clock
tour
admin

Új gyermekmentő eszközöket kapott a mórahalmi mentőállomás (VIDEÓ)

2020.01.20. 15:53

 A mórahalmi mentőállomás tavaly nyáron nyerte el a K&H gyógyvarázs pályázatát, amelynek segítségével közel 1 millió forint értékben gyermekmentő eszközöket szerezhetett be. Gera Zsolt, a mentőállomás vezetője számolt be a projektről és az újonnan beszerzett eszközökről.

 – Az említett pályázatot olyan egészségügyi szolgáltatóknak hirdetik meg, akik munkájuk során gyermekellátást is végeznek. A helyi mentőszolgálat is idesorolható, ezért évek óta nyújtunk be pályázatot. Ennek köszönhetően olyan technikai eszközöket vásárolhattunk, amelyek gyermekmentés- és ellátás során használhatók – magyarázta a mentős, aki azt is hozzátette, hogy ezt a beszerzést több sikertelen pályázás előzte meg, így hatványozottan örülnek a pozitív elbírálásnak.

Novemberben érkezett meg az összes eszköz, azóta ezek készenlétben vannak, de szerencsére még csak egyet kellett közülük használni.

A beszerzett eszközök között talán a legfontosabb az intraosszeális fúró. A kisgyermekeknél nagyon nehéz megtalálni azokat a vénás utakat, amelyeken keresztül a gyógyszert vagy a folyadékot lehet pótolni. Ezzel a készülékkel a sípcsontba lehet juttatni az infúziót. Ez mellett többek között lélegeztető ballont, medenceövet, a combcsontsérülésekhez szükséges húzósínt, gyógyszerkészlet, tűket, fecskendőket, kötszereket és még vákuummatracot is vásároltak.

Gera Zsolt elmondta, hogy a mórahalmi mentőállomás 2019-ben közel 2000 mentői feladatot látott el, ebből nagyjából 100 esetben láttak el gyermeket. Gyermeksérülések általában tornaórán, iskolai játszótereken történnek.

Hogy pontosan milyen eszközöket kapott a mentőállomás, azt megtudhatják az alábbi videónkban


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

(2020.02.26. 10:15)

 A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kedvezményes fürdőzéssel köszönti a hölgyeket. 2020. március 8-án, vasárnap a hölgy vendégeknek csak 2.000 Ft a belépő!
Bővebben... ››
Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

(2020.02.26. 10:10)

 Február 25-én rendezték meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének beszámoló ülését.
Bővebben... ››
Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

(2020.02.25. 10:17)

 A Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját a sokéves együttműködésnek köszönhetően a hivatásos állomány elismerte és alkalmasnak találta őket arra, hogy önállóan beavatkozó egyesületként is megállják a helyüket.
Bővebben... ››

További hírek ››