, Szerbia) településeket összekötő kerékpárúttal együtt egy határon átnyúló turisztikai kerékpáros hálózat fontos része lesz.

Jelenleg a terület előkészítési munkák zajlanak, illetve hamarosan megindulnak a földmunkák is a nyomvonalon. A projekt befejezése 2021 tavaszán várható.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szépség és a szörnyeteg a Kolo Kulturális Központban

Szépség és a szörnyeteg a Kolo Kulturális Központban

(2020.08.07. 13:07)

 Augusztusban is színes programokkal vár kicsiket és nagyokat egyaránt a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ.
Bővebben... ››
Kánikula party a gyógyfürdőben!

Kánikula party a gyógyfürdőben!

(2020.08.07. 08:03)

 Készülj a nyár legjobb strandbulijára!
Bővebben... ››
Augusztusi gyereknap a Bivaly Bowling Club&Bar-ban

Augusztusi gyereknap a Bivaly Bowling Club&Bar-ban

(2020.08.06. 13:01)

 Most szombaton (08.08.) a gyerekeknek kedvezünk! 18 órától a Sajtkukac Duó zenél, gyermekzenékkel és lufihajtogató bohóccal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt!
Bővebben... ››

További hírek ››