clock
tour
admin

Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda

2018.08.07. 14:38

 Tavasszal indult el a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) az EFOP 1.8.19-17 pályázati forrásából, melynek célja a mórahalmi járásban élők testi, lelki és szociális jólétének, egészségének javítása, fejlesztése.

 Az iroda elsődleges tevékenységei: az egészséggel kapcsolatos ismeretek bővítése, az egészséges magatartás kialakítása, az egészséget veszélyeztető ártalmak és megbetegedések megelőzése.

Júniusban a járás hat általános iskolájában a gyermekek interaktív munka során megbeszélték és gondolattérkép formájába öntötték, hogy mit tesznek nyáron azért, hogy egészségesebbek legyenek. Ezzel szerettünk volna részben hozzájárulni a gyerekek egészségneveléséhez és egészségtudatosságához. Ezúton is köszönjük szépen az intézmények együttműködését!

A Homokháti Sokadalom keretei között péntek délután SokAerobic programot szerveztünk, melyen egy kicsi, de nagyon lelkes csapat vett részt. A legfiatalabb aerobicos 9, míg a legidősebb 54 éves volt. Aznap és vasárnap a sokadalmi forgatagban vérnyomást mértünk, valamint egy kérdőív segítségével felmértük a kitöltők szív- és érrendszeri megbetegedésének kockázatát. A szombati „Tekerjen egy turmixot!” programunk iránt olyan sokan érdeklődtek, hogy időnként hosszú perceket kellett sorban állással tölteniük a résztvevőknek. Egy biciklivel hajtott turmixgéppel tekerhetett magának gyümölcsturmixot, aki megszomjazott. Az ötletes szerkezetet Balogh Lajos készítette el, akinek hálásan köszönjük a munkáját. A kisebb gyerekeknek nem ért le a lábuk a biciklin, így több anyukáknak és apukáknak 3-4-szer is tekerniük kellett, hogy az egész család frissítőhöz juthasson. Köszönjük a gyerekeknek, hogy ilyen lelkesen ösztönözték mozgásra szüleiket!

Jelenleg három stressz-csökkentő autogén tréning csoport és egy idősek közösségben tartását, szellemi és fizikai aktivitásuk megőrzését célzó programunk zajlik. Szeptemberben indulnak a fogyás támogató, a dohányzás leszokás támogató és az újabb autogén tréning csoportjaink, amikről a következő elérhetőségeken lehet majd tájékozódni:

facebook: fb.com/efi.morahalom/

e-mail: efi.morahalom@gmail.com


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szökj ki az Év Fürdőjébe

Szökj ki az Év Fürdőjébe

(2019.02.18. 11:54)

Igaz, hogy idén nincs szökőév, de az Év Fürdőjében mégis szőkőárakkal kedveskedünk február utolsó napján.

Szökj ki az Év Fürdőjébe 2019. február 28-án, csütörtökön és mi 50% kedvezményt adunk a teljes áru napijegyek árából!

Bővebben... ››
Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

(2019.02.15. 12:35)

 A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is várják a vállalkozó kedvű házaspárok, szerelmespárok jelentkezését február 14-e és március 14-e között. Olyan feladatokat biztosítanak számukra, amelyek lehetőséget nyújtanak kapcsolatuk elmélyítésére és a közös kikapcsolódásra.
Bővebben... ››
Üzlethelyiség kiadó!

Üzlethelyiség kiadó!

(2019.02.14. 15:52)

 A Mórahalom, Szent László park 3. szám alatti Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyógyászati szárnyában lévő 10 m2 alapterületű üzlethelyiség kiadó.
Bővebben... ››

További hírek ››