clock
tour
admin

Nógrádi Zoltán: Fedezzük fel a mindennapok teljességét és örömét!

2018.01.08. 15:27

 Tanuljuk meg a régi bölcsességet Löszök úrtól, aki azt vallotta, hogy minden napnak megvan a maga teljessége, öröme, és a mi dolgunk az, hogy mindezt felfedezzük – fogalmazott köszöntőjében Nógrádi Zoltán polgármester az Aranyszöm Rendezvényházban tartott újévi hangversenyen.

 A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekarának közreműködésével január ötödikén megrendezett újévi hangverseny előtt Nógrádi Zoltán polgármester szólt az egybegyűltekhez. A városvezető kiemelte, egy újévköszöntő mindig túlmutat a megkezdett éven, hiszen még bennünk élnek az előző esztendőnek az eredményei, örömei és nehézségei egyaránt. Azt mondta, mivel emberek vagyunk, tele ellentétekkel létezünk, az öröm és a bánat is jelen van bennünk, s az egyik nélkül nem is tudnánk értelmezni a másikat. „Ha a 2017-es esztendőben értek is bennünket kudarcok, sérelmek, problémák, veszteségek és nehézségek, elmondhatjuk ma már, hogy túljutottunk rajtuk: élünk és létezünk. Megvan a lehetőségünk arra, hogy mindazt, amit elmulasztottunk vagy nem tudtunk teljesíteni az elmúlt évben, azt most újrakezdve megvalósítsuk ezen esztendőben” – fogalmazott.A 2018-as évre azt kívánta a város közösségének, hogy tanuljanak meg egy régi bölcsességet. Mint mondta, tanuljunk Löszök úrtól, aki valamikor azt vallotta ebben a városban, hogy minden napnak megvan a maga teljessége, öröme, és a mi dolgunk az, hogy mindezt felfedezzük. Felhívta a figyelmet arra, hogy ne kövessük el a 21. századi rohanó ember hibáját, aki mindig csak arra koncentrál, hogy mit hoz számára a holnap, mert akkor elmegyünk a mindennapok szépsége mellett. „Azt kívánhatom polgármesterként e városnak, hogy ez a közös otthon, amely mindannyiunk otthona, Közép-Európa legkiterjedtebb sivatagának kellős közepén, s annak is legtetején, hogy ez árasszon annyi melegséget, annyi örömet, hogy tartsa meg és tartsa el az itt élő népet, népességét. Legyen benne annyi erő, hogy messzire kiáltson a hívó szóval azok után, akik elhagyták szülőföldjüket, s kellő örömmel és vidámsággal tudja köszönteni az ideérkezőt, az ideszületőt, az ideköltözőt és a vendégként hozzánk tartozót” – tette hozzá Nógrádi Zoltán.

Újévi köszöntőjének végén egy idős székely asszony, Margit néni gondolatait osztotta meg az Aranyszöm Rendezvényház vendégeivel kicsit átfogalmazva: „Ez újév reggelén édes székely népem, féltő aggodalom hatja át a szívem. Felnyitom a jövendő évnek kapuját, mely az elmúltból a jövendőbe vezet át. Szegénynek, gazdagnak közös kérésére megmondom, mit kell tennünk a jövő évben: dolgozunk kell sokat, tanulni és haladni, mert így várhatjuk csak el, hogy a jóistentől a szebb jövőt meg tudjuk váltani. Kötelességeinkről ne feledkezzünk, mindenkivel – ha csak tehetünk – a jót cselekedjük. Szeretet és megértés legyen a jelszavunk, ez irányítsa tetteink és jóakaratunk. Szülőföldem népe, figyelmezz a szóra: hallgasd meg tanácsom a jóra, a hasznosra. Szeresd Istent, hazád, fajodat szeresd, s ha kell, érte áldozd vagyonod, s életed. Légy családszerető, takarékos és józan, így lehet csak részed a testi, lelki s földi jóban. Okulj őseink sokszor hallott példáján, bizalmad Isten és magadban legyen csupán. Így várhatsz jobb jövőt, szebb magyar életet, adjon az Isten boldogabb új életet”.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Évet értékelt a Szegedi Tankerületi Központ

Évet értékelt a Szegedi Tankerületi Központ

(2018.01.18. 12:45)

 Sajtótájékoztatón számolt be kedden Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és néhány meghívott intézményvezető, hogyan működik az éppen egy éve létrehozott fenntartó, amelyhez három járásban összesen 40 intézmény tartozik több mint 20 ezer diákkal.
Bővebben... ››
Felhívás

Felhívás

(2018.01.18. 07:45)

 A Tóth Menyhért Városi Könyvtár a " Digitális Szakadék csökkentése" projekt kapcsán igényfelmérést végez
Bővebben... ››
Időutazás a Móra-Net Tv-ben: beszélgetések múltszázadi kávéházi hangulatban

Időutazás a Móra-Net Tv-ben: beszélgetések múltszázadi kávéházi hangulatban

(2018.01.17. 13:14)

 A Móra-Net Tv januárban teljes megújuláson esett át, melyhez az arculat frissítésén túl egy új adalék is társult. A mórahalmi Caffe Trieste kávézója megihlette a televízió munkatársait, így beszélgetések helyszíneként találkozhatnak a jövőben az 1900-as évek elejét idéző kávéházzal.
Bővebben... ››

További hírek ››