clock
tour
admin

Ismertető

Ismertetőnk célja, hogy bemutassuk Önnek Mórahalom városát, a Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Parkot, és megismertessük azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel a városba látogatókat, illetve az ipari parkba betelepülni kívánókat várjuk.

Tisztelt Érdeklődő!

Mórahalom dinamikusan fejlődő, mezővárosi jellegű település, kistérségi együttműködés központja. 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, azt követően, hogy 1989-ben városi rangot kapott. Infrastrukturális helyzete méltó e ranghoz: teljesen kiépített közműhálózattal rendelkezik. Városi szintű oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális és kereskedelmi ellátás szolgálja a lakosok igényeit, akik vendégszeretetükről és hagyománytiszteletükről híresek.
Mórahalom, a mintegy 45000 lakosú homokháti térség központja. Az itt élő emberek megélhetésének fő forrása a mezőgazdaság. A felhalmozott tapasztalatoknak, az intenzív termelési kultúrának és a helyi klímának köszönhetően olyan jellegzetes ízvilágú zöldség- és gyümölcsféléket termesztenek eredményesen, amelyek nemcsak országosan, de külföldön is keresettek, hungarikum értékűek. A munkaképes korú lakosság egy része Szegeden lévő ipari üzemekben dolgozik. Ezek az emberek szívesen vállalnának munkát a lakóhelyükhöz közelebb fekvő üzemekben. A térségben húzóágazat lehet a mezőgazdasághoz kapcsolódó feldolgozóipar, az agrárgazdaság, illetve az idegenforgalom.

Ezen tényezők figyelembe vételével hoztuk létre 1997-ben a mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Parkot. A cél az volt, hogy olyan kedvező infrastrukturális bázist alakítsunk ki, amely a Szeged-központú régió tudományos kultúrájára és humán erőforrására alapozva a legoptimálisabb feltételeket biztosítja a vállalkozások és beruházók számára.

Magyarországon az ipari parkok létesítésének első hullámában, Csongrád megyében pedig legelsőként – támogatta a kormányzat a város ipari parki kezdeményezését. Ez egyben jelzésértékkel is bírt, mert mutatta, hogy a város megalapozott innovációs tevékenység fejlesztése összhangban van az országos és regionális területfejlesztési törekvésekkel, másrészt elősegítette uniós és hazai támogatások elnyerését és célzott felhasználását.

Várjuk azokat a betelepülőket, akik úgy ítélik meg, hogy a hármas-határ mellett és szegedi tervezett logisztikai központ közelében fekvő mórahalmi Homokhát Térségi Agrár-Ipari Tudományos és Technológiai Park kiváló alkalmat jelent beruházásuk megvalósításához.

A tiszta, szép környezetben megvalósított Ipari Park várja azokat a kis- és középvállalkozásokat, melyek szeretnék a balkáni és a dél-kelet európai piacok közelségét kihasználni.
 
Nógrádi Zoltán
polgármester

 
 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

(2020.09.18. 12:05)

 A túra kiindulási helye Zákányszék, csatlakozni a következő településeken lehet: Zákányszéken a Lengyel térnél 2020. 09. 19-én (szombaton) 9 órakor, Mórahalmon a Szent László parknál 9 óra 30 perckor, Ásotthalmon pedig a Szent István térnél10 óra 15 perckor.
Bővebben... ››
Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

(2020.09.17. 09:37)

 A gyaloglás és a síelés keveréke? Valami ilyesmi juthat eszedbe, ha nordic walking gyaloglót látsz. E sportág szerelmesei ugyanis síbotokra hasonló eszközökkel róják a kilométereket.
 
Bővebben... ››
Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

(2020.09.16. 14:32)

 Turizmus világhete a Móradombi Uszodában szeptember 28. és október 4. között. A városkártya használatával a Mórahalmiak ingyenesen léphetnek be az uszoda területére.
Bővebben... ››

További hírek ››