clock
tour
admin

Séta a megújult mórahalmi fürdőben – VIDEO

2018.01.09. 07:42

 Több mint ötven éve tisztasági fürdőként indult a mára országosan ismert turisztikai célponttá vált Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő története. 2017 karácsonyára 400 millió forintból készült el egy olyan látogatóbarát fejlesztés a fürdőben, mely sokkal gördülékenyebbé teszi a beléptetést és a pincerészben kialakított gépészetnek köszönhetően környezettudatosabbá a működést.

 A december 22-ei átadón a város önkormányzata büszkén adta át a megújult fürdőbejáratot a helyieknek és a látogatóknak, akik ezután ingyen vehették igénybe a fürdő szolgáltatásait.

A fürdő új bejáratával kapcsolatos tudnivalók

Az új épületszárny megvalósításával számos változtatás történt a fürdő üzemeltetésében. Legfontosabb ezek közül az új beléptető-rendszer bevezetése. A belépőjegyre mostantól vonalkódot nyomtatunk, ezt a kódot kell a kapu előtti üveg elé helyezni, így a kapu csak annyi személy belépését teszi lehetővé, ahány fő számára vásárolták meg a jegyet. (Korábban a jegy mellé egy műanyag kártyát kaptak a belépők, amelyet a kapuba kellett bedobni. Ez a rendszer megszűnt.)

Változás az is, hogy most már a pénztárosoknál a jegyvásárlással egy időben lehet az öltözőszekrények kulcsát átvenni, 2.000 Ft/kulcs letéti díj ellenében. Távozáskor bármely nyitva tartó pénztárnál le lehet adni a kulcsot és visszavételezhetik a letétet.

Az értékmegőrzés átkerült a ruhatárba, ahol továbbra is ingyenesen lehet értékeket elhelyezni. A ruhatárnál a korábbi öltözőkabinok számának kétszerese áll rendelkezésre, így gyorsan és kényelmesen tudnak átöltözni a vendégek. Ezek között három nagyméretű kabint alakítottunk ki mozgáskorlátozottak és nagycsaládosok részére. A régi ruhatár területén és a mozgáskorlátozott mosdóban pelenkázószekrény is rendelkezésre áll a babákkal érkezők számára. A ruhatár és a pénztár között 20 asztal és székek biztosítanak kényelmes étkezési lehetőséget a büfével szemben. (Természetesen nemcsak a büfében vásárlók számára áll rendelkezésre ez a terület.) Az étkező területén a vendégek kényelmét ingyenes Wifi-szolgáltatás, illetve a telefonok töltésére használható konnektorok is szolgálják.

A gyógyászati bejáraton keresztül a fürdő területére csak a gyógyászati szolgáltatásokat igénybe vevők léphetnek be, akik szintén vonalkódos belépőt kapnak.

A fürdőből kilépés a korábban megszokott módon, a kapun lévő nyomógomb megnyomásával lehetséges.

Az emeleti fürdőruha nélküli szauna részleghez a korábban már megszokott karórás beléptetéssel lehet közlekedni, ott annyi változás történt, hogy a karóra nyitja az öltözőszekrény ajtaját is. Későbbiekben ezen tapasztalatokat figyelembe véve kerülhet sor a többi öltözőszekrény zárjának átalakítására is.

január közepéig az új belépési rendszer alkalmazását biztonsági őr és hosztesz segíti. Még az első negyedévben a területen apró építészeti javításokra kerül sor, amelyekért a látogatók szíves elnézését kérjük.

Az épület átalakítása a vendégek kényelmét szolgálja, amellyel reméljük, méltó körülmények között tudjuk fogadni Önöket. Kérjük, észrevételeiket továbbra jelezzék a fürdő személyzete felé, hogy minél tökéletesebb szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a hozzánk érkezőknek.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

Gyermekfürdő születésnapi töklámpás party

(2018.10.16. 13:09)

 2018. október 28-án, vasárnap ünnepeljük a Fedett Gyermekfürdő 8. születésnapját.
A születésnapi töklámpás party-ra ingyenes a belépés azoknak, akik saját készítésű töklámpásukat magukkal hozzák és benevezik, a töklámpás szépségversenybe.
A beérkező alkotások éjszaka megvilágítják majd a teljes belvárost!
A születésnapon a boszorkányos szauna felöntések és a gyermek programok mellett óriás születésnapi torta is lesz, hiszen a fürdő elnyerte Az Év Fürdője címet!
Bővebben... ››

"Visszakerültem oda, ahol szeretek játszani" - a mesternégyest szerző Bokányi Richárd, a forduló gólvadásza

(2018.10.16. 12:56)

 A delmagyar.hu az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatja be. Ezúttal a megyei II. osztály góllövőlistájának élére ugró, az SZVSE II. ellen mesternégyest szerző mórahalmi Bokányi Richárdot választották a forduló gólvadászának.
Bővebben... ››
Meseautó zenés vígjáték

Meseautó zenés vígjáték

(2018.10.16. 12:52)

 Az Aranyszöm Rendezvényház színpadán 2018. október 29. (hétfő) 19.00 órakor Dr. Vitéz Miklós – Vadnai László: Meseautó - zenés vígjáték a Körúti Színház előadásában.
Bővebben... ››

További hírek ››