clock
tour
admin

Robotikával ismerkedtek Mórahalmon a hajdújárásiak

2019.11.07. 11:58

 A vajdasági Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájából három pedagógus érkezett szerdán a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolába, hogy az intézményben évek óta rendkívül nagy sikerrel működő robotika szakkörről érdeklődjenek.

 Több robotokkal teli terepasztalt is berendeztek a gyerekek és felkészítő tanáruk, Farkas Zsuzsa szerda kora délután a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola könyvtárában, ahol három, a vajdasági Hajdújárás Petőfi Sándor Általános Iskolájából érkezett tanárt láttak vendégül, hogy megismertessék őket a robotika szakkörben végzett tevékenységekről.

Fejleszti a kreativitást
– Ez az értékek piaca, mindkét fél gazdagodik a mai látogatással. Ez a tevékenység új dimenziókat nyit meg a gyerekek előtt – fogalmazott a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, aki a robotika oktatásban betöltött szerepének fontosságáról beszélt. – A kreativitásukat fejleszti, ezt ismerhetik itt meg ma – fordult a vendégekhez. Kazi Mária intézményvezető előbb az iskolát mutatta be röviden, elhangzott: 346 diákjuk és 36 főállású pedagógusuk van.

Öt éve kezdődött
– Öt évvel ezelőtt indult a szakkör, akkor még forrást kerestünk rá. Kezdetben annyit nyertünk egy pályázaton, hogy 15 kisgyerek próbált meg programozni egy robotot – idézte fel a kezdeteket Farkas Zsuzsa felkészítő tanár, majd az évek alatt elért sikerekről beszélt. Plesovszkiné hangsúlyozta, az iskolában nélkülözhetetlen kompetencia az együttműködés, a robotika pedig ezt a készséget növeli.


Vajdasági pedagógusok ismerkedtek a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában évek óta nagy sikerrel működő robotika szakkörről. A gyerekek működés közben mutatták meg az általuk tervezett épített és programozott robotokat. Fotó: Kuklis István

Ismerkedni jöttek
– Informálódni jöttünk, mert nálunk Szerbiában még nem létezik a digitális oktatás támogatása. Én magán úton ismerkedtem meg és hallottam a mórahalmi iskolában folyó robotika szakkörről – mondta a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, Kiss Kornél, akit Kozma Szilvia és Szebenyi Boglárka kísért el a mórahalmi tanulmányútra.

A tájékoztatók után a mórahalmi diákok meg is mutatták az általuk épített és programozott robotokat működés közben.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Mindenkit vár a mórahalmi strand!

Mindenkit vár a mórahalmi strand!

(2020.05.29. 12:21)

 Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szent Erzsébet Mórahalmi a Pünkösdi hosszú hétvégén is nyitva tart!
Bővebben... ››
Pünkösdi akciók a Bivaly Bowling Clubban

Pünkösdi akciók a Bivaly Bowling Clubban

(2020.05.29. 12:16)

 Van már programotok a pünkösdi hosszú hétvégére?
Gyertek be hozzánk bármilyen is az időjárás!
Bővebben... ››
Lassan tér vissza az utazási kedv

Lassan tér vissza az utazási kedv

(2020.05.29. 12:12)

 Lassan visszatér az élet a megszokott medrébe, a turizmus is éledezni kezd, megnyíltak a szállodák és a fürdők is a megyében. A szállásadók bizakodóak, bár a jelenlegi helyzetben már az 50 százalékos kihasználtságnak is örülnek.
Bővebben... ››

További hírek ››