clock
tour
admin

Levendulaünnep a mórahalmi Aradi Tanya és Élménybirtokon

2018.06.13. 07:51

 A levendula az egyik legsokoldalúbban felhasználható növény. Használhatjuk kozmetikumokban, élelmiszerekben, illatzacskókban, gyógynövényként, akár dekorációként is, mert gyönyörű. Az Aradi Tanya és Élménybirtok idén is megrendezi a Levendulaünnepet Mórahalmon.

 Program:

Június 16. szombat, 10-16 óráig


levendula ihlette, ízek, illatok, aromák
kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek
11 órától előadás a levendula gyógyhatásairól és kozmetikai felhasználási lehetőségeiről
14-16 óráig levendulabuzogány készítése

Június 17. vasárnap, 10-16 óráig


levendulás italok és sütemények kóstolása
kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek
11 órától előadás a levendula gyógyhatásairól és kozmetikai felhasználási lehetőségeiről
14-16 óráig levendulabuzogány készítése

Levendula szedd magad akció

A virágzástól függően az érdeklődők kipróbálhatják a levendula szedést is. A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, emblémás arató táskába lehetséges. Előzetes regisztráció nem szükséges!

Aratótáska: 2000 Ft/db.

Arató táska mérete: 20 cm X 20 cm. Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt (lepecsételt) arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
A levendula szedését mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló, kés). Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban tudunk kölcsönözni. A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében – tilos.
A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
A levendula szedését követően kérjük vendégeinket, hogy az arató zacskót adják le a szervezőknél.

Kézműves vásár
szappanok, szörpök, dekupázs ajándékok, minden, ami levendulás. Saját nevelésű palánták, csokrok megvásárolhatók. A gyerekeket játszótér várja nép játékokkal.

Megközelítés

Autóval Szegedről a régi 5-ös úton Röszke irányába, majd a körforgalomnál Mórahalom felé kell fordulni, 4,5 km után jobbról a Bivalyrezervátum utáni buszmegállónál van parkolási lehetőség, innen a lebetonozott bicikliúton kb. 800 méteres kényelmes séta után jobbról már látható az ültetvény.
Biciklivel Mórahalomról a Nagyszéksós felé vezető bicikliúton kb. 5 km.
GPS: 46 fok 12 perc 51,4 másodperc N (46,2142937) és 19 fok, 56 perc, 3,1 másodperc E (19,9342131)


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››