clock
tour
admin
Önkormányzat

FIUMALBO – A MŰVÉSZETEK VÁROSA

Fiumalbo-nak 1.400 lakosa van, az olasz Emilia Romagna tartomány települése. Pievepelago önkormányzat szomszédja.

Fiumalbo honlapja elérhető ezen a linken!


Pievepelago önkormányzat szomszédja.
Fiumalbo-nak számos vallási és kulturális rendezvénye van, mint például a Fiumalbo Celtica – kosztümös rendezvény, a Carneval – melynek jellegzetessége a fáklyás felvonulás. Jeles eseményeiket együtt ünneplik a szomszédos településekkel.
Fiumalbo védőszentje Szent Bertalan és ezen ünnep alkalmából a középkori városban fáklyás felvonulást tartanak és az ünnepséget tűzijátékkal fejezik be.

Fiumalbo-hoz pazar 50 km-es síparadicsom tartozik, mely néhány kilóméterre található a településtől: Val di Luce és Abetone. A síelni vágyókat decembertől várják egészen március hónap végéig. Nemcsak a hazai, hanem az angol és holland turisták között is egyre népszerűbb (és természetesen most már a mórahalmiak körében is).

Mindkét település télen és nyáron is várja a turistákat. Nyáron lehetőség van horgászni a kristálytiszta természetes és mesterséges pisztráng telepeken és patakokból.

Fiumalbo Önkormányzatának honlap címe
http://www.comune.fiumalbo.mo.it


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Holnaptól nyit a városi piac

Holnaptól nyit a városi piac

(2020.04.06. 17:44)

 A mórahalmi városi piac 2020. április 7-től a megszokott napokon( KEDD, CSÜTÖRTÖK, SZOMBAT) megnyitja kapuit.
Bővebben... ››
Elmarad az áprilisi vásár!

Elmarad az áprilisi vásár!

(2020.04.06. 10:29)

 Tájékoztatjuk a Tisztelt érdeklődőket, hogy a mórahalmi Országos Kirakodó és Állatvásár 2020.04.19.-én NEM KERÜL MEGRENDEZÉSRE!
Megértésüket köszönjük!
Bővebben... ››
Beiratkozás a Móra Ferenc Általános Iskolába

Beiratkozás a Móra Ferenc Általános Iskolába

(2020.04.06. 09:20)

 Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.
Bővebben... ››

További hírek ››