clock
tour
admin

Új főkertész keze alatt zöldül Mórahalom - Érettségije, azaz 1993 óta a növények szerelmese Hódi Imre

2018.10.11. 09:49

 Érettségi óta a növények szerelmese Mórahalom új főkertésze, Hódi Imre, aki a Móraép Városüzemeltetési Kft. munkatársaival a zöld város kialakításán dolgozik.

 Kedd délelőtt éppen tulipánfákat ültetett ki Mórahalom új főkertésze, Hódi Imre a Móraép Városüzemeltetési Kft. munkatársával, Berta Sándorral a Mikszáth utcában. A Zöld Város beruházássorozat ötlete már három évvel ezelőtt megfogalmazódott a városvezetők fejében, de mint Szűcs Anikó projektmenedzser mondta, 2016-ig vártak a megfelelő pályázati forrásra.

– Mivel a város kinőtte a rendezvényhelyszíneket, a cél egy nagyobb terület kialakítása volt. A Fesztivál közt bővítettük tovább a Röszkei út és a Tömörkény utca között. Ezzel 8000 négyzetméterrel nőtt a rendezvények megrendezésére alkalmas terület, a zöld terület nagysága pedig 5000 négyzetméterrel bővült.


Hódi Imre (jobbról) Berta Sándorral kedden a Mikszáth utcában tulipánfákat ültetett. Fotó: Török János


– 1993-ban érettségiztem Szentesen, a Bartha János Kertészeti Szakközépiskolában. Igaz, hogy korábban nem ezen a területen dolgoztam, de mindvégig megmaradt bennem a növények szeretete – mondta a Móraép Városüzemeltetési Kft. főkertésze. A szakember hozzátette, a tervezést évekkel ezelőtt elkezdték, a végleges kiültetési rend az utóbbi egy-két hónapban alakult ki. A tulipánfák mellett többek között hortenziákat, rododendronokat, selyemmirtuszokat, datolyaszilvákat és egy igazi különlegességet – a Mexikóban őshonos red yuccát – is telepítenek majd.

Míg a különböző, már kiültetett növényeket – tűzeső, törpe korallberkenye, pampafű, kecskerágó – nézegettük a Tömörkény utcában, megjelent egy fürdőköpenyes férfi, aki tabletjével a virágládákat fényképezte. – Gondoltam, megörökítem így az utcát, mert nagyon szép. Már harmadik alkalommal járunk Mórahalmon. Sokfelé megfordultunk már az országban, de ritka az ilyen kisváros, amely ennyit fejlődött ilyen rövid idő alatt – mondta a Budapestről érkezett fürdővendég, Domcsek István.


A célok

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága mintegy 540 millió forinttal támogatta a mórahalmi önkormányzatot, amelynek célja, hogy növeljék a városi köz- és zöld területek mennyiségét, javítsák minőségét és településképi arculatát. A fejlesztés további célja, hogy az új belvárosi élettér létrehozásával további városi közösségi terek, rendezvények megtartására alkalmas helyszínek és vonzó befektetői környezet alakuljon ki, amely elősegíti és ösztönzi a városban élők és ide érkezők életminőségének javulását.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Szökj ki az Év Fürdőjébe

Szökj ki az Év Fürdőjébe

(2019.02.18. 11:54)

Igaz, hogy idén nincs szökőév, de az Év Fürdőjében mégis szőkőárakkal kedveskedünk február utolsó napján.

Szökj ki az Év Fürdőjébe 2019. február 28-án, csütörtökön és mi 50% kedvezményt adunk a teljes áru napijegyek árából!

Bővebben... ››
Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

Idén is Szerelmes Kalandtúrára várják a párokat

(2019.02.15. 12:35)

 A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is várják a vállalkozó kedvű házaspárok, szerelmespárok jelentkezését február 14-e és március 14-e között. Olyan feladatokat biztosítanak számukra, amelyek lehetőséget nyújtanak kapcsolatuk elmélyítésére és a közös kikapcsolódásra.
Bővebben... ››
Üzlethelyiség kiadó!

Üzlethelyiség kiadó!

(2019.02.14. 15:52)

 A Mórahalom, Szent László park 3. szám alatti Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyógyászati szárnyában lévő 10 m2 alapterületű üzlethelyiség kiadó.
Bővebben... ››

További hírek ››