clock
tour
admin

Megújul a kilátó a Nagyszéksós-tónál

2018.11.08. 07:51

 Mórahalom felé, a Röszkei úton igen kedvelt kirándulóhely a Nagyszéksós-tó. A területre 100 méter hosszan benyúló kilátó új deszkákat és csavarokat kap, a kirándulók hamarosan újra birtokba vehetik.

 10 évvel ezelőtt építették meg Mórahalom mellett a Nagyszéksós-tóba 100 méter hosszan benyúló kilátót. A faszerkezet ez idő alatt elhasználódott, néhány eleme elkorhadt, veszélyessé vált, ezért a Kiskunsági Nemzeti Park vezetősége a teljes felújítás mellett döntött.

– Voltak már olyan részei a faépítménynek, amelyeket cserélni kellett, végül lebontották a munkások a teljes pallósort, és új deszkákat raktak a helyére – tudtuk meg Krnács Györgytől, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrétől.A végéhez közeledik a kilátó felújítása: az elmúlt három hétben a teljes szerkezetet kicserélték. Fotó: Kuklis István

A fából épült kilátót a nemzeti park saját forrásából, néhány millió forintból újította fel. A munkálatok három hete kezdődtek, és már a végén tartanak, a tervek szerint a héten befejeződnek, és a kirándulók újra birtokba vehetik a kilátót. A kirándulóhely igen népszerű, jó helyen van, mindig találhatunk látványosságokat. A bivalyrezervátum mellett az ott élő madarak is nyújtanak látnivalót a természet kedvelőinek. Most ősszel nyári ludakat, gémféléket lehet látni – érdekesség az a 14 fős pásztorgémcsapat, amely eddig mediterrán vidékeken és Észak-Afrikában volt honos. Krnács György elmondta, ez a madárfaj nemrégiben kezdett észak felé terjeszkedni, hazánkban ekkora számban idén először tartózkodnak. Kedvelik az állatokat, így a bivalyok hátán, azok közelében lehet őket felfedezni.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Munkatársat keres a Bivaly Bowling Club & Bar

Munkatársat keres a Bivaly Bowling Club & Bar

(2019.04.24. 13:01)

 A Bivaly Bowling Club & Bar csapatába keresünk teljes és részmunkaidős foglalkoztatásra önállóan és csapatban egyaránt dolgozni tudó PINCÉRT és SZAKÁCSOT
Bővebben... ››
Világi és egyházi ünnep, Mórahalmon!

Világi és egyházi ünnep, Mórahalmon!

(2019.04.24. 10:12)

 A Szerb Ortodox Egyház
"ÉLETADÓ FORRÁS" kápolna szentelése.
2019. április 30. (kedd) 18 óra
Jöjjön el Ön is, erre a nem mindennapi eseményre!
Bővebben... ››
Tovább száguld a Mórahalom

Tovább száguld a Mórahalom

(2019.04.24. 08:19)

 Tavaszi 8. meccsét is megnyerte a Mórahalom, így egyre közelebb kerül a bajnokság megnyeréséhez.
Bővebben... ››

További hírek ››