Móra-Sport Kft.

Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező
Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság


Mórahalom város Képviselő-testülete 2012. december 20-án megtartott ülésén, 393/2012. /XII. 20./ Kt. számú határozatával döntött a Móra-Sport Kft. létrehozásáról, majd ezen szándékát 51/2013. /I.31/ Kt. számú döntésével megerősítette.

A Kft. létrehozásának alapját az szolgáltatta, hogy Mórahalom Városi Önkormányzat a városfejlesztési elképzelések továbbgondolása alapján a Szent János térségben egy, a Homokháti Kistérséget kiszolgáló sportkomplexum kiépítését tervezte. Emellett sportfeladatát a hatékonyság, célszerűség jegyében, valamint a sportágazat komplex, ugyanakkor koncentrált irányításával kívánta ellátni.

Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.

A társaság képviselője: Piti Gergő ügyvezető
tel.: +36 30/243-52-92
email: morasport@morahalom.hu

Pályahasználat tekintetében információt nyújt: Piti Gergő sportigazgató
tel.: +36 30/243-52-92
email: pitigergo@morahalom.hu

Pályakarbantartás:
Németh Attila - Móraép Nonprofit Kft.
Tel.: 0670/31-23-096
E-mail: nemethattila@morahalom.huMórahalom Város sportkoncepciója

Mórahalom város Képviselő-testülete 2009. március 26-án fogadta el – 91/2009. (III. 26.) Kt. sz. határozatával – a település sportkoncepcióját, melyben meghatározta a fejlesztési irányokat, a gyermek-ifjúsági-és diáksport, a versenysport- utánpótlás-nevelés és szakszövetségi szabadidősport, a sportegészségügy, a fogyatékosok sportolási lehetőségei, a sportpropaganda és a nemzetközi kapcsolatok területén. A város lakosságának egészségmegőrzését állította középpontba, melyben a közös felelősségre alapozva, s cselekvés és összefogás erejét kihasználva, következetes irányokat határozott meg a testület.

Mórahalom város Képviselő-testülete 2012. évben 78/2012. /III. 29./ Kt. sz. határozatával - a sportkoncepcióban meghatározottak alapján - részletesen meghatározta az önkormányzati sportfeladatokat.

Tekintettel arra, hogy új fejlesztési irányok, új elemek jelentek meg a sportban Mórahalom város Képviselő-testülete 2015. áprilisában felülvizsgálta a sportkoncepciót és 188/2015. /IV. 30.) Kt. sz. határozatával elfogadta Mórahalom Város Középtávú (2015-2020) Sportkoncepcióját. Emellett 2015. augusztusában új tartalmi elemekkel is bővítve aktualizálta a dokumentumot.

2017. április 27-ei ülésén a Képviselő-testület Mórahalom Város Középtávú Sportkoncepcióját az alábbi fejlesztési elképzelések rögzítésével aktualizálta:

- a 2017/2018. évi TAO pályázat keretein belül a labdarúgó pályák karbantartására szolgáló eszközállomány megújítása
- a 2018/2019 TAO pályázat keretein belül a Sportcentrum parkolójának bővítése
- családi sportnapok megrendezésének támogatása egészség ellenőrző és megtartó programokkal
- az EFOP 1.5.3 pályázati program keretein belül tervezett tornák, extrém sportnap, szabadidős sport programok, országos bajnokságok, sportági bemutatók, kerékpáros körversenyek megszervezése
- sporttáborok szervezése és kiajánlása a város turisztikai attrakcióinak bevonásával
- együttműködés kialakítása, megszilárdítása a Mórahalmi Lovassport Egyesülettel a lovassport programok megszervezése, lebonyolítása érdekében, a minőségi pályák kialakítása céljából
- a Magyar Judo Szövetséggel együttműködve új judo csarnok megépítése
- a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda Barmos György tér 2. szám alatti telephelyén ovi-foci pálya megépítése az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával
- a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül a 672 helyrajzi számú területen (Barmos György tér) kültéri Sportpark létrehozása
- a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretein belül a 0406/254 („a” alrészlet) helyrajzi számú területen (Móradombi körúton) 200 m-es futókör kialakítása
- a Móradombi Körúton, az úszószabványoknak megfelelő fedett uszoda megépítése
- a szabadidősport fejlesztése érdekében bowling és minigolf pálya létesítése
- a Móradombi Sportcentrumban kültéri multifunkcionális (rekortán) sportpálya megépítése
- a korábban Bartók Béla téri játszótéren lévő szabadtéri fitness park elemeinek kitelepítése a Móradombi Sportcentrum területére


SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK MÓRAHALMON


Móradombi Sport- és Rendezvénycsarnok: (Mórahalom Móradombi krt. 20-22.)
A csarnokhasználat igénybevételi díj ellenében profi sportesemények, edzések, hobby és szabadidős sport tevékenységek, egyéb belépőjegyes rendezvények helyszínéül szolgál. A csarnokhasználat feltételeiről a Móra-Sport Kft. honlapján tájékozódhatnak, illetve telefonon a 30/243-5292 mobilszámon.

Sport és Labdarugó Centrum (Mórahalom, Móradombi krt.)

• műfüves és élőfüves pályái:
A pályahasználat minden esetben előzetes igénybejelentés alapján lehetséges. A pályahasználat feltételeiről a Móra-Sport Kft. honlapján tájékozódhatnak, illetve telefonon a 30/243-5292 mobilszámon.
• rekortán pálya: (Mórahalom, Móradombi krt.)
A pályahasználat minden esetben előzetes igénybejelentés alapján lehetséges. A 22*42-es pálya lehetőséget biztosít kézilabda, kosárlabda, kispályás futball edzések és mérkőzések lebonyolítására.
A pályahasználat feltételeiről a 30/243-5292 mobilszámon kérhetnek tájékoztatást.
• szabadtéri fitness park:
A D típusú fitness parkot térítésmentesen, mindenki saját felelősségére használhatja, a Sportcentrum nyitvatartási ideje alatt.
• 200 m-es futókör: térítésmentesen használható
• Móra Gym Fitness Club:
Nyitva tartás: hétfőtől – péntekig 6.00 - 21.00 óráig, szombaton-vasárnap 9.00-19.00 óráig. Az edzőterem használatával kapcsolatban Suhajda Zalán vállalkozótól kérhető információ a 30/571-3976 telefonszámon, illetve a Club recepcióján.

Városi Sportcsarnok: (Mórahalom Barmos György tér 2.)
Az igénybevétel előzetes bejelentés alapján lehetséges. Információ a Móra Ferenc Általános Iskola titkárságán kérhető a 62/281-059 telefonszámon.

Strandlabdarúgó pálya: (Mórahalom Móradombi krt. – Ezer Év Parkja mellett)

A strandlabdarúgó pálya használata kizárólag a kapukulcs szabályszerű átvételével történhet. Előzetes igénybejelentés: a 30/243-5292 telefonszámon lehetséges. Előzetes igénybejelentés hiányában a kulcs a Sportkomplexum recepcióján is átvehető 2.000,-Ft kaució megfizetése ellenében. A pályahasználatot követően a kulcs leadásakor a kaució összege visszafizetésre kerül.

Kölcsey utcai városi labdarúgó pálya: (Mórahalom Kölcsey utca 11.)

A pálya előzetes igénybejelentés alapján bérelhető mérkőzések, edzések, egyéb sportrendezvények megtartására. A feltételekről a 30/243-5292 telefonszámon nyújtanak tájékoztatást.

Röszkei úti deszkás és streetball pálya: ( Mórahalom Röszkei út)

A pályát előzetes igénybejelentés nélkül, mindenki saját felelősségére, térítésmentesen használhatja.
A pályát használóktól kérjük, hogy az ott található eszközöket rongálásmentesen, a környék nyugalmát nem zavarva használják!

Rákóczi téri
• teniszpálya: (6782 Mórahalom, Rákóczi tér) A pályák üzemeltetője a Lendület Szabadidős és Rekreációs Sportegyesület. A pályák használatáról Farkas Csamangó Nóra és Miklós Gábor készségesen nyújt felvilágosítást a 30/989-8128, 30/549-8745 telefonszámok egyikén.
• grundpálya: térítésmentesen vehető igénybe. A pályát használóktól kérjük, hogy az ott található eszközöket rongálásmentesen, a környék nyugalmát nem zavarva használják!

Bivaly Bowling Club & Bar a többfunkciós létesítmény teret ad a sportolásnak, a játéknak, a szórakozásnak, családi és céges rendezvényeknek. A Club nyitva tartásáról és szolgáltatásairól a bivalybowling.morahalom.hu weboldalon, illetve a 62/220-250, 70/2344-391 telefonszámokon tájékozódhatnak.STRANDLABDARÚGÓ PÁLYA

Készült:
a Magyar Labdarúgó Szövetség sportfejlesztési programja keretében 2016. évben
Üzemeltető: Móra-Sport Kft.
Pályabérlés: Piti Gergő, munkanapokon: +36 30/243-52-92

Pályahasználat:

- A strandlabdarúgó pálya használata kizárólag a kapukulcs szabályszerű átvételével történhet.

- Előzetes igénybejelentés hiányában a kulcs a Sportkomplexum (Mórahalom, Móradombi körút – Babos tanyával szemben) recepcióján vehető át 2.000,-Ft kaució megfizetése ellenében. A pályahasználatot követően a kulcs leadásakor a kaució összege visszafizetésre kerül.

- A pályát minden látogató saját felelősségére, rendeltetésszerűen használhatja!

- A szabálytalan vagy nem rendeltetésszerű pályahasználatból eredő balesetekért minden esetben a pályahasználó a felelős.

- Mindenki kötelessége a pálya és környéke tisztaságának megőrzése!

- A nem rendeltetésszerű és szabálytalan pályahasználatból eredő károkért a károkozó a felelős és köteles a kárt megtéríteni.


A használat során kérjük fokozott figyelmet fordítsanak a balesetmentes állapot /a pályahomok tisztaságának, szennyeződés mentességének/ megőrzésére!
Móra-Sport Kft.
üzemeltető

A Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése


Szerződött támogatás összege: 118 169 041 Ft

Saját forrás: 33 300 224 Ft

A projekt összköltsége: 151 469 265 Ft

Támogatás intenzitása (%): 78,02 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A mórahalmi Ezer Év Parkja (volt Mini Hungary Park) 2018 év végén 118 millió Ft támogatást nyert el a „Mini Hungary Park látogatóbarát fejlesztése” nevet viselő GINOP 5.1.7-es pályázatával, mely alkalmat adott az intézmény teljes megújulására.

A munka 2019 februárjában kezdődött meg, melynek apropóján a mintegy 2 hektár szabadtér is átalakításra került. Különféle kulturális és edukációs célokat szolgáló objektumokkal, így például amfiteátrummal, s egyéb szabadidős terekkel, erdei domboldallal is gazdagodott a park.

A belső megújulás lehetővé tette, hogy a fogadótér alatti pince szint is átalakuljon, és új funkcióval gazdagodjon. Egy része megmarad restaurációs műhelynek, ugyanakkor másik része interaktív térként modern körülmények közötti filmvetítés, valamint különféle múzeumpedagógiai foglalkozások megtartása is alkalmassá válik.

A pályázat segítségével a park teljes arculatfrissítésen ment keresztül és olyan komplex marketing tevékenység is megvalósulhatott, mely főleg a korona vírus okozta nehézségek után jelentős segítséget nyújtott a park piaci jelenlétének erősítéséhez, továbbá az újraindításhoz.

Kiemelendő továbbá, hogy a szabadtéri kiállító hely roppant gazdag és színes múzeumpedagógiai tartalmakkal lett felruházva. A különféle témavezető füzetek, a park tabletjein használható tárlatvezető alkalmazások és az egyéni szakvezetésektől kezdve a lovagköpenyek, korhű ruhák viselése mind a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését szolgálják a kistérség legnagyobb szabadtéri kiállítóhelyén.

A múzeumpedagógiai tartalmak digitalizált keretek között is elérhetőek, így kiszolgálva az akár nagyobb csoportba érkező látogatókat, gyermekcsoportokat.

Fontos megemlíteni, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak a Park megújulása valósulhatott meg, de ezzel párhuzamosan 14 fő hátrányos helyzetű munkavállaló felvételével új munkahelyek is létrejöttek. A Móra Sport Kft. így a térség egy jelentős és stabil munkaadaójává vált.

E nagy ívű, egészen 2021 áprilisági tartó fejlesztések tükrében elmondható, hogy a makett park eddig nem látott modernizációs átalakulásokon ment keresztü a pályázat segítségével.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.04.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.1.7-17-2018-00019

A projekt sikeresen befejeződött és lezárult 2021.04.30-án.

Vállalkozói szerződések:

Móraép Kft. - Pince

Móraép Kft. - Szabadtér

Móra-Tourist Kft.

Cultware Kft.

Judyn Bt.