clock
tour
admin

Nyolcadik alkalommal várják a térség híveit a Homokhátság Búcsú ünnepére

2019.08.13. 16:05

 Augusztus 19-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom Városi Önkormányzata ismét a településre invitálja a Homokháti Egyházközösség tagjait, s minden érdeklődő hívőt.

 A térség lakóinak összetartozását erősítő Homokhátság Búcsúünnep – A Szent István Kenyere immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. Tavaly több mint ezer résztvevő érkezett a vigíliára: a környező és más Csongrád megyei települések lakosain kívül az évek során Európa több országából is ellátogattak Mórahalomra, hogy részt vegyenek ezen az egyedülálló lelkületű találkozón.

Az idei estet is a Kormorán együttes koncertje nyitja meg 17:30-kor, ezt követi a szabadtéri ünnepi mise 19:30-kor, melyen a homokháti települések plébánosai mellett a meghívott atya Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök lesz. A szentmisén megszentelésre kerül az új kenyér is. Mindez a megszokott helyszínen, a Szent László Király templom mögötti kertben kerül megrendezésre. A szentmisét követően az Úr dicsőségét hirdető fáklyás körmenet vonul végig Mórahalmon, s a szokásokhoz híven a város most is közös vacsorával vendégeli meg a híveket az Aranyszöm Rendezvényház Udvarán.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

ÁLLÁSLEHETŐSÉG - SOCIAL MEDIA MANAGER

ÁLLÁSLEHETŐSÉG - SOCIAL MEDIA MANAGER

(2019.12.10. 09:30)

 Mórahalom turisztikai marketing és reklám tevékenységit koordináló csapatába keresünk rátermett, nyitott és lelkes kollégát social media manager pozícióba.
Bővebben... ››
Adventi ajándékok az egész családnak!

Adventi ajándékok az egész családnak!

(2019.12.10. 09:14)

 Decemberben minden megvásárolt családi jegy mellé ajándékba adunk egy kölyökjegyet vagy egy 3 órás jegyet vagy egy úszójegyet! Dönts el Te, hogy melyiket használod fel! Az akció 2019. december 1-31. között érvényes!
Bővebben... ››
Blues Karácsony Kolo-ban

Blues Karácsony Kolo-ban

(2019.12.10. 09:14)

 2019. december 14-én, szombaton 16 órakor hatalmas karácsonyi készülődés veszi kezdetét a Kolo Szerb Kulturális Központban, amire sok szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját. "Blues Karácsony" rendezvényünkön kreatív workshopok keretén belül készíthetnek karácsonyi figurákat és karácsonyfadíszeket gyöngyből Dimény Ibolyával, csuhéból Ducza Andreával, fából Tisza Sándorral, de a papírból és anyagból készült angyalkák sem maradnak el Deák Andreával, nem beszélve a karácsonyi Manók megalkotásáról Bán Beával. Ám ez még korántsem a sor vége. 18 órás kezdettel meghallgathatják Carlos, a gitárvirtuóz, valamint Ács Zoli gitárkoncertjét. 19.30-kor pedig a szegedi Blues Brothers őrületes koncertje koronázza meg a napot.
Bővebben... ››

További hírek ››