clock
tour
admin

Lassan tér vissza az utazási kedv

2020.05.29. 12:12

 Lassan visszatér az élet a megszokott medrébe, a turizmus is éledezni kezd, megnyíltak a szállodák és a fürdők is a megyében. A szállásadók bizakodóak, bár a jelenlegi helyzetben már az 50 százalékos kihasználtságnak is örülnek.

 Mint megírtuk, a megyében fokozatosan újranyitnak a játszóterek, a szabadtéri kondiparkok, a sportpályák, strandok és fürdők. A megyében elsőként a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő már május közepén megnyitotta kapuit.

A felének is örülnek
Az általunk megkérdezett me­­­­gyei szálláshelyek illetékesei már az ötvenszázalékos ki­használtságnak is örülnének a most következő, háromnapos pünkösdi hosszú hétvégén.


 
A mórahalmi hotelben felkészültek a pünkösdi hosszú hétvégére. Az is lehet, hogy a tervezett fél házhoz képest 70 százalékos lesz a kihasználtság.
Fotó: KARNOK CSABAMakón optimisták
Sokkal derűlátóbb volt a makói Grand Hotel Glorius vezetője, Csábi Mihály, aki azt mondta, kezdésre a fél házat lőttek be, ennek ellenére meglepően erős lesz a pünkösdi hétvégéjük, ami­­ben segít a Hagymatikum megnyitása is.

– Ötvenszázalékos kihasználtságban reménykedtünk, amit sikerült elérni. Érezzük az utazási kedv élénkülését, he­­te­ken belül már kisebb csoportok is érkeznek. Bízunk benne, hogy a júliust már a tavalyi év­­hez hasonló eredménnyel zárhatjuk. Pozitívan látom a jövőt, úgy vélem, rövid távon kilábalhatunk a válságból – mondta.

Mórahalmon bizakodóak

Május 20-án az elsők között nyitotta meg kapuit a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel.

– Tudtuk, hogy kevés lesz a vendég, és gazdaságilag nem éri meg, de a korai nyitásnak az volt a célja, hogy időben ér­­tesítsük a vendégeinket az újraindulásról. Az emberek már nagyon mennének, nagy az érdeklődés. Nem telt ház a célunk, ami nem is ajánlott. Már túlléptük az ötven százalékot, és nem kizárt a 70 százalékos pünkösdi kihasználtság sem. Pozitívan értékelem a hétvégét, de nem lesz könnyű a talpra állás – magyarázta Berta Zsolt, az Elixír vezetője.


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Kéményseprés Mórahalmon

Kéményseprés Mórahalmon

(2020.07.09. 15:59)

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő ipari szerve átdolgozott ütemterv szerint folytatja a veszélyhelyzet előtt megkezdett tevékenységét.
Bővebben... ››
Regionális díjugrató verseny és Szabadidős Lovasverseny Mórahalmon

Regionális díjugrató verseny és Szabadidős Lovasverseny Mórahalmon

(2020.07.09. 08:21)

- Regionális díjugrató verseny - 2020.július 18. (szombat)
- Szabadidős Lovasverseny Berente Sándor kupasorozat és nyílt nap - 2020. július 19. (vasárnap).
Bővebben... ››
Téged is vár a mórahalmi nyár

Téged is vár a mórahalmi nyár

(2020.07.08. 07:45)

 Színes nyári programokkal vár a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő! Tarts velünk és csobbanjunk a nyárba!
Bővebben... ››

További hírek ››