Még jobb kezekben – bölcsődei szakemberek szakmai fejlesztése” – Jó kezekben a Homokhátságon.

Kedvezményezett neve: Móra - Partner Nonprofit Kft.


Projekt azonosítószám: EFOP- 1.9.9-17-2017-00005

Támogatás intenzitása (%-ban): 100%

Megítélt támogatás: 15.000.000,- Ft

Projekt időbeli ütemezése: 2018.02.01-2019.07.31

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt konzorciumban íródott, melyben Mórahalom vállalta a vezetői szerepet, a konzorcium tagjai pedig Röszke, Ruzsa és Üllés. A projektben résztvevő bölcsődékben, a szakmájuk iránt elhivatott kisgyermeknevelők és bölcsődevezetők dolgoznak, akik szakmailag fejlődni szeretnének.
A négy intézmény közös összefogással, a zenei nevelést és mozgást helyezi előtérbe. A képzéssel olyan innovatív szolgáltatási repertoár kialakítása a cél, mellyel a zenei nevelés területén magabiztos kisgyermeknevelők képződnek. Másik kiemelt tevékenysége ennek a korosztálynak, a mozgás. Ezen pályázati forrásból mozgásfejlesztő, kompetenciafejlesztő képzés is megvalósul. Ezzel a képzéssel szintén fontos cél, hogy a kisgyermeknevelők mozgásfejlesztés terén, kiemelten magas szintű tudásra tegyenek szert, mely beépül a mindennapjaikba, rutinná válik a napi tevékenységek során.
Harmadik kiemelt cél, hogy 3 kisgyermeknevelő nyelvvizsgához jusson. Mórahalom, Röszke és Üllés 1-1 dolgozója fog tanulni a pályázat keretein belül. Cél, hogy a jelenleg középfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei kisgyermeknevelők felsőfokú végzettséghez jutását elősegítsük a végzettség eléréséhez szükséges követelmények teljesítésével (nyelvvizsga megszerzése).
A projekt időtartama alatt, 12 családi délutánt tervez mindegyik bölcsőde szervezni. Témájában a népdalok, a hagyományok köré épülnek. A programok is ehhez kapcsolódóan alakulnak, kiegészítve mozgást segítő játékokkal. A pályázatból beszerzett eszközök is felhasználásra kerülnek ezeken a délutánokon.