clock
tour
admin

Okoseszközt kaptak a mórahalmi diákok

2020.03.23. 08:28

 A mórahalmi általános iskola az egyik szolgáltató segítségével tabletet adott azoknak a családoknak, ahol nincsenek meg otthon a digitális távoktatáshoz szükséges feltételek.

 – Már a kezdetek, 2016 óta benne vagyunk az egyik nagy szolgáltató által kezdeményezett Digitális Iskola Programban, így a mostani digitális távoktatásra való átállás nem okozott fennakadást az iskola működésében – kezdte a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola igazgatóhelyettese, Szűcs Katalin.
Az országos program részeként több mint 100 korszerű tabletet biztosítottak az iskola számára, amelyek most azoknak a családoknak jönnek jól, ahol nincsenek meg otthon a digitális távoktatáshoz szükséges feltételek, mint például a számítógép, laptop, tablet, okostelefon, vagy egyáltalán az internet. A készülékekhez ugyanis mobilnet is jár. Ezeket a jellemzően külterületen, tanyán élő családok, gyerekek kapták meg és vihették haza. A készülékeket a napokban vették át.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, az intézményben tíz éve használják a Moodle-t, ami egy nyílt forráskódú, ingyenes licenc alatt terjesztett, eLearning keretrendszer. A Moodle-t az ausztrál Martin Dougia­mas WebCT rendszergazda fejlesztette ki, hogy segítse az ok­­tatókat olyan online kurzusok létrehozásában, amelyek középpontjában az együttmű­ködés, a tartalom együttes épí­tése és a folyamatos fejlődés áll.

– Megkönnyítette a helyzetünket, hogy a gyerekek már ismerik ezt a rendszert, nem kellett új alkalmazással megismerkedniük, így most ezen keresztül folyik a digitális távoktatás – tette hozzá az intézményvezető-helyettes.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

(2020.09.18. 12:05)

 A túra kiindulási helye Zákányszék, csatlakozni a következő településeken lehet: Zákányszéken a Lengyel térnél 2020. 09. 19-én (szombaton) 9 órakor, Mórahalmon a Szent László parknál 9 óra 30 perckor, Ásotthalmon pedig a Szent István térnél10 óra 15 perckor.
Bővebben... ››
Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

(2020.09.17. 09:37)

 A gyaloglás és a síelés keveréke? Valami ilyesmi juthat eszedbe, ha nordic walking gyaloglót látsz. E sportág szerelmesei ugyanis síbotokra hasonló eszközökkel róják a kilométereket.
 
Bővebben... ››
Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

(2020.09.16. 14:32)

 Turizmus világhete a Móradombi Uszodában szeptember 28. és október 4. között. A városkártya használatával a Mórahalmiak ingyenesen léphetnek be az uszoda területére.
Bővebben... ››

További hírek ››