clock
tour
admin

Új gyermekmentő eszközöket kapott a mórahalmi mentőállomás (VIDEÓ)

2020.01.20. 15:53

 A mórahalmi mentőállomás tavaly nyáron nyerte el a K&H gyógyvarázs pályázatát, amelynek segítségével közel 1 millió forint értékben gyermekmentő eszközöket szerezhetett be. Gera Zsolt, a mentőállomás vezetője számolt be a projektről és az újonnan beszerzett eszközökről.

 – Az említett pályázatot olyan egészségügyi szolgáltatóknak hirdetik meg, akik munkájuk során gyermekellátást is végeznek. A helyi mentőszolgálat is idesorolható, ezért évek óta nyújtunk be pályázatot. Ennek köszönhetően olyan technikai eszközöket vásárolhattunk, amelyek gyermekmentés- és ellátás során használhatók – magyarázta a mentős, aki azt is hozzátette, hogy ezt a beszerzést több sikertelen pályázás előzte meg, így hatványozottan örülnek a pozitív elbírálásnak.

Novemberben érkezett meg az összes eszköz, azóta ezek készenlétben vannak, de szerencsére még csak egyet kellett közülük használni.

A beszerzett eszközök között talán a legfontosabb az intraosszeális fúró. A kisgyermekeknél nagyon nehéz megtalálni azokat a vénás utakat, amelyeken keresztül a gyógyszert vagy a folyadékot lehet pótolni. Ezzel a készülékkel a sípcsontba lehet juttatni az infúziót. Ez mellett többek között lélegeztető ballont, medenceövet, a combcsontsérülésekhez szükséges húzósínt, gyógyszerkészlet, tűket, fecskendőket, kötszereket és még vákuummatracot is vásároltak.

Gera Zsolt elmondta, hogy a mórahalmi mentőállomás 2019-ben közel 2000 mentői feladatot látott el, ebből nagyjából 100 esetben láttak el gyermeket. Gyermeksérülések általában tornaórán, iskolai játszótereken történnek.

Hogy pontosan milyen eszközöket kapott a mentőállomás, azt megtudhatják az alábbi videónkban


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

(2020.07.03. 10:54)

 A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszabb nyitvatartással dolgozik a Röszke és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.
Bővebben... ››
Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

(2020.07.03. 08:31)

 Újabb jó hírünk van! A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a korábbi rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. évben lejárt jegyek, bérletek, kedvezményre jogosító kuponok felhasználási idejét 2020. július 15-ig meghosszabbította!
Bővebben... ››
Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

(2020.07.03. 07:58)

 Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is – időkorlát nélkül – megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg taj-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség – közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) pénteken az MTI-vel.
Bővebben... ››

További hírek ››