clock
tour
admin

Judo központ nyílik jövőre Mórahalmon

2019.12.02. 19:49

 November 30-án helyezték el a mórahalmi judo központ alapkövét. A város azzal a céllal fogott bele az új sportlétesítmény építésébe, hogy méltó otthont adjon a judónak. A csarnok nemcsak helyi, hanem országos és nemzetközi szinten is jelentős szerepet fog betölteni.

 A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg 4 csoportban 72 fővel tartja edzéseit az óvodás korú gyermekektől a felnőtt korosztályig

Simon Csaba, a Magyar Judo Szövetség szervezési igazgatója elmondta, ahogyan a fővárosban úgy vidéken is igyekeznek a gyermekekkel mind szélesebb körben megismertetni ezt a sportágat. Az ország déli régiójában kevés olyan egyesület van, aki olyan kimagasló eredményeket tudott elérni mint mórahalmi. Természetes, hogy a város számíthat a szövetség támogatására.

Nógrádi Zoltán arról számolt be, hogy az alapkőletétel előtt alkalma volt megnyitni a Diák C Országos versenyt, melyen rangos edzők és bírák biztosították a megmérettetés magas színvonalát. Kiemelte annak a közösségnek az erejét is, akik közé a gyerekek szerveződnek. Megköszönte nekik segítséget, hiszen az ő munkájuk nélkül nem születhetett volna meg a központ ötlete.Az épület 555 m2-es kialakítású, melyben tatamival borított küzdőtér és konditerem kap majd helyet a kiszolgáló helyiségekkel együtt. A beruházás összköltsége megközelítőleg 226 millió forint, melyből 196 milliót a Magyar Judo Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott, Mórahalom Városi Önkormányzata pedig majd 30 millióval járult hozzá a beruházáshoz. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2020 augusztusában fejeződnek be. Látványtervét is nyilvánosságra hozták.A rendezvényen beszédet mondott még Csiszár Dániel, a Mórahalmi Judo Egyesület elnöke, valamint az eseményt megtisztelte jelenlétével Tóth Krisztián olimpikon is.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

(2020.07.03. 10:54)

 A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszabb nyitvatartással dolgozik a Röszke és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.
Bővebben... ››
Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

(2020.07.03. 08:31)

 Újabb jó hírünk van! A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a korábbi rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. évben lejárt jegyek, bérletek, kedvezményre jogosító kuponok felhasználási idejét 2020. július 15-ig meghosszabbította!
Bővebben... ››
Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

(2020.07.03. 07:58)

 Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is – időkorlát nélkül – megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg taj-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség – közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) pénteken az MTI-vel.
Bővebben... ››

További hírek ››