clock
tour
admin

Nyolcadik alkalommal várják a térség híveit a Homokhátság Búcsú ünnepére

2019.08.13. 16:05

 Augusztus 19-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom Városi Önkormányzata ismét a településre invitálja a Homokháti Egyházközösség tagjait, s minden érdeklődő hívőt.

 A térség lakóinak összetartozását erősítő Homokhátság Búcsúünnep – A Szent István Kenyere immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. Tavaly több mint ezer résztvevő érkezett a vigíliára: a környező és más Csongrád megyei települések lakosain kívül az évek során Európa több országából is ellátogattak Mórahalomra, hogy részt vegyenek ezen az egyedülálló lelkületű találkozón.

Az idei estet is a Kormorán együttes koncertje nyitja meg 17:30-kor, ezt követi a szabadtéri ünnepi mise 19:30-kor, melyen a homokháti települések plébánosai mellett a meghívott atya Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök lesz. A szentmisén megszentelésre kerül az új kenyér is. Mindez a megszokott helyszínen, a Szent László Király templom mögötti kertben kerül megrendezésre. A szentmisét követően az Úr dicsőségét hirdető fáklyás körmenet vonul végig Mórahalmon, s a szokásokhoz híven a város most is közös vacsorával vendégeli meg a híveket az Aranyszöm Rendezvényház Udvarán.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Pécsváradi Big Band koncert

Pécsváradi Big Band koncert

(2019.08.23. 12:54)

 A zenekar műsorát a „Ludas Matyi” c. előadása előtt tekinthetik meg a
mórahalmi Patkó Lovas Színházban.
Bővebben... ››
Áramszünet lesz a gyógyfürdőben

Áramszünet lesz a gyógyfürdőben

(2019.08.23. 12:53)

 Tájékoztatás hálózati munkálatok miatti korlátozott szolgáltatásról a fürdőben.
Bővebben... ››
30 éves születésnapját ünnepli Mórahalom városa

30 éves születésnapját ünnepli Mórahalom városa

(2019.08.23. 08:12)

 Mórahalom 30 éves várossá nyilvánítása alkalmából augusztus utolsó hétvégéjén háromnapos programsorozattal ünnepel a település. Augusztus 30-án, pénteken 17 órakor a Városháza aulájában megnyílik a Tóth Menyhért emlékkiállítás, 18 órakor pedig az Aranyszöm Rendezvényházban ünnepi ülést tart az Értéktár Bizottság, valamint megnyitják az Értéktár fotókiállítást. 19 órakor a Csík zenekar koncertjét hallgathatják meg a rendezvénysátorban az Aranyszöm udvarán.
Bővebben... ››

További hírek ››