clock
tour
admin

Mórahalmi gyilkosság: a polgármester szerint nem bántotta az édesapa a fiait

2020.01.10. 09:25

 Az egész várost megdöbbentette ez az eset, de főleg a visszhangja, és a hírek, amit az apáról terjesztenek. Szeretnénk kiállni a család mellett.

 Megölte testvérét és felgyújtotta a házat egy mórahalmi férfi múlt héten. A tűzben a család mindene odaveszett. A település polgármestere szerint nem igaz az, amit az egyik kereskedelmi televízió híradójában megszólaló nő mondott, a fiúk apja nem bántotta egyik gyermekét sem.

Azt állította az RTL Híradóban múlt szombati kiadásában egy megszólaló, hogy a Mórahalmon meggyilkolt 18 éves fiút, aki az apjával élt együtt, a férfi rendszeresen bántalmazta. Eztán kereste meg a delmagyar.hu-t a település polgármestere, aki éppen az ellenkezőjét mondta ennek.– Ismerjük a család teljes történetét, húsz éve itt élnek. Ismerjük az apa erőfeszítéseit, hogy a családot méltó körülmények között elhelyezze, gondoskodjon róluk, sosem bántotta volna a gyerekeit – mondta Nógrádi Zoltán, aki hozzátette, hogy semmi olyasmi nem történt, ami a riportban elhangzott.

Az egész várost megdöbbentette ez az eset, de főleg a visszhangja, és a hírek, amit az apáról terjesztenek. Szeretnénk kiállni a család mellett. Mindenki szerette őket, az apát különösen. Ő mindenkit segített, ahol csak tudott, küzdött, szorgalmasan dolgozott – tette hozzá Nógrádi Zoltán.

A polgármester arról is beszélt, hogy a családdal nem, viszont a nagyobbik fiúval, aki a gyilkosságot is elkövette, voltak gondok korábban is. De a szülők minden problémát kezeltek, és igyekeztek mindent megtenni, hogy ne legyen több gond vele.

Nógrádi Zoltán szavaiból kiderült, hogy a legidősebb fiúra azért figyeltek fel a családsegítőnél, mert korábban lógott az iskolából, és egyszer az a társaság, amelyikkel szórakozni volt, fel akart törni egy csocsóasztalt, de semmilyen erőszakos bűncselekményben nem vett részt. Megtudtuk, hogy gyermekvédelmi intézkedés sem történt. Később munkája is lett, amit mindig rendesen elvégzett.

Semmiféle összefüggést nem lehetett felfedezni a család működése és az idősebb fiú mostani tette között. Senki sem gondolt arra, hogy valaha őbelőle gyilkos lehet – mondta a polgármester.

Társadalmi kiállás

A polgármester úgy fogalmazott, hogy most „társadalmi kiállás” van a család mellett: most a bajban semmiképpen nem ítélkezni akarnak, hanem inkább segíteni a rászorulókon. A családnak a tűzben mindene odaveszett, ezért úgy döntöttek, hogy gyűjtést szerveznek az újrakezdéshez, amit az „ESÉLY” Mórahalmi Szociális Magánalapítvány bonyolít majd le.

– Ehhez az önkormányzat is hozzájárul, magánszemélyként én is, de mások is jelezték már, hogy segíteni szeretnének. Mórahalmon a társadalmi szolidaritás jól működik – mondta Nógrádi Zoltán.

Az adományokat az alapítvány 56900044-10001789-es számlaszámra várják.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Februári színházak az Aranyszöm Rendezvényházban

Februári színházak az Aranyszöm Rendezvényházban

(2020.01.22. 08:04)

 Az Aranyszöm Rendezvényház februári színház ajánlója
Bővebben... ››
Újévi elismerések Mórahalmon

Újévi elismerések Mórahalmon

(2020.01.22. 07:38)

 Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban megtartott újévi koncerten azok a helyi polgárok is elismerésben részesültek, akik munkásságukkal városuk és közösségük érdekeit szolgálták.
Bővebben... ››
Új gyermekmentő eszközöket kapott a mórahalmi mentőállomás (VIDEÓ)

Új gyermekmentő eszközöket kapott a mórahalmi mentőállomás (VIDEÓ)

(2020.01.20. 15:53)

 A mórahalmi mentőállomás tavaly nyáron nyerte el a K&H gyógyvarázs pályázatát, amelynek segítségével közel 1 millió forint értékben gyermekmentő eszközöket szerezhetett be. Gera Zsolt, a mentőállomás vezetője számolt be a projektről és az újonnan beszerzett eszközökről.
Bővebben... ››

További hírek ››