clock
tour
admin

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – Szakmák éjszakája Mórahalmon

2018.04.13. 07:54

 A Szegedi Szakképzési Centrum 2016 áprilisában rendezte meg először a Szakmák éjszakáját. Az eseményhez már ebben az évben országosan több intézmény csatlakozott. A következő évben nőtt a programsorozatban résztvevő települések és intézmények száma.

 A Szakmák éjszakája idén április 13-án 16 és 22 óra között lesz. A rendezvénynek fontos az egységes arculat, ezért egy időpontban, ingyenesen látogathatók a résztvevő intézmények programjai.
A szokványos pályaorientációs eseményektől eltérően a szervezők célja az, hogy a látogatók szabadidős tevékenységként próbálhassanak ki szakmákat. Tökéletes program lehet az egész családnak, mivel nemcsak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákokat várják, hanem a kisebbeket, nagyobbakat és a felnőtteket is.

Mórahalmon a Móra-Vitál Nonprofit Kft, a Colosseum Hotel és a Pedagógiai szakszolgálat várja az érdeklődőket. A vendéglátás alapjait a Colosseum Hotel munkatársai ismertetik, a látogatók feladatokat is kapnak, kipróbálhatják, milyen felszolgálónak lenni. Az egészségügy területén többféle szakmát ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Ezen az estén bárkiből lehet orvos, gyógymasszőr, gyógytornász, védőnő vagy életmentő Mórahalmon.



Az orvosi szakmai foglalkozáson kisebb sebészeti beavatkozást végezhetnek el a résztvevők. A gyógymasszőr kezeléseket szakképzett masszőrök mutatják be, utána gyógytorna következik. A védőnői foglalkozáson az érdeklődők megismerhetik az ellátandó feladatokat, kipróbálhatnak egy hallásvizsgáló készüléket, végül az utolsó programon az elsősegély alapjait mutatják be az egészségügyi dolgozók.

Részletes program ide kattintva elérhető.



Képek forrása: Móra-Vitál Kft. Facebook oldala és Erzsébet Gyógyfürdő weboldala


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább javulnak Mórahalom útjai - A városból kivezető 1,5 kilométeres szakasz újul meg

Tovább javulnak Mórahalom útjai - A városból kivezető 1,5 kilométeres szakasz újul meg

(2018.04.20. 12:10)

 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban országosan több mint 526 kilométernyi utat újít fel.
Bővebben... ››
Színház, gyógyfürdő, természeti kincsek egy helyen – Mórahalmon minden nyári hétvégén történik valami izgalmas!

Színház, gyógyfürdő, természeti kincsek egy helyen – Mórahalmon minden nyári hétvégén történik valami izgalmas!

(2018.04.19. 15:48)

 A Mórahalmi Nyár ismét változatos kulturális programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-alföldi kisvárost leginkább a Szent Erzsébet Gyógyfürdőről ismerik hazánkban és a szomszédos országokban, de ennél jóval több, változatosabb programot kínál a térség.
Bővebben... ››
Maradt hiányérzet a Mórahalomban + video

Maradt hiányérzet a Mórahalomban + video

(2018.04.19. 15:43)

 Ugyan jól mutat a Tiszakécske elleni döntetlen, de mégsem teljesen elégedettek a homokhátiak.
Bővebben... ››

További hírek ››