clock
tour
admin

Hévíz, Mórahalom és Zalakaros a Magyar Fürdőinnovációs Díj nyertese

2019.11.21. 15:01

 November 19-én és 20-án Zalakaroson tartotta közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség. Zala megye több fürdőkomplexummal is büszkélkedhet, melyek között a legjelentősebb Hévíz és Zalakaros. Az első napon a szakmai előadások után átadták a Magyar Fürdőinnovációs Díjat és a Nemzeti Tanúsító Védjegyeket is.

 A Magyar Fürdőszövetség zalakarosi közgyűlését Boros László Attila, a szövetség elnöke nyitotta meg, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendezvény az elmúlt évek legmagasabb részvételi számával büszkélkedhet, és az előadók névsora is igen impozáns.

Mielőtt kihirdették volna a nyertesek nevét, Boros László Attila néhány mondatban beszélt a Magyar Fürdőszövetség által első ízben, hagyományteremtő szándékkal meghirdetett Magyar Fürdőinnovációs Díjról. Céljuk az innovatív ötleteket több kategóriában megmutatni, azután a legjobbakat nemzetközi szintre is eljuttatni. Az értékelést független szakmai zsűri végezte.

Minden nyertes 1 millió forint értékű marketingtámogatást kap a Fürdőszövetségtől, amely azt is vállalja, hogy a nyerteseket elindítja az Európai Fürdőszövetség hasonló pályázatán,és segíti őket többek között azzal, hogy átvállalja a nevezési díjat és a pályázat angolra fordításának költségeit.


Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője a díjjal
A nyertesek kategóriánként a következők:

Innovatív szemléletformálás (marketing és kommunikáció, értékesítés, látogató-menedzsment, oktatás):

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház

A díjat a létesítmény hivatalosan 2019 januárjában megnyitott KinesoLab mozgáslaboratóriuma kapta. Itt innovatív vizsgáló tevékenység keretében mérik többek között a balneoterápia és a komplex rehabilitáció hatékonyságát, ami lehetőséget teremt a medical wellness célzott alkalmazására és a szakmai munka minőségének javítására.

Innovatív műszaki – technológiai, üzemeltetési megoldás:

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A gyógyfürdő a termálenergia innovatív hasznosításáért kapta a díjat. A fürdőnek hat gyógymedencéje van, ezekből napi 460 köbméter 34-36 Celsius-fokos víz elfolyik. Ezzel a vízzel tudják fűteni magát a fürdőt, sőt a városi közintézményeket is.

Innovatív fürdőszolgáltatás:

Zalakarosi Fürdő

A legújabb fejlesztések: a Gyógycentrum, a Fürdő Hotel és az év végére elkészülő Szaunavilág. A tervek között szerepel az all inclusive belépő, a karórás beléptető és értékesítő rendszert bevezetése.

Ezután adták át a Nemzeti Tanúsító Védjegyeket Juhász Szabolcs, az MTÜ egészségturizmusért felelős igazgatója közreműködésével. Ötcsillagos minősítést kapott a Harkányi Gyógyfürdő gyógyfürdő és strand kategóriában.Szintén öt csillaggal ismerték el a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt strand és uszoda kategóriában.Négycsillagos minősítést mondhat magáénak strand kategóriában a Miskolc Selyemréti Fürdő.

Forrás: turizmus.com


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

(2020.02.26. 10:15)

 A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kedvezményes fürdőzéssel köszönti a hölgyeket. 2020. március 8-án, vasárnap a hölgy vendégeknek csak 2.000 Ft a belépő!
Bővebben... ››
Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

(2020.02.26. 10:10)

 Február 25-én rendezték meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének beszámoló ülését.
Bővebben... ››
Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

(2020.02.25. 10:17)

 A Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját a sokéves együttműködésnek köszönhetően a hivatásos állomány elismerte és alkalmasnak találta őket arra, hogy önállóan beavatkozó egyesületként is megállják a helyüket.
Bővebben... ››

További hírek ››