A közösségi művelődési intézmény- és szervezetrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései – CACAO Tanulási tér kiala

Kedvezményezett neve: MÓRANET Nonprofit Közhasznú Kft.



Projekt azonosítószám: EFOP- 4.1.7-16-2017-00060

Támogatás intenzitása (%-ban): 100%

Megítélt támogatás: 19.924.970,- Ft

Projekt időbeli ütemezése: 2018.02.01-2019.02.01

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja a városban a társadalom művészeti tudásának fejlesztése. Elsősorban a tanulási kompetenciák, a kulturális tudatosság és kifejezőkészség - tánccsoport, színjátszó csoport - valamint az anyanyelven folytatott kommunikáció - színjátszás és kórus, hagyományőrzés - kompetenciái fejlődnek. Mindezek mellett a művészeti nevelés a személyiség fejlesztésében az egyik leghatékonyabb eszköz, amely minden más területen (munka, család, társas kapcsolatok, gondolkozás, kommunikáció, erkölcs, stb.) pozitív hatást gyakorol, a személyiség egy magasabb szintjén, komplexen hat.
A projekt keretében fejleszteni kívánt területek hozzájárulnak a funkcionális analfabetizmus csökkentéséhez.
Célunk, hogy a településen és térségben fogyatékkal élők számára is elérhetővé tegyük ezeket a foglalkozásokat. Az épület fejlesztéssel érintett része mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető.
A projekt keretében megvalósított fejlesztéssel és célokkal fejlődik a város kulturális élete, ezáltal javul a lakosság hozzáférése egy jobb minőségű, hagyományos kulturális és közművelődési szolgáltatáscsomaghoz a többségi társadalom tagjai és a fogyatékkal élők tagjai számára is. is a gazdasági és munkaerő-piaci lehetőségek, a társadalmi befogadás, illetve a lakosság életszínvonala javul.

A projekt specifikus céljai:
- Látogatóbarát, multifunkcionális közösségi központ létrehozása.
- A formális és nem formális képzések, a közösségi és élményfunkciók, a kulturális programkínálat a társadalom minden rétegének elérése. (A helyben működő művészeti csoportok tagjai és közönségük számára teret és helyet biztosítani tevékenységük gyakorlásához a majorette, színjátszó, kórus és hagyományőrző csoportok számára informális tanulási hely kialakítása.)
- A megújuló intézmény funkcionálisan átalakított belső tereivel lehetőséget nyújtson kisebb és nagyobb közösségek rendszeres együttlétéhez, az alkotó és előadó közösségek kreatív tevékenységeihez, valamint a kulturális életet működtető szervezetek működéséhez.
- A közoktatási és közművelődési intézmények összekapcsolásával növekszik az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges kompetencia.