clock
tour
admin

Megújul a kilátó a Nagyszéksós-tónál

2018.11.08. 07:51

 Mórahalom felé, a Röszkei úton igen kedvelt kirándulóhely a Nagyszéksós-tó. A területre 100 méter hosszan benyúló kilátó új deszkákat és csavarokat kap, a kirándulók hamarosan újra birtokba vehetik.

 10 évvel ezelőtt építették meg Mórahalom mellett a Nagyszéksós-tóba 100 méter hosszan benyúló kilátót. A faszerkezet ez idő alatt elhasználódott, néhány eleme elkorhadt, veszélyessé vált, ezért a Kiskunsági Nemzeti Park vezetősége a teljes felújítás mellett döntött.

– Voltak már olyan részei a faépítménynek, amelyeket cserélni kellett, végül lebontották a munkások a teljes pallósort, és új deszkákat raktak a helyére – tudtuk meg Krnács Györgytől, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrétől.A végéhez közeledik a kilátó felújítása: az elmúlt három hétben a teljes szerkezetet kicserélték. Fotó: Kuklis István

A fából épült kilátót a nemzeti park saját forrásából, néhány millió forintból újította fel. A munkálatok három hete kezdődtek, és már a végén tartanak, a tervek szerint a héten befejeződnek, és a kirándulók újra birtokba vehetik a kilátót. A kirándulóhely igen népszerű, jó helyen van, mindig találhatunk látványosságokat. A bivalyrezervátum mellett az ott élő madarak is nyújtanak látnivalót a természet kedvelőinek. Most ősszel nyári ludakat, gémféléket lehet látni – érdekesség az a 14 fős pásztorgémcsapat, amely eddig mediterrán vidékeken és Észak-Afrikában volt honos. Krnács György elmondta, ez a madárfaj nemrégiben kezdett észak felé terjeszkedni, hazánkban ekkora számban idén először tartózkodnak. Kedvelik az állatokat, így a bivalyok hátán, azok közelében lehet őket felfedezni.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Fedeles díjugrató verseny

Fedeles díjugrató verseny

(2018.11.12. 15:44)

 2018. november 18. Fedeles Díjugrató Verseny a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpontban
Bővebben... ››
Döntetlen a Mindszent ellen

Döntetlen a Mindszent ellen

(2018.11.12. 15:41)

 Nem sikerült hazai pályán nyerni a Mindszent ellen a mórahalmi csapatnak, így a 2. helyre csúszott vissza a tabellán. 
Bővebben... ››
Megnyitott Mórahalmon az új sport- és szabadidőközpont, a Bivaly Bowling Club & Bar

Megnyitott Mórahalmon az új sport- és szabadidőközpont, a Bivaly Bowling Club & Bar

(2018.11.10. 15:12)

 Nógrádi Zoltán polgármester megnyitóbeszédében kitért arra, hogy a hosszú és küzdelmes kivitelezés után legyen ez a hely a szórakozás és a felhőtlen kikapcsolódás helyszíne.
Bővebben... ››

További hírek ››