clock
tour
admin

Hétről-hétre szépül, fejlődik Mórahalom – Beruházási körkép (VIDEO)

2019.06.11. 11:43

 Mórahalom városa folyamatos megújulásokon megy keresztül. Nemrégiben számoltunk be az új tervekről a thermál falu megálmodása kapcsán, a testületi ülésen pedig beszámolt róla a polgármester, Nógrádi Zoltán, hogy jelenleg is több épület külső homlokzatfelújítása zajlik, köztük az iskolai sportcsarnok kap szigetelést és szép, új vakolatot majd júniusban.

 A város akár csak egy év távlatából is igen más képet mutat. Tavaly áprilisban jártuk körbe tüzetesen a települést beruházásokat figyelve. Akkor még a Röszkei úton található Kolo Szerb Kulturális Központ is csupán csak kirajzolódni látszott a földből, illetve a Tóth János Szakképző Iskola új épületébe is még a betont öntötték. Azóta minkét létesítménybe beköltözött az élet. A Kolo Központ március óta már várja rendezvényeivel az érdeklődőket. A hivatalos átadó pedig július 8-án lesz szerb és magyar közéleti személyiségek jelenlétében.

A szakképző iskola első tanévét tapossa s az új épület 2018 decemberében került végleg a diákság és a tanári kar használatába. Azóta mindenki örömmel használja a legmodernebb eszközökkel felszerelt intézményt és természetesen várják a hiányszakmák – többek között pincér, szakács, cukrász szakma – iránt érdeklődő fiatalokat.

A munkásszálló szintén elkészült az elmúlt egy évben. Országosan is kiemelkedő kezdeményezésként a város hamarosan ide várja a munkavállalókat kellemes, komfortos környezetben. Mindezzel céljuk a szakképzett munkaerő bevonzása, mellyel az ipari park munkaerőhiánnyal küzdő vállalkozásait segítik majd.

Az éppen átadás előtt álló, vagy nemrég megnyíló új épületek mellett több pontján folyik a városnak most is valamilyen felújítás, átalakítás. Nem beszélve azokról a tervekről, melyek még csak az íróasztalon léteznek. Mórahalom folyamatosan azon dolgozik, hogy kiszolgálja egyre gyarapodó lakosságát és turisztikai célból érkező több százezer vendégét.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Ebzárlat és legeltetési tilalom

Ebzárlat és legeltetési tilalom

(2019.09.13. 13:13)

 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal rókákkal kapcsolatos vakcinázást végez Mórahalom közigazgatási területén kézi erővel történő kiszórással.
Bővebben... ››
Családi nap a Koloban

Családi nap a Koloban

(2019.09.13. 09:28)

 A rendezvényen meghívott művészeink színvonalas kézműves foglalkozásokat fognak tartani mind felnőttek, mind gyerekek számára. A résztvevők elmerülhetnek majd az akrilfestészet örömeiben Bán Bea képzőművésszel, míg Tisza Sándor a fafaragás csínjaiba avatja be az érdeklődőket. Lehetőség lesz nemezelésre Ducza Andrea népművésszel, de a faégetés- és díszítés, textilbaba-és macikészítés manufaktúrája sem marad el a repertoárból a Szerbiából, Zentáról érkező Rozetta Kézműves Társasággal. Az érdekes workshopok mellett a látogatóknak lehetősége lesz megcsodálni az alkotók műveit egy kiállítóvásár keretén belül.
Bővebben... ››
Majdnem hatvan éve önkéntes tűzoltó

Majdnem hatvan éve önkéntes tűzoltó

(2019.09.12. 07:45)

 1962. március 15-e óta önkéntes tűzoltó a Mórahalom Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél a 74 esztendős Lázár Pál, aki MiG-21-es vadászgépeket is szerelt.
Bővebben... ››

További hírek ››