clock
tour
admin

Mórahalmi savanyúság

Homokhátságon termesztett növényekből (káposzta, paprika, paradicsom, dinnye, karfiol) erjesztéssel és hidegen savanyítással állítja elő a termékek.

A település és környezetének mezőgazdasági hagyományai, az itt termesztett zöldségek magas beltartalmi értéke és változatossága magával megkívánja azok tartósításának lehetőségét is. Az alkalmazott tartósítási eljárások a magyar vidéki kultúra hagyományos eljárásai, az erjesztés valamint a hidegen savanyítás.

A magyar gasztronómiában jelentős szerepet elfoglaló savanyúságok egyedülállóak, ízük és elkészítési technológiájuk a magyar konyha jellegzetessége és specialitása, így méltán kívánhatják meg a nemzeti értékek között történő nyilvántartást.
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása az ünnepek alatt

A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása az ünnepek alatt

(2020.04.03. 11:29)

 A hivatal ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul az ünnepek alatt:
Bővebben... ››
Tájékoztatás iskolai beiratásról

Tájékoztatás iskolai beiratásról

(2020.04.03. 10:45)

 TÁJÉKOZTATÁS a Szent László Katolikus Általános Iskola A 2020/2021. TANÍTÁSI ÉVRE TÖRTÉNŐ ÁLTALÁNOS ISKOLAI BEIRATKOZÁSRÓL
Bővebben... ››
Hirdetmény óvodai beiratkozásról

Hirdetmény óvodai beiratkozásról

(2020.04.03. 08:33)

 Hirdetmény  a Mórahalom Városi Önkormányzat által fenntartott  Mórahalmi Napköziotthonos Óvodába a 2020/2021-es nevelési évre történő  beiratkozás rendjéről
Bővebben... ››

További hírek ››