clock
tour
admin

Megközelíthetőség

Közlekedési szempontból Mórahalom kedvező fekvésű város, a dél kapujának szerepét tölti be.

Az ország déli határainak és Szegednek, mint közlekedési csomópontnak a közelsége egyaránt szerencsés helyzetet teremt. Lehetőség van a jól karbantartott utakon a közúti és a vasúti szállítás minden formájára. A Tisza közelsége a vízi utakat teszi elérhetővé, charterjáratok fogadására alkalmas repülőtér is rendelkezésre áll Szegeden. Ugyanitt nemzetközi forgalmú vasúti kamionterminál található. Mórahalmot átszeli az 55 sz. főútvonal, amely Szegedet és Baját, a két logisztikai központot köti össze. Erről ágazik le az 5512 sz. közút, amely az Ipari Park mellett elhaladva vezet a szerb-montenegrói határ felé, a 12 km-re lévő röszkei határátkelőhöz. Az út a várostól 8 km-re csatlakozik az M5 autópályához.

A város belterületén az úthálózat minősége tökéletes. Mind a helyi, mind a helyközi tömegközlekedést autóbuszokkal oldják meg. A járatsűrűség magas (4-5 busz óránként), ami annak köszönhető, hogy a Szeged és a dunántúli nagyvárosok között közlekedő járatok is megállnak Mórahalmon.

A város belterületén a kerékpárosok biztonságos közlekedését kerékpárutak segítik. A tervek között szerepel a Szeged-Ásotthalom közötti, 55-ös út mellett haladó, a Mórahalom-Zákányszék, Móralahom-Röszke közötti közlekedésbiztonsági és turisztikai kerékpárút megvalósítása.


 


VISSZA NYOMTATÁS

Legfrissebb híreink:

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

Őszi túra a gátsori erdőn keresztül Kelebiára

(2020.09.18. 12:05)

 A túra kiindulási helye Zákányszék, csatlakozni a következő településeken lehet: Zákányszéken a Lengyel térnél 2020. 09. 19-én (szombaton) 9 órakor, Mórahalmon a Szent László parknál 9 óra 30 perckor, Ásotthalmon pedig a Szent István térnél10 óra 15 perckor.
Bővebben... ››
Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

Nordic Walking „botkóstoló” Mórahalmon

(2020.09.17. 09:37)

 A gyaloglás és a síelés keveréke? Valami ilyesmi juthat eszedbe, ha nordic walking gyaloglót látsz. E sportág szerelmesei ugyanis síbotokra hasonló eszközökkel róják a kilométereket.
 
Bővebben... ››
Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

Turizmus világhete a Móradombi Uszodában

(2020.09.16. 14:32)

 Turizmus világhete a Móradombi Uszodában szeptember 28. és október 4. között. A városkártya használatával a Mórahalmiak ingyenesen léphetnek be az uszoda területére.
Bővebben... ››

További hírek ››