clock
tour
admin

Stresszkezelés, lelki egészség, szűrővizsgálatok – Változatos programok a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében

2020.01.24. 08:54

 A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) 2020-ban is számos gyakorlatorientált egészségmegőrző foglalkozást kínál a lakosság számára. Mind a testi mind a lelki egészség megóvására hangsúlyt fektetnek a csoportos foglalkozások során.

 A stressznek jelentős hatása van egészségi állapotunk alakulásában. Mivel életünk természetes velejárója, ezért érdemes a kezelését elsajátítani. Pontosan ezért a hatékony stresszkezelés technikái kapcsán tart foglalkozást az A-praxisközösség és az Egészségfejlesztési Iroda január 29-én 17.00 órától Mórahalmon. Az érdeklődőket a felnőtt háziorvosi rendelőknél várják. A foglalkozás célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a stressz jellemzőivel, megpróbálják azonosítani az egyéni stresszforrásokat, megtanulják a lehetséges stresszkezelési módokat. A későbbiekben olyan kapcsolódó foglalkozások is lesznek, mint a relaxációs módszerek alkalmazása a harmonikus életvitel támogatására, problémamegoldás fejlesztése a stressz megelőzésében és kezelésében. A foglalkozást Matolay Máté pszichológus vezeti.

A Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda csapata a térség több településén is aktívan tevékenykedik

Lelki elsősegély képzést is tart az EFI január 31-én 13 órai kezdettel Mórahalmon a Cacao Clubban. A mentális elsősegély krízisállapotba került személyek felismerésére és megsegítésére kidolgozott módszer, amit szakmai háttértől és előzetes tudástól függetlenül bárki meg tud tanulni és alkalmazni. Azok a személyek, akik munkájuk során gyakran kerülnek más emberekkel kapcsolatba (pl. pedagógusok, egészségügyi dolgozók, lelkészek, postások, könyvtárosok stb.), képessé válnak a későbbi lelki zavarok (pl. öngyilkosság) megelőzésére és az egyén megfelelő szakmai segítséghez juttatására. A képzés kiscsoportos formában zajlik, és egy alkalomból áll. Az előadó és oktató Fiedler Orsolya pszichológus.

Február 18-án a pusztamérgesi művelődési házban 17 órától Dr. Pipicz Márton előadást tart a spárga jótékony hatásáról. Ezt megelőzően 14.00 órától ingyenes vércukor-, vérnyomás-, testösszetétel és kilélegzett szén-monoxid mérés, valamint szívritmus-vizsgálatra is lehetőség lesz. Időpontfoglalás az EFI munkatársainál lehetséges a
+36/70-371-8663-as számon.

A Móra-Vitál Nonprofit Kft. és a mórahalmi EFI szervezésében nőgyógyászati szűrésre is jelentkezhetnek Pusztamérgesen. A vizsgálat február 19-én lesz a nőgyógyászati rendelőben. Előzetesen a +36/30-822-8501-es telefonszámon tudnak bejelentkezni.

További információkat a fenti telefonszámon, az efi.morahalom@gmail.com e-mail címen, a közösségi oldalukon, vagy személyesen kérhetnek Mórahalmon a Millenniumi sétány 5. szám alatt.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

(2020.07.03. 10:54)

 A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszabb nyitvatartással dolgozik a Röszke és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.
Bővebben... ››
Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

(2020.07.03. 08:31)

 Újabb jó hírünk van! A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a korábbi rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. évben lejárt jegyek, bérletek, kedvezményre jogosító kuponok felhasználási idejét 2020. július 15-ig meghosszabbította!
Bővebben... ››
Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

(2020.07.03. 07:58)

 Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is – időkorlát nélkül – megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg taj-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség – közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) pénteken az MTI-vel.
Bővebben... ››

További hírek ››