Településrendezési tervek, rendeletek

2023.04.28.

Tájékoztatás Mórahalom város Településrendezési eszközeinek általános eljárás keretében zajló módosításáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, a Véleményezésben érdekelt és a mórahalmi Szervezeteket, hogy a 396/2022. (IX.29.) számú Kt határozattal jóváhagyott Mórahalom város Településszerkezeti Tervének, valamint Mórahalom Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a Mórahalom város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2020. (II.27.) önkormányzati rendeletének (Továbbiakban: HÉSZ) módosítása megindult az Önkormányzathoz érkezett kérelmek alapján.

A fenti eljárás keretében a véleményezési tervanyagok elkészültek, amelyre tekintettel a 17/2017. (V.25.) önkormányzati rendelettel elfogadott partnerségi rendelet alapján ezúton meghirdetem az általános eljárás módosítási tervanyagainak véleményezését.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) értelmében a HÉSZ felülvizsgálata általános eljárásban történik.

A véleményezési tervanyagok ezen az oldalon elérhetőek, letölthetőek és megtekinthetőek.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot a Véleményezésben érdekelt és a mórahalmi Szervezeteket, hogy a fenti eljárással kapcsolatosan megfogalmazott véleményével segítse munkánkat.

A fenti eljárás keretében a véleményezésre 2023. április 28. – 2023. május 12. között van lehetőségük, amelyeket kérjük, hogy írásban:

- elektronikus levélben a jegyzo@morahalom.hu e-mail címre,

- postán vagy személyesen a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal/dr. Tóth Krisztián (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. I. emelet 105.) címre

szíveskedjenek eljuttatni.

A fenti eljárás keretében lakossági fórumot is tartunk 2023. május 04. napján 14.00-kor a Mórahalmi Városháza Jegyzői irodájában (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. I. emelet 105.)

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti eljárással kapcsolatban beérkezett véleményeket, javaslatokat az önkormányzati főépítész rendszerezi, véleményezi, továbbá a megbízott hivatali dolgozónak és a településtervezőnek adja át.

Mórahalom Városi Önkormányzat nevében köszönöm az eljárásban résztvevők szíves közreműködését!

Nógrádi Zoltán sk.
polgármester

LETÖLTÉSEK

Egyeztetési dokumentáció
Hatályos Területrendezési tervek, rendeletek:

- Mórahalom Városi Önkormányzat helyi építési szabályzatát a Mórahalom Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2020/(II.27.) önkormányzati rendelet tartalmazza, amely elérhető a https://or.njt.hu/ weboldalról (a megye rovatban Csongrád-Csanád megye, majd Mórahalom település kiválasztása után a keresés gomb megnyomásával az összes rendelet elérhető, amiből a fenti számú rendelet kiválasztható, vagy a keresőbe a fenti rendeletszám beírásával az önkormányzat helyi építési szabályzatáról szóló rendelet elérhető)

- Mórahalom Városi Önkormányzat településrendezési tervét a Mórahalom Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 7/2020/(II.27.) önkormányzati rendeletének 1. és 2. számú melléklete tartalmazza, amely az előző pontban leírtak szerint a https://or.njt.hu/ weboldalról elérhető.

- Mórahalom Városi Önkormányzat egységes szerkezetbe foglalt településszerkezeti és szabályozási tervét az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

Településszerkezeti terv hatályos egységes szerkezetben


Cím