clock
tour
admin

Újévi elismerések Mórahalmon

2020.01.22. 07:38

 Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban megtartott újévi koncerten azok a helyi polgárok is elismerésben részesültek, akik munkásságukkal városuk és közösségük érdekeit szolgálták.

 A hagyományos év eleji koncerten Makráné Ábrahám-Fúrús Gizella nyugalmazott pe­­dagógus „Mórahalom város Köszönete” elismerést, Vőneki Jánosné körzetápolónő „Mórahalom Városért” emlékpakettet vehetett át.

– Nagyon meglepődtem. Az az őszinte igazság, hogy ami­­kor megtudtam, hogy felterjesztettek a díjra, apukám jutott eszembe, aki már nincs velünk, mert 1999-ben ő is megkapta ezt az elismerést tűz­­oltóparancsnokként. Most büszke lehet rám – mondta Vőneki Jánosné, aki 50 évig dolgozott az egészségügyben. 1973 óta dolgozott a városban körzetápolóként januári nyugdíjazásáig. Elárulta, soha nem akart ápolónő lenni, elektro­műszerésznek készült, de nem sikerült a fizikafelvételije. – elmúltam 70 éves, megöregedtem, a fiataloké a jövő – tette hozzá. Nyugdíjasként a pihenés mellett a hobbijával, a gobelinhímzéssel és a növényeivel szeretne foglalkozni.

Újévi elismerések Mórahalmon
A mórahalmi nyugalmazott körzetápoló (jobbról) és a matematika-tanárnő több évtizedes munkásságát ismerték. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Makráné Ábrahám-Fúrús Gi­­zella nyugalmazott pedagógus a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika–kémia szakán 1980-ban szerzett ta­nári diplomát. Pályáját Öttömösön kezdte, majd 1982 szeptemberétől kapott állást Mó­­rahalmon.

– Részben váratlanul ért az elismerés, örültem neki. Mivel január negyedikétől nyugdíjas vagyok, a pályám lezárásának tekintem a díjat. Aktívan, tartalmasan telnek nyugdíjas napjaim, a családra és az egészségmegőrzésre összpontosítok – mondta a nyugalmazott pedagógus.

Forrás: delmagyar.hu


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

Tovább tartanak nyitva a röszkei és ásotthalmi közúti átkelők

(2020.07.03. 10:54)

 A nyári idegenforgalmi időszakra tekintettel hosszabb nyitvatartással dolgozik a Röszke és az Ásotthalom Közúti Határátkelőhely.
Bővebben... ››
Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

Meghosszabbítottuk a lejárt fürdőjegyek érvényességét

(2020.07.03. 08:31)

 Újabb jó hírünk van! A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő a korábbi rendkívüli helyzetre való tekintettel a 2020. évben lejárt jegyek, bérletek, kedvezményre jogosító kuponok felhasználási idejét 2020. július 15-ig meghosszabbította!
Bővebben... ››
Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

Megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja

(2020.07.03. 07:58)

 Az Országgyűlés döntése értelmében a veszélyhelyzet megszűnését követően is – időkorlát nélkül – megmarad az e-receptek egyszerűsített kiváltási módja, amelyhez a beteg taj-számának megadása mellett a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolására van szükség – közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) pénteken az MTI-vel.
Bővebben... ››

További hírek ››