clock
tour
admin

Robotikával ismerkedtek Mórahalmon a hajdújárásiak

2019.11.07. 11:58

 A vajdasági Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájából három pedagógus érkezett szerdán a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolába, hogy az intézményben évek óta rendkívül nagy sikerrel működő robotika szakkörről érdeklődjenek.

 Több robotokkal teli terepasztalt is berendeztek a gyerekek és felkészítő tanáruk, Farkas Zsuzsa szerda kora délután a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola könyvtárában, ahol három, a vajdasági Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájából érkezett tanárt láttak vendégül, hogy megismertessék őket a robotika szakkörben végzett tevékenységekről.

Fejleszti a kreativitást
– Ez az értékek piaca, mindkét fél gazdagodik a mai látogatással. Ez a tevékenység új dimenziókat nyit meg a gyerekek előtt – fogalmazott a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, aki a robotika oktatásban betöltött szerepének fontosságáról beszélt. – A kreativitásukat fejleszti, ezt ismerhetik itt meg ma – fordult a vendégekhez. Kazi Mária intézményvezető előbb az iskolát mutatta be röviden, elhangzott: 346 diákjuk és 36 főállású pedagógusuk van.

Öt éve kezdődött
– Öt évvel ezelőtt indult a szakkör, akkor még forrást kerestünk rá. Kezdetben annyit nyertünk egy pályázaton, hogy 15 kisgyerek próbált meg programozni egy robotot – idézte fel a kezdeteket Farkas Zsuzsa felkészítő tanár, majd az évek alatt elért sikerekről beszélt. Plesovszkiné hangsúlyozta, az iskolában nélkülözhetetlen kompetencia az együttműködés, a robotika pedig ezt a készséget növeli.


Vajdasági pedagógusok ismerkedtek a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában évek óta nagy sikerrel működő robotika szakkörről. A gyerekek működés közben mutatták meg az általuk tervezett épített és programozott robotokat. Fotó: Kuklis István

Ismerkedni jöttek
– Informálódni jöttünk, mert nálunk Szerbiában még nem létezik a digitális oktatás támogatása. Én magán úton ismerkedtem meg és hallottam a mórahalmi iskolában folyó robotika szakkörről – mondta a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, Kiss Kornél, akit Kozma Szilvia és Szebenyi Boglárka kísért el a mórahalmi tanulmányútra.

A tájékoztatók után a mórahalmi diákok meg is mutatták az általuk épített és programozott robotokat működés közben.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Hévíz, Mórahalom és Zalakaros a Magyar Fürdőinnovációs Díj nyertese

Hévíz, Mórahalom és Zalakaros a Magyar Fürdőinnovációs Díj nyertese

(2019.11.21. 15:01)

 November 19-én és 20-án Zalakaroson tartotta közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség. Zala megye több fürdőkomplexummal is büszkélkedhet, melyek között a legjelentősebb Hévíz és Zalakaros. Az első napon a szakmai előadások után átadták a Magyar Fürdőinnovációs Díjat és a Nemzeti Tanúsító Védjegyeket is.
Bővebben... ››
Álláshirdetés

Álláshirdetés

(2019.11.20. 15:42)

 BANAT-TRIPLEX CONFINIUM EGTC (EURÓPAI TERÜLETI TÁRSULÁS) PÁLYÁZATOT HIRDET PROJEKTASSZISZTENSI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE
Bővebben... ››
Aszfaltozási munkák a Nyár utcában!

Aszfaltozási munkák a Nyár utcában!

(2019.11.20. 10:12)

 2019. november 29-én, pénteken a Nyár utca Zákányszéki út-Dankó utca közötti szakasza aszfaltozás miatt le lesz zárva a forgalom elől!
Bővebben... ››

További hírek ››