Feltöltés alatt...

Molnár Franciska Judo Csarnok

Mórahalom Városi Önkormányzat a Magyar Judo Szövetséggel közös célt fogalmazott meg, amikor nemcsak helyi, térségi igényeket kiszolgáló, de országos és nemzetközi színtéren is jelentős csarnok építését határozta el.

Cím: Mórahalom, Kálvária sétány 17.

A beruházás összköltsége 225 709 252 forint, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Judo Szövetség 196 000 000 forint támogatást biztosított, az önkormányzat pedig további csaknem 30 000 000 forintot vállalt.

A Móra-Sport Nonprofit Kft. üzemeltetés alatt lévő judo csarnokot a Mórahalmi Judo SE jelenleg négy csoportban, összesen hetvenkét sportolóval tartja edzéseit az óvodásoktól kezdve a felnőtt korosztályig. Az 555 négyzetméteres épület földszinti kialakítású, benne 260 négyzetméternyi tatamival borított küzdőtér kap helyet a kiszolgáló helyiségekkel.

Az Egyesületről

A Mórahalmi Judo Egyesület 2014 áprilisában alakult a mórahalmi és a homokhátsági gyermekek és felnőttek judoval és a judo szellemiségével való megismertetésére. Az egyesület jelenleg közel 70 fővel és 5 csoporttal van jelen két településen: egy-egy tanfolyam működik folyamatosan Mórahalmon és Ásotthalmon, valamint egy haladó, egy versenyző és egy felnőtt csoport Mórahalmon található. A judokák közül az elmúlt 5 évben 14 országos szintű versenyző és egy serdülő válogatott kerettag került ki. Összességében egy OB arannyal, négy ezüsttel, nyolc bronzzal és nyolc OB V. hellyel büszkélkedhetnek.

Versenyzőik az érmeket és a pontszerző helyeket Nagybata Mihály 2 danos edző (Senior Európa bajnok, Magyar bajnok) irányításával szerezték. Az idei évtől pedig Pfeffer Árpád 2 danos edző is segíti a judokák felkészítését.

Csiszár Dániel
elnök

Üzemeltető: Móra-Sport Nonprofit Kft.
6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1.

Terembérlés:
Piti Gergő
ügyvezető igazgató
Tel.: 30/243-52-92
E-mail: morasport@morahalom.hu