clock
tour
admin

Nemzeti konzultációs fórumot tartottak Mórahalmon

2017.05.19. 09:13

Az európai országok közül egyre többen szimpatizálnak azzal, hogy egy egységes birodalom alakuljon ki a kontinensen – jelentette ki Hollik István csütörtök este. A Mórahalmon tartott nemzeti konzultációs fórumon elhangzott: Magyarország felkészült az unióval szembeni vitára, és nem hajlandó engedni a politikai nyomásnak.

Tiszasziget és Újszeged után Mórahalomra érkezett a nemzeti konzultációs fórumsorozat Csongrád megyében. Május 18-án, este az Aranyszöm Rendezvényházban tájékoztatták a lakosokat aktuálpolitikai kérdésekben - írja a szegedma.hu.

Elsőként Nógrádi Zoltán polgármester a nemzeti szuverenitás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Mi, magyarok a történelmünkből adódóan tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelent, ha idegen népek települnek ide. A mai időkben azonban nem fegyvert kell fognunk ellenük, hanem a véleményünk kinyilvánításával azokat kell támogatnunk, akik a nevünkben küzdenek az ország érdekeiért” – fejtette ki a település vezetője. Hozzátette, az utóbbi két évben a magyar-szerb határhoz közeli települések, így Mórahalom mindennapjait is jelentősen befolyásolta az illegális migráció, ami ellen egyedüli biztonságot az ideiglenes biztonsági határzár nyújtott.

„Szerdán példátlan döntést hozott Brüsszel hazánk ellen” – vette át a szót B. Nagy László. Az országgyűlési képviselő szerint emiatt a nemzeti konzultációnak egyre nagyobb az aktualitása, ugyanis a gyermekeink, unokáink sorsa függhet tőle. Elmondta: a határozat szerint itthon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, ezért jelentést készítenek az országról. Ezzel párhuzamosan felszólítják a kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a felsőoktatási törvény módosítását és a menekültügyi szabályozás egyes részeit, valamint vonja vissza a civil szervezetekkel kapcsolatos szabálytervezetet. „Nagy erők állnak velünk szemben. A brüsszeli bürokraták mellett külföldi milliárdosoknak is az az érdekük, hogy Európában közös legyen például az agrárium, az adórendszer és a politika. Ez ellentétes a magyar érdekekkel, és hangot is adunk ennek, mert senki nem szólhat bele az életünkbe. Ez a hozzáállás sérti őket” – tette hozzá.

Hollik István is úgy látja, hogy fontos ideológiai küzdelem közepén állunk, ahol élnünk kell a véleménynyilvánítási lehetőségünkkel. A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hangsúlyozta: egyre több uniós tagországban szimpatizálnak azzal az elmélettel, hogy egy egységes birodalom alakuljon ki az unióban, azaz létrejöjjön a központi irányítású Európai Egyesült Államok. „Ilyen még nem volt a kontinens kétezer éves történelmében, amely során mindig a sokszínűség és az egyéniség jelentette az erőt. Mi a visegrádi országokkal, azaz a szlovákokkal, lengyelekkel és csehekkel közösen azt szeretnénk, hogy csak abban egyesüljünk, amiben feltétlenül szükséges. Nem hagyhatjuk, hogy a magyar érdekeket senki ne képviselje” – magyarázta.

A politikus a fórum kapcsán elmondta, az Európai Parlament döntése egyértelműen politikai nyomásgyakorlás, amit az amerikai milliárdos, Soros György és szövetségesei találtak ki, hogy Magyarország elfogadja a kötelező betelepítési kvótát. „Erre azonban nem vagyunk hajlandóak. A jogi vitákra felkészültünk, a nyomásnak nem engedünk. Hiába riogatnak, nincs reális esélye annak, hogy kizárjanak az unióból. Ehhez az Európai Parlamentnek egyhangúan erre kellene szavaznia, amitől messze állunk” – mondta még el Hollik.

Az utolsó megyei nemzeti konzultációs fórumot május 23-án, kedden tartják, amikor Kubatov Gábor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója és alelnöke látogat a szegedi Dóm térre.

 

 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Élet a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióban - fotópályázat

Élet a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégióban - fotópályázat

(2017.10.17. 15:18)

 A DKMT Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégiós Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot hirdet „Élet a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióban” címmel.
Bővebben... ››
Ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

Ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

(2017.10.16. 12:40)

 Több is kisülhetett volna a Mórahalom számára a szombat esti mérkőzésből.
Bővebben... ››
Őszi szünet akció a gyógyfürdőben

Őszi szünet akció a gyógyfürdőben

(2017.10.13. 11:23)

 2017. október 30. és november 3. között a 14 éven aluliaknak ingyenes, 14-18 év közti személyeknek 500 Ft a belépés!
Bővebben... ››

További hírek ››