clock
tour
admin

Hétről-hétre szépül, fejlődik Mórahalom – Beruházási körkép (VIDEO)

2019.06.11. 11:43

 Mórahalom városa folyamatos megújulásokon megy keresztül. Nemrégiben számoltunk be az új tervekről a thermál falu megálmodása kapcsán, a testületi ülésen pedig beszámolt róla a polgármester, Nógrádi Zoltán, hogy jelenleg is több épület külső homlokzatfelújítása zajlik, köztük az iskolai sportcsarnok kap szigetelést és szép, új vakolatot majd júniusban.

 A város akár csak egy év távlatából is igen más képet mutat. Tavaly áprilisban jártuk körbe tüzetesen a települést beruházásokat figyelve. Akkor még a Röszkei úton található Kolo Szerb Kulturális Központ is csupán csak kirajzolódni látszott a földből, illetve a Tóth János Szakképző Iskola új épületébe is még a betont öntötték. Azóta minkét létesítménybe beköltözött az élet. A Kolo Központ március óta már várja rendezvényeivel az érdeklődőket. A hivatalos átadó pedig július 8-án lesz szerb és magyar közéleti személyiségek jelenlétében.

A szakképző iskola első tanévét tapossa s az új épület 2018 decemberében került végleg a diákság és a tanári kar használatába. Azóta mindenki örömmel használja a legmodernebb eszközökkel felszerelt intézményt és természetesen várják a hiányszakmák – többek között pincér, szakács, cukrász szakma – iránt érdeklődő fiatalokat.

A munkásszálló szintén elkészült az elmúlt egy évben. Országosan is kiemelkedő kezdeményezésként a város hamarosan ide várja a munkavállalókat kellemes, komfortos környezetben. Mindezzel céljuk a szakképzett munkaerő bevonzása, mellyel az ipari park munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozásait segítik majd.

Az éppen átadás előtt álló, vagy nemrég megnyíló új épületek mellett több pontján folyik a városnak most is valamilyen felújítás, átalakítás. Nem beszélve azokról a tervekről, melyek még csak az íróasztalon léteznek. Mórahalom folyamatosan azon dolgozik, hogy kiszolgálja egyre gyarapodó lakosságát és turisztikai célból érkező több százezer vendégét.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Bunkertúra a Kelebiai erdőben

Bunkertúra a Kelebiai erdőben

(2019.07.01. 10:38)

 2019.07.06. (szombat)

Kevesek által ismert, hogy a hidegháborús időkben milyen védvonal és milyen célból épült a déli határvidéken.
Bővebben... ››
Mínuszok a kánikulában!

Mínuszok a kánikulában!

(2019.06.26. 18:33)

 A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2019. június 30-án bemutatásra kerülő, Elvis, Oltár Miami, avagy fél millió dollár gazdát keres című vígjátékára 2.000,- Ft-tól vásárolhatnak kedvezményes belépőt.
Bővebben... ››
Virradt-e már rád az erdőben?

Virradt-e már rád az erdőben?

(2019.06.26. 10:37)

 2019.06.29. (szombat)
Együtt ébredni az erdővel? Elsőkként hallani az erdő koránkelőjét? Érezni a reggel illatát?
Bővebben... ››

További hírek ››