clock
tour
admin

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – Szakmák éjszakája Mórahalmon

2018.04.13. 07:54

 A Szegedi Szakképzési Centrum 2016 áprilisában rendezte meg először a Szakmák éjszakáját. Az eseményhez már ebben az évben országosan több intézmény csatlakozott. A következő évben nőtt a programsorozatban résztvevő települések és intézmények száma.

 A Szakmák éjszakája idén április 13-án 16 és 22 óra között lesz. A rendezvénynek fontos az egységes arculat, ezért egy időpontban, ingyenesen látogathatók a résztvevő intézmények programjai.
A szokványos pályaorientációs eseményektől eltérően a szervezők célja az, hogy a látogatók szabadidős tevékenységként próbálhassanak ki szakmákat. Tökéletes program lehet az egész családnak, mivel nemcsak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákokat várják, hanem a kisebbeket, nagyobbakat és a felnőtteket is.

Mórahalmon a Móra-Vitál Nonprofit Kft, a Colosseum Hotel és a Pedagógiai szakszolgálat várja az érdeklődőket. A vendéglátás alapjait a Colosseum Hotel munkatársai ismertetik, a látogatók feladatokat is kapnak, kipróbálhatják, milyen felszolgálónak lenni. Az egészségügy területén többféle szakmát ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Ezen az estén bárkiből lehet orvos, gyógymasszőr, gyógytornász, védőnő vagy életmentő Mórahalmon.Az orvosi szakmai foglalkozáson kisebb sebészeti beavatkozást végezhetnek el a résztvevők. A gyógymasszőr kezeléseket szakképzett masszőrök mutatják be, utána gyógytorna következik. A védőnői foglalkozáson az érdeklődők megismerhetik az ellátandó feladatokat, kipróbálhatnak egy hallásvizsgáló készüléket, végül az utolsó programon az elsősegély alapjait mutatják be az egészségügyi dolgozók.

Részletes program ide kattintva elérhető.Képek forrása: Móra-Vitál Kft. Facebook oldala és Erzsébet Gyógyfürdő weboldala


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››