clock
tour
admin
Önkormányzat


 

Mórahalmi Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság alapítója Mórahalom Városi Önkormányzat. A Mórahalmi Városfejlesztő Kft. tulajdonosai Mórahalom Városi Önkormányzat (99% tulajdoni arány) és Zákányszék Község Önkormányzat (1 % tulajdoni arány)

Tevékenységi forma: Korlátolt Felelősségű Társaság
Ügyvezető igazgató: dr. Tóthné Gróf Ágnes
E-mail: grofagi@morahalom.hu
Székhely: 6782 Mórahalom, Röszkei út 1.
Mobil: +36 20/ 406 91 21

A Mórahalmi Városfejlesztő Kft. megalakításának szükségessége
Mórahalom Város Önkormányzata elkötelezett a város hosszú távú, összehangolt koncepción alapuló városfejlesztés mellett. Ennek érdekében kidolgozta az integrált városfejlesztési stratégiát (továbbiakban: IVS), valamint az ezt konkrét fejlesztésekre váltó akcióterületi terveket.
Az IVS egy olyan középtávú (7-8 évre szóló), stratégiai célokra építő, átfogó szemléletű, „megvalósítás orientált” várostervezési dokumentum, mely meghatározza, illetve megalapozza a város középtávú fejlesztését. Célja a városokban a területi alapú, meghatározott városrészekre építő, de komplex szemléletű várostervezés és fejlesztés megvalósítása.
A fejlesztések megvalósításához saját forrást biztosít, továbbá támaszkodni kíván az állami és EU-s pályázatokon elérhető támogatásokra is.
A városfejlesztési elképzelések megvalósításához; továbbá a pályázatok kiírási feltételeihez, valamint a végrehajtási és elszámolási rendszeréhez illeszkedően indokolttá vált egy olyan társaság létrehozása, mely hosszútávon képes a nyertes pályázatok operatív menedzselésére; az Önkormányzat saját forrásaiból megvalósuló beruházások, fejlesztések megvalósítása elősegítésében; távlatilag pedig a városfejlesztési koncepció és akciótervek előkészítésére és végrehajtására; sőt akár az önkormányzati tulajdonú vagyon egyes elemeinek kezelésére, hasznosítására is.
A Társaság az IVS, az erre épülő akcióterületi tervek (továbbiakban: ATT), valamint konkrét fejlesztési-beruházási projektek végrehajtásának eszköze.
Küldetése, hogy járuljon hozzá az IVS által meghatározott célok eléréséhez: Mórahalom Város Önkormányzatával szorosan együttműködve járuljon hozzá, a település átfogó céljának, a fenntartható város megteremtésének megvalósításához. Azaz az együttműködés eredményeképpen valósuljon meg a helyi gazdaság fejlesztésével, munkahelyteremtéssel, a gyógy- és egyéb turisztikai szolgáltatások bővítésével, képzési, oktatási infrastruktúra és paletta szélesítésével, minőségi egészségügyi alap- és szakellátások biztosításával, valamint eredményes, hatékony és egyhelyben elérhető közigazgatási szolgáltatások nyújtásával a városi funkciók, valamint a kistérségi vezető szerep erősítése.

A Társaság működése
A Mórahalmi Városfejlesztő Kft. önálló gazdálkodást folytat.
A Városfejlesztő társaság tevékenysége során szorosan együttműködik mindazokkal, akik a feladat meghatározásban, a koordinációban, a végrehajtásban részt vesznek: a polgármesteri hivatal érintett szervezeti egységeivel, az engedélyező szakhatóságokkal, a kivitelezőkkel, a pályázat kiíróval és közvetítő szervezetével, vagy éppen a városi közösséget képviselő szakmai és civil szervezetekkel.

Projekttevékenység
Számos intézmény munkáját segítve, több éve sikeresen közreműködünk szakmai partnereink projekt tevékenységeinek lebonyolításában; szakmai együttműködő partnerként illetve, projektmenedzsment feladatok ellátásával segítjük az uniós, transznacionális és interregionális pályázatok, határmenti együttműködési programok sikeres végrehajtását.


• Projektmenedzsment tevékenység körébe tartozó feladatok ellátása által járulunk hozzá Mórahalom és térsége fejlődéséhez; közreműködünk több meghatározó jelentőségű beruházást megvalósító projekt végrehajtásában. Projektmenedzsment feladatok ellátásával segítjük az alábbi projektek lebonyolítását:

KEOP- 1.3.0/09-11-2011-0021 – „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Program”

KEOP-1.2.0/2F/09/2010-0085 – „Mórahalom és Zákányszék települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása”

EEA-C3-6 „Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz a Homokháti Kistérségben"


• Együttműködő partnerként segítjük Mórahalom Város innovációs fejlesztési tevékenységeinek megvalósítását, részt vettünk többek között az alábbi pályázatok lebonyolításában:

KEOP-5.5.0/K/14-2014-0070 – „Mórahalom közvilágítás energiatakarékos átalakítása”

ÁROP-1.A.3-2014-2014-0005 – „Területi együttműködést segítő programok kialakítása a Mórahalmi járásban”

• A Homokháti térségben élő, hátrányos helyzetű munkanélküliek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése érdekében projektpartnerként vettünk részt a TÁMOP-1.4.5-12/1-2012-0011 „Re-generál a magyar-szerb foglalkoztatási partnerség projektjavaslatainak megvalósítása a helyi foglalkoztatás bővítése érdekében” című pályázatban.


A határon átnyúló együttműködések erősítését segítve a BTC EGTC által megvalósított HUSRB/1203/211/116 – „Organization of Cross-border Expo and Training Session for the benefit of empowering SME’s” című projektben is részt vállaltunk a térségben működő kis- és középvállalkozások versenyképességének elősegítése érdekében.


Könyvelési tevékenység

Cégünk 2014-ben kezdte meg könyvelési, számviteli szolgáltatási tevékenységének ellátását azzal a céllal, hogy Mórahalom és vonzáskörzete területén minden részletre kiterjedő számviteli szolgáltatást nyújtson.

Könyvelési, számviteli szolgáltatási tevékenységünk egy tapasztalt, mérlegképes könyvelő által biztosított, aki folyamatos kapcsolattartással, hozzáértéssel, gondos, precíz munkával segíti a vállalkozásokat, hogy cégüket biztonságban tudják.

Vállaljuk kis- és középvállalkozások, civil szervezetek könyvelését, bérszámfejtését, szabályzatok készítését, tanácsadást.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink bizalmát hosszú távon megtartsuk, ennek érdekében pontos, naprakész információkkal állunk rendelkezésre és gyakorlati tanácsokkal biztosítjuk ügyfeleink teljes körű tájékoztatását.


Hírek, események:

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendezett Mórahalmon április 27-én. A rendezvényen a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívására a Mórahalmi Városfejlesztő Kft. is képviseltette magát.
Bővebb információk:
http://www.morahalom.hu/morahalom_a_szerbiai_vallalkozok_uj_magyarorszagi_celpontja_lehet
2017. 05. 03.


A Mórahalmi Városfejlesztő Kft. a „Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság növelése érdekében Mórahalmon” projekt záró rendezvényein megvalósító partnerként vett részt. A projekt záró eseményei 2017. április 27-én megrendezésre kerülő szakmai nap és a 2017. április 28-án megrendezett zárórendezvény formájában zajlottak. A projekt norvégiai donor partnere, a SINTEF képviseletében számos szakember vett részt az eseményen. A SINTEF, a Men I Helse program és a brekstadt-I Fosen Helse ellátóközpont képviselői is a magyarországi hallgatóság számára számos olyan Norvégiában működő jó gyakorlatot ismertettek, melyek a hazai gyakorlatba is átültethetők.
Bővebb információk:
http://www.morahalom.hu/zarorendezveny_osszefoglalo_minutes_of_the_closing_event
2017. 05. 08.A Mórahalmi Városfejlesztő Kft. által az Országos Informatikai Programirodához "Informatika a köz szolgálatában 2017" címmel benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, melynek köszönhetően 2017. májusában Társaságunk informatikai eszközállománya összesen 655.000,- Ft értékű informatikai csomaggal bővült. A beszerzésre kerülő számítógépes szolgáltatáscsomag a Mórahalmi Városfejlesztő Kft. eszközrendszerét bővíti és irodai infrastruktúráját javítja.
2017. 06. 02.


Mórahalom város Képviselő-testülete 2017. 08. 22-én közmeghallgatást tartott, melyen Nógrádi Zoltán Mórahalom város Polgármestere tájékoztatást adott többet között a városban megvalósuló legújabb beruházásokról, fejlesztési elképzelésekről.
Bővebb információk: http://www.morahalom.hu/kozmeghallgatas_-_online_tudositas
2017. 08. 24.
--------------------------------------


„Képzett munkaerő megtartása és vonzása a Közép- és Kelet-európai országokban” címmel rendezett testvérvárosi konferenciát Mórahalom Városi Önkormányzat, melyen a Mórahalmi Városfejlesztő Kft. is képviseltette magát. A konferencia Mórahalom város testvértelepüléseinek részvételével, a 2017. szeptember 13-15. között megrendezésre kerülő testvérvárosi találkozó keretében került megrendezésre. A rendezvény számos nézőpontból vázolt alternatív elképzeléseket, megoldási javaslatokat a képzett munkaerő országok közötti áramlásának kérdésköre kapcsán.
Bővebb információ: http://towntwinning.morahalom.hu/testvervarosi-tapasztalatcsere-morahalmon/
2017.09.18
 VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Üzleti lehetőség

Üzleti lehetőség

(2018.02.21. 15:16)

 Mórahalom központjában épülő új BOWLING KÖZPONT és PIZZÉRIA, valamint SÖRHÁZ üzemeltetésre kiadó!
Érdeklődni: +36 70 3123101
Bővebben... ››
Éltető sodrásban

Éltető sodrásban

(2018.02.21. 07:55)

 dr. Mihalec Gábor párterapeuta előadás az Aranyszöm Rendezvényházban
Bővebben... ››
Móra-Net TV 2018. 8. heti műsora február 20-tól

Móra-Net TV 2018. 8. heti műsora február 20-tól

(2018.02.20. 10:32)

 Móra-Net TV 2018. 08. heti műsor
KEDDEN 18 órától!
Bővebben... ››

További hírek ››