clock
tour
admin

Mórahalom is része az újonnan kijelölt szegedi turisztikai térségnek

2020.09.15. 15:39

 A hétfőn este megjelent Magyar Közlönyben szerepel egy kormányhatározat, amely meghatározza az ország kiemelt turisztikai térségeit, valamint ezeken belül pár kiemelt kormányzati beruházást. Létrejött a szegedi térség is, amelyben 6 város és 1 község található.

 Ezeket a térségeket azért jelölte ki a kormány, hogy jobban meg tudják határozni a fejlesztési irányokat. Először 2016-ban neveztek ki ilyeneket, de akkor még csak hármat: a Balaton, a Fertő-tó, és Tokaj környékét. Ezúttal már tizenegyről beszélhetünk, ráadásul olyan alapvetően turisztikailag, a Balatonhoz és a fővároshoz képest kevésbé vonzó területek is felkerültek, mint például a szegedi. A Portfólió azt íjra minderről, hogy várhatóan ezen térségek alapján osztják majd ki a jövőben a turisztikai fejlesztésekre szánt támogatásokat.

A Szeged és térsége turisztikai térséghez tartozik Mórahalom is Hódmezővásárhely, Makó, Mezőhegyes, Ópusztaszer, Sándorfalva és Szeged mellett.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

(2020.09.18. 12:05)

 A túra kiindulási helye Zákányszék, csatlakozni a következő településeken lehet: Zákányszéken a Lengyel térnél 2020. 09. 19-én (szombaton) 9 órakor, Mórahalmon a Szent László parknál 9 óra 30 perckor, Ásotthalmon pedig a Szent István térnél10 óra 15 perckor.
Bővebben... ››
Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

(2020.09.17. 09:37)

 A gyaloglás és a síelés keveréke? Valami ilyesmi juthat eszedbe, ha nordic walking gyaloglót látsz. E sportág szerelmesei ugyanis síbotokra hasonló eszközökkel róják a kilométereket.
 
Bővebben... ››
Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

(2020.09.16. 14:32)

 Turizmus világhete a Móradombi Uszodában szeptember 28. és október 4. között. A városkártya használatával a Mórahalmiak ingyenesen léphetnek be az uszoda területére.
Bővebben... ››

További hírek ››