clock
tour
admin

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – Szakmák éjszakája Mórahalmon

2018.04.13. 07:54

 A Szegedi Szakképzési Centrum 2016 áprilisában rendezte meg először a Szakmák éjszakáját. Az eseményhez már ebben az évben országosan több intézmény csatlakozott. A következő évben nőtt a programsorozatban résztvevő települések és intézmények száma.

 A Szakmák éjszakája idén április 13-án 16 és 22 óra között lesz. A rendezvénynek fontos az egységes arculat, ezért egy időpontban, ingyenesen látogathatók a résztvevő intézmények programjai.
A szokványos pályaorientációs eseményektől eltérően a szervezők célja az, hogy a látogatók szabadidős tevékenységként próbálhassanak ki szakmákat. Tökéletes program lehet az egész családnak, mivel nemcsak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákokat várják, hanem a kisebbeket, nagyobbakat és a felnőtteket is.

Mórahalmon a Móra-Vitál Nonprofit Kft, a Colosseum Hotel és a Pedagógiai szakszolgálat várja az érdeklődőket. A vendéglátás alapjait a Colosseum Hotel munkatársai ismertetik, a látogatók feladatokat is kapnak, kipróbálhatják, milyen felszolgálónak lenni. Az egészségügy területén többféle szakmát ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Ezen az estén bárkiből lehet orvos, gyógymasszőr, gyógytornász, védőnő vagy életmentő Mórahalmon.Az orvosi szakmai foglalkozáson kisebb sebészeti beavatkozást végezhetnek el a résztvevők. A gyógymasszőr kezeléseket szakképzett masszőrök mutatják be, utána gyógytorna következik. A védőnői foglalkozáson az érdeklődők megismerhetik az ellátandó feladatokat, kipróbálhatnak egy hallásvizsgáló készüléket, végül az utolsó programon az elsősegély alapjait mutatják be az egészségügyi dolgozók.

Részletes program ide kattintva elérhető.Képek forrása: Móra-Vitál Kft. Facebook oldala és Erzsébet Gyógyfürdő weboldala


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

A Fekete álarcos lovas vágtázik be pénteken a mórahalmi éjszakába

A Fekete álarcos lovas vágtázik be pénteken a mórahalmi éjszakába

(2018.07.20. 10:43)

 A 2018-as évadban eddig koncerteket, musicaleket, vígjátékokat láthatott a mórahalmi Patkó Lovas Színház közönsége. Július 20-án, pénteken viszont indul a valódi lovas színházi szezon, mégpedig a Nemzeti Lovas Színház egyik leggrandiózusabb, leglátványosabb, ugyanakkor igazi családbarát musicalével, a Fekete álarcos lovassal.
Bővebben... ››
Kis segítség, nagy lehetőség!  Esély Otthon lakáspályázat

Kis segítség, nagy lehetőség! Esély Otthon lakáspályázat

(2018.07.20. 10:40)

 Mórahalom Városi Önkormányzat támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Esély Otthon című pályázati felhívás keretében az EFOP-1.2.11-16-2017-00019 kódszámú, „Esély Otthon- otthonteremtés és életpályatervezés Mórahalom ifjúságának” elnevezésű projektjére.
Bővebben... ››
Fekete álarcos lovas - családi musical

Fekete álarcos lovas - családi musical

(2018.07.19. 10:54)

  Pintér Tibor gyerekeknek is ajánlott családi musicalje ismert slágerek segítségével kelti életre a feketébe öltözött, fekete lovon vágtató hőst, hogy mindenkit elvarázsoljon, és az egész családnak kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújtson.
Bővebben... ››

További hírek ››