clock
tour
admin

Újévi elismerések Mórahalmon

2020.01.22. 07:38

 Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban megtartott újévi koncerten azok a helyi polgárok is elismerésben részesültek, akik munkásságukkal városuk és közösségük érdekeit szolgálták.

 A hagyományos év eleji koncerten Makráné Ábrahám-Fúrús Gizella nyugalmazott pe­­dagógus „Mórahalom város Köszönete” elismerést, Vőneki Jánosné körzetápolónő „Mórahalom Városért” emlékpakettet vehetett át.

– Nagyon meglepődtem. Az az őszinte igazság, hogy ami­­kor megtudtam, hogy felterjesztettek a díjra, apukám jutott eszembe, aki már nincs velünk, mert 1999-ben ő is megkapta ezt az elismerést tűz­­oltóparancsnokként. Most büszke lehet rám – mondta Vőneki Jánosné, aki 50 évig dolgozott az egészségügyben. 1973 óta dolgozott a városban körzetápolóként januári nyugdíjazásáig. Elárulta, soha nem akart ápolónő lenni, elektro­műszerésznek készült, de nem sikerült a fizikafelvételije. – elmúltam 70 éves, megöregedtem, a fiataloké a jövő – tette hozzá. Nyugdíjasként a pihenés mellett a hobbijával, a gobelinhímzéssel és a növényeivel szeretne foglalkozni.

Újévi elismerések Mórahalmon
A mórahalmi nyugalmazott körzetápoló (jobbról) és a matematika-tanárnő több évtizedes munkásságát ismerték. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Makráné Ábrahám-Fúrús Gi­­zella nyugalmazott pedagógus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika–kémia szakán 1980-ban szerzett ta­nári diplomát. Pályáját Öttömösön kezdte, majd 1982 szeptemberétől kapott állást Mó­­rahalmon.

– Részben váratlanul ért az elismerés, örültem neki. Mivel január negyedikétől nyugdíjas vagyok, a pályám lezárásának tekintem a díjat. Aktívan, tartalmasan telnek nyugdíjas napjaim, a családra és az egészségmegőrzésre összpontosítok – mondta a nyugalmazott pedagógus.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

Kedvezményes fürdőzéssel köszöntjük a hölgyeket

(2020.02.26. 10:15)

 A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kedvezményes fürdőzéssel köszönti a hölgyeket. 2020. március 8-án, vasárnap a hölgy vendégeknek csak 2.000 Ft a belépő!
Bővebben... ››
Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

Beszámoló ülést tartott a Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezete

(2020.02.26. 10:10)

 Február 25-én rendezték meg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mórahalom Térségi Szervezetének beszámoló ülését.
Bővebben... ››
Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

Országosan is kiemelkedő munkát végeznek a mórahalmi önkéntes tűzoltók (videó)

(2020.02.25. 10:17)

 A Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkáját a sokéves együttműködésnek köszönhetően a hivatásos állomány elismerte és alkalmasnak találta őket arra, hogy önállóan beavatkozó egyesületként is megállják a helyüket.
Bővebben... ››

További hírek ››