clock
tour
admin

Házi kedvencként él Repce, a kacsa

2017.08.10. 11:04

Hűséges kutyaként követi gazdáját mindenhová a másfél éves gácsér, Repce. A fehér kacsa jól tűri a fotózást, de ha valaki nem tetszik neki, odakaphat.

– Nagyon tud pózolni, nem szégyenlős – mondta Garda Kata, Repce, a másfél éves gácsér gazdája. A fehér kacsa egy pillanatra sem tágított Kata mellől. – Főleg akkor jelentem neki a biztonságot, ha idegen helyen vagyunk – tette hozzá. Repce, a kacsa egy Mórahalom és Ásotthalom közti tanyán él boldogságban gazdájával, aki kutyakozmetikát és kutyapanziót üzemeltet - írja a delmagyar.hu.Kata kislányként már felnevelt egy kacsát. – Már akkor tudtam, milyen jó fejek.

Az egyik barátommal pont erről beszélgettünk, így tavaly tavasszal a mórahalmi vásárról meglepett két kiskacsával. Amikor megkérdeztem tőlük, melyikük jönne velem szívesebben, Repce rám nézett a kettő közül – mesélte Kata.

A kacsa sárga színe miatt kapta a nevét, bár ma már csak a csőre emlékeztet pelyhes kiskacsakorára. Repce már a hazaúton kimászott a dobozból, felült a kocsi ülésére, és onnan nézelődött kíváncsian. Így várta, hogy induljunk. Repce korábban a házőrzőkkel is nagy barátságban volt, de egy majdnem tragédiával végződő eset pontot tett a kutyák és Repce barátságának végére. – Van, amelyikük jobban szeretné megkopasztva látni – fogalmazott Kata.

– Amióta megtépték, nem haverkodnak. A kutyatámadás óta az emberekkel sem barátkozik úgy, mint korábban. Ha nem tetszik neki valaki, odakap – magyarázta Kata. Repce, a házi kedvencként élő kacsa fajtársaival sem barátkozik. – Az átlagos kacsaéletet élő kacsáimmal se haverkodik. Jött velem, átmentünk, de nem érdekelte a többi kacsa. Szívesebben kertészkedik velem, a kövirózsát szereti kiszedni és megenni – mesélt kedvencéről gazdája.

A gácsérnak kedden a melegben gyomlálni éppen nem volt kedve, gazdája közelsége mellett inkább az árnyékot kereste, és kutyaként lihegett. A kis kacsaúsztatóját sem kedveli már – kinőtte. A majdnem kutyaként élő Repce a házba is bejáratos, de  nem szobatiszta, ezért a látogatás csak rövid ideig engedélyezett számára.

Kedvence a baromfitáp, a búza és a kukorica, de a kis csigát is elropogtatja, ha gazdája összeszedi, és odaadja neki. Fiatalabb korában a légy, szöcske után is rohangált, de ma már kicsit hájasabban meg se próbálja.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szállodai recepcióst keres az Elixír

Szállodai recepcióst keres az Elixír

(2017.08.17. 17:17)

Az Elixír Hotel csapatába szállodai recepciós munkakörre munkatársat keresünk!
Bővebben... ››
Szent István Kenyere Búcsú

Szent István Kenyere Búcsú

(2017.08.17. 11:55)

 A Szeged Csanádi Egyházmegye Mórahalom Városi Önkormányzattal 2012-ben alapította a Szent István Kenyere Búcsút.
Bővebben... ››
Demjén Ferenc: Szeretek az anyanyelvemen énekelni

Demjén Ferenc: Szeretek az anyanyelvemen énekelni

(2017.08.17. 09:36)

A magyar beat aranykorában a legismertebb együttesekben zenélt. Több mint 800 dalt jegyez. Mint mondja, élete során slágerekből nem volt hiánya. Az Artisjus szerint a Magyarországon legtöbbet játszott tíz dala közül négy az ő nevéhez kötődik. Az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb zenészével, Demjén Ferenccel mórahalmi koncertje előtt beszélgetett a szegedma.hu.
Bővebben... ››

További hírek ››