clock
tour
admin

Homokháti Sokadalom

A Homokháti Sokadalom 2003 óta minden évben a nyári idény kezdetekor kerül megrendezésre Mórahalmon. A hazai és nemzetközi tánccsoportokat, együtteseket felvonultató fesztiváli kavalkád egy fesztiválhívogató felvonulással veszi kezdetét.

A ünnepségsorozat első hétvégéjén ünnepi szentmisét és kéveszentelést tartanak a learatott búza tiszteletére a tradíciókhoz híven. A programok között rendszeresen szerepel fúvószenekari találkozó, nemzetközi néptánc gála, menyasszonyi ruhabemutató és színházi előadás. Hét közben színvonalas szakmai konferenciák mellett családi programok, kézműves foglalkozások, kiállítások várják az érdeklődőket. A hétvégi estéken könnyűzenei koncerteken, lakodalmas zenekarok fesztiválján és hajnalig tartó utcabálon mulathatnak. A Sokadalom népszerű színfoltjai a bor- és ételkóstolók, ahol a Homokhátság gasztronómiai különlegességeit ízlelhetik meg az ide látogató vendégek. A program részeként kerül megrendezésre a Dél-Alföldi Rétesfesztivál, amely látványos rétes készítő versennyel és három napon át tartó rétes vásárral gazdagítja a tíz napos rendezvénysorozatot.

A Homokháti Sokadalom mostanra a térség egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, 2013-ban ünnepelte a 10. évfordulóját. A fesztivál minden évben 10 napon keresztül kínál művelődési és szórakoztató programokat a helyi lakosságon túl a kistérségből, az ország távolabbi régióiból és külföldről érkezett vendégeknek. Programja rendkívül változatos, a hagyományőrző, kulturális, gasztronómiai és szórakoztató programok közül minden korosztály tagjai találnak kedvükre valót. Híre és neve összekapcsolódott a településsel, vonzereje, valamint hagyományokat őrző és továbbvivő szerepe meghatározó.

2014.04.11. óta a Csongrád Megyei Értéktárnak is eleme
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása az ünnepek alatt

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása az ünnepek alatt

(2020.04.03. 11:29)

 A hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul az ünnepek alatt:
Bővebben... ››
Tájékoztatás iskolai beiratásról

Tájékoztatás iskolai beiratásról

(2020.04.03. 10:45)

 TÁJÉKOZTATÁS a Szent László Katolikus Általános Iskola A 2020/2021. TANÍTÁSI ÉVRE TÖRTÉNŐ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL
Bővebben... ››
Hirdetmény óvodai beiratkozásról

Hirdetmény óvodai beiratkozásról

(2020.04.03. 08:33)

 Hirdetmény  a Mórahalom Városi Önkormányzat által fenntartott  Mórahalmi Napköziotthonos Óvodába a 2020/2021-es nevelési évre történő  beiratkozás rendjéről
Bővebben... ››

További hírek ››