clock
tour
admin

Séta a megújult mórahalmi fürdőben – VIDEO

2018.01.09. 07:42

 Több mint ötven éve tisztasági fürdőként indult a mára országosan ismert turisztikai célponttá vált Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő története. 2017 karácsonyára 400 millió forintból készült el egy olyan látogatóbarát fejlesztés a fürdőben, mely sokkal gördülékenyebbé teszi a beléptetést és a pincerészben kialakított gépészetnek köszönhetően környezettudatosabbá a működést.

 A december 22-ei átadón a város önkormányzata büszkén adta át a megújult fürdőbejáratot a helyieknek és a látogatóknak, akik ezután ingyen vehették igénybe a fürdő szolgáltatásait.

A fürdő új bejáratával kapcsolatos tudnivalók

Az új épületszárny megvalósításával számos változtatás történt a fürdő üzemeltetésében. Legfontosabb ezek közül az új beléptető-rendszer bevezetése. A belépőjegyre mostantól vonalkódot nyomtatunk, ezt a kódot kell a kapu előtti üveg elé helyezni, így a kapu csak annyi személy belépését teszi lehetővé, ahány fő számára vásárolták meg a jegyet. (Korábban a jegy mellé egy műanyag kártyát kaptak a belépők, amelyet a kapuba kellett bedobni. Ez a rendszer megszűnt.)

Változás az is, hogy most már a pénztárosoknál a jegyvásárlással egy időben lehet az öltözőszekrények kulcsát átvenni, 2.000 Ft/kulcs letéti díj ellenében. Távozáskor bármely nyitva tartó pénztárnál le lehet adni a kulcsot és visszavételezhetik a letétet.

Az értékmegőrzés átkerült a ruhatárba, ahol továbbra is ingyenesen lehet értékeket elhelyezni. A ruhatárnál a korábbi öltözőkabinok számának kétszerese áll rendelkezésre, így gyorsan és kényelmesen tudnak átöltözni a vendégek. Ezek között három nagyméretű kabint alakítottunk ki mozgáskorlátozottak és nagycsaládosok részére. A régi ruhatár területén és a mozgáskorlátozott mosdóban pelenkázószekrény is rendelkezésre áll a babákkal érkezők számára. A ruhatár és a pénztár között 20 asztal és székek biztosítanak kényelmes étkezési lehetőséget a büfével szemben. (Természetesen nemcsak a büfében vásárlók számára áll rendelkezésre ez a terület.) Az étkező területén a vendégek kényelmét ingyenes Wifi-szolgáltatás, illetve a telefonok töltésére használható konnektorok is szolgálják.

A gyógyászati bejáraton keresztül a fürdő területére csak a gyógyászati szolgáltatásokat igénybe vevők léphetnek be, akik szintén vonalkódos belépőt kapnak.

A fürdőből kilépés a korábban megszokott módon, a kapun lévő nyomógomb megnyomásával lehetséges.

Az emeleti fürdőruha nélküli szauna részleghez a korábban már megszokott karórás beléptetéssel lehet közlekedni, ott annyi változás történt, hogy a karóra nyitja az öltözőszekrény ajtaját is. Későbbiekben ezen tapasztalatokat figyelembe véve kerülhet sor a többi öltözőszekrény zárjának átalakítására is.

január közepéig az új belépési rendszer alkalmazását biztonsági őr és hosztesz segíti. Még az első negyedévben a területen apró építészeti javításokra kerül sor, amelyekért a látogatók szíves elnézését kérjük.

Az épület átalakítása a vendégek kényelmét szolgálja, amellyel reméljük, méltó körülmények között tudjuk fogadni Önöket. Kérjük, észrevételeiket továbbra jelezzék a fürdő személyzete felé, hogy minél tökéletesebb szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a hozzánk érkezőknek.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Évet értékelt a Szegedi Tankerületi Központ

Évet értékelt a Szegedi Tankerületi Központ

(2018.01.18. 12:45)

 Sajtótájékoztatón számolt be kedden Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója és néhány meghívott intézményvezető, hogyan működik az éppen egy éve létrehozott fenntartó, amelyhez három járásban összesen 40 intézmény tartozik több mint 20 ezer diákkal.
Bővebben... ››
Felhívás

Felhívás

(2018.01.18. 07:45)

 A Tóth Menyhért Városi Könyvtár a " Digitális Szakadék csökkentése" projekt kapcsán igényfelmérést végez
Bővebben... ››
Időutazás a Móra-Net Tv-ben: beszélgetések múltszázadi kávéházi hangulatban

Időutazás a Móra-Net Tv-ben: beszélgetések múltszázadi kávéházi hangulatban

(2018.01.17. 13:14)

 A Móra-Net Tv januárban teljes megújuláson esett át, melyhez az arculat frissítésén túl egy új adalék is társult. A mórahalmi Caffe Trieste kávézója megihlette a televízió munkatársait, így beszélgetések helyszíneként találkozhatnak a jövőben az 1900-as évek elejét idéző kávéházzal.
Bővebben... ››

További hírek ››