clock
tour
admin

Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda

2018.08.07. 14:38

 Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) az EFOP 1.8.19-17 pályázati forrásából, melynek célja a mórahalmi járásban élők testi, lelki és szociális jólétének, egészségének javítása, fejlesztése.

 Az iroda elsődleges tevékenységei: az egészséggel kapcsolatos ismeretek bővítése, az egészséges magatartás kialakítása, az egészséget veszélyeztető ártalmak és megbetegedések megelőzése.

Júniusban a járás hat általános iskolájában a gyermekek interaktív munka során megbeszélték és gondolattérkép formájába öntötték, hogy mit tesznek nyáron azért, hogy egészségesebbek legyenek. Ezzel szerettünk volna részben hozzájárulni a gyerekek egészségneveléséhez és egészségtudatosságához. Ezúton is köszönjük szépen az intézmények együttműködését!

A Homokháti Sokadalom keretei között péntek délután SokAerobic programot szerveztünk, melyen egy kicsi, de nagyon lelkes csapat vett részt. A legfiatalabb aerobicos 9, míg a legidősebb 54 éves volt. Aznap és vasárnap a sokadalmi forgatagban vérnyomást mértünk, valamint egy kérdőív segítségével felmértük a kitöltők szív- és érrendszeri megbetegedésének kockázatát. A szombati „Tekerjen egy turmixot!” programunk iránt olyan sokan érdeklődtek, hogy időnként hosszú perceket kellett sorban állással tölteniük a résztvevőknek. Egy biciklivel hajtott turmixgéppel tekerhetett magának gyümölcsturmixot, aki megszomjazott. Az ötletes szerkezetet Balogh Lajos készítette el, akinek hálásan köszönjük a munkáját. A kisebb gyerekeknek nem ért le a lábuk a biciklin, így több anyukáknak és apukáknak 3-4-szer is tekerniük kellett, hogy az egész család frissítőhöz juthasson. Köszönjük a gyerekeknek, hogy ilyen lelkesen ösztönözték mozgásra szüleiket!

Jelenleg három stressz-csökkentő autogén tréning csoport és egy idősek közösségben tartását, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését célzó programunk zajlik. Szeptemberben indulnak a fogyás támogató, a dohányzás leszokás támogató és az újabb autogén tréning csoportjaink, amikről a következő elérhetőségeken lehet majd tájékozódni:

facebook: fb.com/efi.morahalom/

e-mail: efi.morahalom@gmail.com


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szeptembertől hosszabb ideig lesz nyitva a régi mórahalmi sportcsarnok

Szeptembertől hosszabb ideig lesz nyitva a régi mórahalmi sportcsarnok

(2018.08.19. 12:11)

 Mórahalmon, a Zákányszéki úton található sportcsarnok használata szeptember 1-jétől megváltozik. A csarnok meghosszabbított nyitva tartással várja a sportolni vágyókat.
Bővebben... ››
Hagyományos ízek és az 1000 éves Kárpát-medence – Augusztus 20-ai programok a Mini Hungary parkban

Hagyományos ízek és az 1000 éves Kárpát-medence – Augusztus 20-ai programok a Mini Hungary parkban

(2018.08.17. 12:10)

 Ünnep és hagyomány: augusztus 20-án a Magyar Kenyér Ünnepét tartjákmeg a mórahalmi Mini Hungary Parkban. Államalapításunk tiszteletére a Park hagyományos vendégfogadással köszönti a múzeumi látogatókat.
Bővebben... ››
Homokháti Búcsúval és lovas színházzal ünnepel Mórahalom

Homokháti Búcsúval és lovas színházzal ünnepel Mórahalom

(2018.08.17. 07:50)

 A Nemzeti Lovas Színház művészei az ősi magyar hitvilág különleges képeit idézik meg augusztus 20-án Mórahalmon, a fedett lovardában a Honfoglalás című rockoperában. Előtte, augusztus 19-én a helyi templomkertben tartják a Homokháti Búcsút, amelyen a Kormorán együttes ad koncertet.
Bővebben... ››

További hírek ››