clock
tour
admin

Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda

2018.08.07. 14:38

 Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) az EFOP 1.8.19-17 pályázati forrásából, melynek célja a mórahalmi járásban élők testi, lelki és szociális jólétének, egészségének javítása, fejlesztése.

 Az iroda elsődleges tevékenységei: az egészséggel kapcsolatos ismeretek bővítése, az egészséges magatartás kialakítása, az egészséget veszélyeztető ártalmak és megbetegedések megelőzése.

Júniusban a járás hat általános iskolájában a gyermekek interaktív munka során megbeszélték és gondolattérkép formájába öntötték, hogy mit tesznek nyáron azért, hogy egészségesebbek legyenek. Ezzel szerettünk volna részben hozzájárulni a gyerekek egészségneveléséhez és egészségtudatosságához. Ezúton is köszönjük szépen az intézmények együttműködését!

A Homokháti Sokadalom keretei között péntek délután SokAerobic programot szerveztünk, melyen egy kicsi, de nagyon lelkes csapat vett részt. A legfiatalabb aerobicos 9, míg a legidősebb 54 éves volt. Aznap és vasárnap a sokadalmi forgatagban vérnyomást mértünk, valamint egy kérdőív segítségével felmértük a kitöltők szív- és érrendszeri megbetegedésének kockázatát. A szombati „Tekerjen egy turmixot!” programunk iránt olyan sokan érdeklődtek, hogy időnként hosszú perceket kellett sorban állással tölteniük a résztvevőknek. Egy biciklivel hajtott turmixgéppel tekerhetett magának gyümölcsturmixot, aki megszomjazott. Az ötletes szerkezetet Balogh Lajos készítette el, akinek hálásan köszönjük a munkáját. A kisebb gyerekeknek nem ért le a lábuk a biciklin, így több anyukáknak és apukáknak 3-4-szer is tekerniük kellett, hogy az egész család frissítőhöz juthasson. Köszönjük a gyerekeknek, hogy ilyen lelkesen ösztönözték mozgásra szüleiket!

Jelenleg három stressz-csökkentő autogén tréning csoport és egy idősek közösségben tartását, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését célzó programunk zajlik. Szeptemberben indulnak a fogyás támogató, a dohányzás leszokás támogató és az újabb autogén tréning csoportjaink, amikről a következő elérhetőségeken lehet majd tájékozódni:

facebook: fb.com/efi.morahalom/

e-mail: efi.morahalom@gmail.com


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

December 14-én adják át a mórahalmi szakképző új épületét

December 14-én adják át a mórahalmi szakképző új épületét

(2018.12.12. 14:07)

 Mórahalom városi önkormányzat a Szegedi Szakképzési Centrummal együttműködve 2015-ben kezdeményezte egy, a Szakképzési Centrum szervezeti keretein belül működő, új mórahalmi szakképző intézmény létrehozását.
Bővebben... ››
Közterületi wifi hálózat épül Mórahalmon

Közterületi wifi hálózat épül Mórahalmon

(2018.12.12. 14:04)

 Mórahalom önkormányzata a napokban értesült róla, hogy újabb fejlesztésbe kezdhet 2019-ben.
Bővebben... ››
Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

(2018.12.12. 13:26)

 Megyénkben a katasztrófavédelem szakemberei mellett, több szolgáltató végzi a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát. Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a fűtési szezonra vagy a szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:
Bővebben... ››

További hírek ››